E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι χώρες με τους πιο μορφωμένους ανθρώπους το 2024

Ποιες χώρες δίνουν σημασία στο προσβάσιμο και λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα

Δημοσίευση 11/9/2024 | 00:25

Οι χώρες με τους πιο μορφωμένους ανθρώπους το 2024
Unsplash

Στη σημερινή εποχή, που τα πάντα εξελίσσονται και αλλάζουν γρήγορα, η εκπαίδευση διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση των κοινωνιών και στην προώθηση της προόδου.

Έτσι, αρκετές χώρες έχουν κερδίσει τη διάκριση των πιο μορφωμένων στον κόσμο λόγω της επιδίωξής τους για γνώση και ακαδημαϊκή επιτυχία.

Αυτές οι χώρες ξεχωρίζουν για την αφοσίωσή τους στην παροχή προσβάσιμης και υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να αναδεικνύουν και μεγάλο ποσοστό μορφωμένου και υψηλά καταρτισμένου πληθυσμού!

Ποιες είναι οι πιο μορφωμένες χώρες στον κόσμο για το 2024;

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ξεχωρίζει ως η πιο μορφωμένη χώρα παγκοσμίως, με ποσοστό αλφαβητισμού 97,9% το 2024. Το υψηλό ποσοστό αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιτεύχθηκε το 2022, όταν περίπου το 70% του πληθυσμού μεταξύ 25 και 34 ετών είχε ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γνωστό για τα αυστηρά του πρότυπα που συχνά αποκαλείται «εκπαιδευτικός πυρετός», χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και υψηλές προσδοκίες από τους μαθητές που ξεκινούν από νεαρή ηλικία. Η απαιτητική σχολική μέρα και η επικρατούσα πίεση για αριστεία συμβάλλουν σε μια κουλτούρα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στην ακαδημαϊκή επιτυχία. Οι μαθητές της Νότιας Κορέας επιδεικνύουν με συνέπεια εξαιρετικές επιδόσεις σε διεθνείς αξιολογήσεις όπως το τεστ PISA και επιδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής προσέγγισης της χώρας.

Καναδάς

Ο Καναδάς, γνωστός για το εξαιρετικό εκπαιδευτικό του σύστημα, βρίσκεται ως η δεύτερη πιο μορφωμένη χώρα παγκοσμίως, με ποσοστό ολοκλήρωσης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 66,36%. Η δέσμευση της χώρας για προσβάσιμη και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση είναι εμφανής στα πανεπιστήμια και την εκπαιδευτική της υποδομή που παρέχουν ολοκληρωμένες ευκαιρίες μάθησης σε άτομα ηλικίας 5 έως 19 ετών με λογικό κόστος.

Η έμφαση της χώρας στην παροχή προσβάσιμης εκπαίδευσης όχι μόνο έχει ανεβάσει τα ποσοστά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει επίσης βελτιώσει τα συνολικά επίπεδα αλφαβητισμού μεταξύ των πολιτών της.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία, γνωστή για τον αλφαβητισμό και τις τεχνικές προόδους της, αναδεικνύεται ως η τρίτη πιο μορφωμένη χώρα παγκοσμίως το 2024. Η Ιαπωνία έχει ποσοστό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 64% που δείχνει τη δέσμευση του έθνους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα σημαντικό 65% των Ιαπώνων ηλικίας 25 έως 34 ετών κατείχε πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το 34,2% του ιαπωνικού πληθυσμού ηλικίας 25 έως 64 ετών κατείχε μεταπτυχιακό.

Η Ιαπωνία τοποθετείται ως παγκόσμιος ηγέτης στην εκπαιδευτική επιτυχία και την καινοτομία λόγω των υψηλών ποσοστών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της έμφασης στον αλφαβητισμό και τη δια βίου μάθηση.

Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο, το οποίο κατατάσσεται ως το τέταρτο πιο μορφωμένο έθνος στον κόσμο με το 63,12% των κατοίκων του να έχουν ολοκληρώσει τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι το καλύτερο παράδειγμα εκπαιδευτικής επιτυχίας.

Το πολύγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα του έθνους, που περιλαμβάνει τη θεμελιώδη, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρέχει ευκαιρίες στους πολίτες του. Καθώς τα περισσότερα σχολεία είναι κρατικά και δωρεάν, το Λουξεμβούργο διασφαλίζει την προσβασιμότητα και την ένταξη στην εκπαίδευση, καθιστώντας το σχολείο υποχρεωτικό από την ηλικία των 4 έως 16 ετών.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, η οικονομική υποστήριξη για την εκπαίδευση και η εστίαση στην παροχή ευκαιριών για την ένταξη των νέων στην κοινωνία, υπογραμμίζουν την ολιστική προσέγγιση του Λουξεμβούργου στην εκπαίδευση και την κοινωνική ανάπτυξη.

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία είναι η 5η πιο μορφωμένη χώρα παγκοσμίως με εντυπωσιακό ποσοστό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 62,88%. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί επίσης απόδειξη της ισχυρής οικονομίας της Ιρλανδίας, η οποία επέτρεψε σημαντικές επενδύσεις στην εκπαίδευση. Η δέσμευση της ιρλανδικής κυβέρνησης στην εκπαίδευση και τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανύψωση των εκπαιδευτικών προτύπων της χώρας. Ένα από τα καλύτερα στοιχεία είναι ότι το καλά ανεπτυγμένο εκπαιδευτικό σύστημα της Ιρλανδίας ξεχωρίζει όχι μόνο για την ποιότητά του αλλά και για την ποικιλομορφία του.

Τα ιρλανδικά πανεπιστήμια κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως και προσελκύουν φοιτητές από όλο τον κόσμο που αναζητούν εκπαίδευση κορυφαίας βαθμίδας. Οι μακροπρόθεσμες ευεργετικές στρατηγικές της χώρας, η κρατική υποστήριξη για την εκπαίδευση, τα παγκόσμιας κλάσης εκπαιδευτικά ιδρύματα και η ακμάζουσα οικονομία συνέβαλαν συλλογικά στη θέση της Ιρλανδίας ως παγκόσμιου ηγέτη στην εκπαίδευση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eνα απάνθρωπο έθιμο στα Νησιά Φερόε που σοκάρει

Stories 18.09.2024
Πώς επικράτησε το ετήσιο κυνήγι των δελφινιών και των φαλαινών

Lamine Yamal: Είναι τελικά ο νέος Messi;

Αθλητισμός 18.09.2024
Όλα προς τα εκεί οδηγούν

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 18.09.2024
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Χτες
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Χτες
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Χτες
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται

Ποια χώρα θέλει οι πολίτες να δουλεύουν λιγότερο και εκείνοι αρνούνται

Stories Χτες
Αρνούνται πεισματικά την 4ημερη εργασία

Πώς τα sneakers έγιναν τόσο ακριβά; H ιστορία τους

Stories Χτες
Ένα παπούτσι που ήταν για αθλητισμό, φτάνει να κοστίζει όσο μια ηλεκτρική συσκευή - Πώς έφτασαν τα sneakers να κατακτήσουν τον κόσμο;