E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 παράξενες θεωρίες για τον τρόπο που πέθανε ο Bruce Lee

Έφυγε νωρίς και ο θάνατός του παραμένει ένα αίνιγμα για πολλούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2024 | 01:45

3 παράξενες θεωρίες για τον τρόπο που πέθανε ο Bruce Lee
@Warner Brothers, Inc.

Ο θάνατος του Bruce Lee στις 20 Ιουλίου 1973 σε ηλικία μόλις 32 ετών ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τον κόσμο των πολεμικών τεχνών και του κινηματογράφου. Μια ανείπωτη τραγωδία ήταν φυσικά και για την οικογένειά του, με τον ηθοποιό να αφήνει πίσω του μια χήρα, τον 8χρονο γιο και την 4χρονη κόρη του.

Ο Lee τιμήθηκε για τον αθλητικό του χαρακτήρα και την σχεδόν υπερφυσική του σωματική διάπλαση, ένα από τα χαρακτηριστικά του στην αρχή μιας σκηνής αγώνα ήταν να τεντώνει τους πλάγιους μύες του, κάνοντάς τον να φαίνεται να διαστέλλεται σαν κόμπρα. Η είδηση ότι ένας σταρ πέθανε φαινομενικά στο απόγειο της φυσικής του κατάστασης ήταν, για πολλούς θαυμαστές του, απλά απίστευτη.

Ένας κυβερνητικός ειδικός εκείνη την εποχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε μετά από αλλεργική αντίδραση σε φαρμακευτική αγωγή, η οποία προκάλεσε οίδημα στον εγκέφαλο. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το οίδημα οφειλόταν σε υπονατριαιμία ή δηλητηρίαση από νερό. Ο θάνατος έχει συχνά έναν τρόπο να μετατρέπει τις διασημότητες σε είδωλα, και ο χρόνος του θανάτου του Lee εξασφάλιζε ότι το έργο και ο θάνατός του θα μυθοποιούνταν στη λαϊκή κουλτούρα.

Πέθανε λίγο πριν από την κυκλοφορία του «Enter the Dragon», τη σημαντική του ανακάλυψη στον κινηματογράφο του Γουέστερν, με τις τραγικές ειδήσεις να προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον για την ταινία και το αποθανόν αστέρι της. Παρά το γεγονός ότι η επίσημη αιτία θανάτου δημοσιεύτηκε ευρέως στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, διαδόθηκαν φήμες ότι ο Lee βρήκε το τέλος του με διάφορους παράξενους τρόπους, και μερικοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μέχρι σήμερα.

Δολοφονήθηκε από τις Τριάδες

Ίσως όταν πρόκειται για τους θλιβερούς θανάτους των μεγαλύτερων ειδώλων του κινηματογράφου, οι θαυμαστές αναζητούν μια αιτία που είναι εξίσου κινηματογραφική. Ένας τέτοιος καταναγκασμός μπορεί να εξηγήσει μια από τις πιο κοινές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο του Bruce Lee: Το ότι δολοφονήθηκε από τις Τριάδες.

Οι Τριάδες είναι μια συλλογή από σκιώδη συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος και επικίνδυνες συμμορίες που προέκυψαν από τις μυστικές κοινωνίες της Κίνας του 18ου αιώνα. Μέχρι τον 20ο αιώνα, είχαν αρχίσει να ασκούν μεγάλη επιρροή σε όλη την Ασία και πέρα από αυτήν. Οι Τριάδες συνδέονται ιδιαίτερα με το Χονγκ Κονγκ, όπου ο Lee μεγάλωσε ως παιδί, έχοντας γεννηθεί στο Σαν Φρανσίσκο. Ήταν επίσης στον κινηματογράφο του Χονγκ Κονγκ που έγινε για πρώτη φορά αστέρας του κινηματογράφου πολεμικών τεχνών, έχοντας απογοητευτεί από τις πρώτες προσπάθειές του να εισβάλει στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, η επιστροφή του Lee στο Χόλιγουντ δεν ήταν απλώς αποτέλεσμα του ότι η λάμψη του έφτασε στο αποκορύφωμά της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίθετα, εικάζουν ότι είχε τσακωθεί με γκάνγκστερ της Τριάδας στο Χονγκ Κονγκ, πιθανώς ως έφηβος όταν έμπλεκε σε καυγάδες στο δρόμο. Λέγεται ότι πολέμησε με τον γιο ενός μέλους της συμμορίας και οι συνέπειες τον ανάγκασαν να φύγει στην άλλη άκρη του πλανήτη, όπου τελείωσε την εκπαίδευσή του και έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική. Ο θάνατός του, λένε, ήταν το αποτέλεσμα των γκάνγκστερ που τελικά τον έβγαλαν από τη μέση.

Δηλητηριάστηκε από την εpωμένη του

Αν και βρισκόταν στο κατώφλι ώστε να γίνει σημαντικός αστέρας του κινηματογράφου στην αμερικανική αγορά, ο Bruce Lee πέθανε στο Χονγκ Κονγκ καθώς συνέχιζε να εργάζεται για την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του, «Game of Death». Μια δήλωση από την εταιρεία παραγωγής του έργου, Golden Harvest, ισχυρίστηκε ότι πέθανε ενώ περπατούσε με τη σύζυγό του στον κήπο του οικογενειακού του σπιτιού. Αλλά η αλήθεια ήταν ότι ο Lee βρισκόταν στο σπίτι μιας Ταϊβανέζας ηθοποιού που ονομαζόταν Betty Ting Pei.

Η Ting Pei ήταν η ερωμένη του Lee και ήταν αυτή που έδωσε στον Lee το φάρμακο που τον σκότωσε. Αφού το πήρε, πήρε έναν υπνάκο στο κρεβάτι της και δεν ξύπνησε ποτέ. Ήταν νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι λεπτομέρειες της τελευταίας ημέρας του Lee είναι διαβόητα θολές, με τις εικασίες εκείνη την εποχή να υποδηλώνουν ότι ο εγκέφαλός του είχε επηρεαστεί από τη μέθη από μαριχουάνα (μια τέτοια ιδέα θα απομυθοποιηθεί εύκολα σήμερα). Ωστόσο, αυτό που έμεινε ήταν μια φήμη ότι η Ting Pei είχε δηλητηριάσει σκόπιμα τον διάσημο εραστή της από ζήλια.

Ένας πιο περίεργος ισχυρισμός που έγινε από ορισμένους θεωρητικούς συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο Lee πέθανε στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής, ως αποτέλεσμα του υπερβολικού σeξ. Αυτή η φήμη φαίνεται να είναι μια έκφραση του κρυφού τρόπου με τον οποίο αποκαλύφθηκε τελικά ότι είχε πεθάνει στο σπίτι της ερωμένης του. Αν και η Ting Pei είπε στον συγγραφέα Matthew Polly στο «Bruce Lee: A Life» ότι αυτή και ο Lee έκαναν σeξ την ημέρα του θανάτου του, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η πράξη προκάλεσε τον θάνατό του με οποιονδήποτε τρόπο.

Ήταν θύμα μιας κατάρας

Εκτός από τον μαγνητισμό και τις πολεμικές τέχνες στην οθόνη, ο Bruce Lee μνημονεύεται στη Δύση για την υποστήριξή του σε διάφορα σκέλη της ανατολικής σκέψης μέσω των συνεντεύξεων του, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από τον Ταοϊσμό. Τέτοια θέματα ήταν άγνωστα στο δυτικό κοινό στα μέσα του 20ου αιώνα και ανέδιδαν μια αίσθηση μυστικισμού, που τροφοδότησε θεωρίες γύρω από το θάνατό του. Φήμες έλεγαν ότι ο Lee είχε πέσει θύμα κατάρας που δόθηκε στους άνδρες της οικογένειάς του μετά την ταφή του πατέρα του σε μια καθολική εκκλησία. Ο θείος του Robert, πίστευε αυτή την κατάρα και ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια είχε προειδοποιηθεί για τον ενταφιασμό.

Οι εικασίες για μια κατάρα που επηρεάζει την οικογένεια Lee αυξήθηκαν το 1993, όταν ο γιος του, ηθοποιός και μάστερ των πολεμικών τεχνών Brandon Lee, πέθανε στα γυρίσματα της ταινίας του «The Crow». Σκοτώθηκε από ένα θραύσμα μιας αυτοσχέδιας σφαίρας, η οποία εκτοξεύτηκε από ένα υποστηρικτικό όπλο ενώ γύριζε τις τελευταίες του σκηνές. «Ο Bruce είναι νεκρός. Ο αδερφός μου ο Peter είναι διαζευγμένος. Εγώ είμαι διαζευγμένος. Τώρα ο Brandon πέθανε», είπε ο Robert Lee στη South China Morning Post το 1993, υπονοώντας ότι η οικογένειά του υπέφερε από μια υπερφυσική κατάρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 18.09.2024
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Χτες
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Χτες
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Χτες
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται

Ποια χώρα θέλει οι πολίτες να δουλεύουν λιγότερο και εκείνοι αρνούνται

Stories Χτες
Αρνούνται πεισματικά την 4ημερη εργασία

5 άλυτα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας

Ιστορικά Προχτές
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ακόμα να τα λύσουν

Περίεργα φυσικά φαινόμενα που βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα

Περιβάλλον Προχτές
Διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται μέρη μυστηρίου και έχουν τους δικούς τους θρύλους που προσελκύουν ερευνητές και περίεργους τουρίστες

Explainer: Γιατί η Ευρώπη είναι σε κοινωνική αναταραχή

Νέα Εποχή Προχτές
«Θα γίνουμε μια κοινωνία που ουσιαστικά συρρικνώνεται»

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες