E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: Το «The Crow» επιστέφει μετά από 30 χρόνια

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/9/2024 | 00:25

Ταινίες της εβδομάδας: Το «The Crow» επιστέφει μετά από 30 χρόνια
@Lionsgate
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 12/9/2024 έως 18/9/2024
ΣΕΠΤ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Το Κοράκι - Κώδικας Κινδύνου - Άπληστοι Άνθρωποι - Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος - Μαζί Ξανά - Τεχνητή Δικ Α.Ι. οσύνη - Μια Συνηθισμένη Υπόθεση - Ο Δελφινομικρούλης

Το Κοράκι (The Crow)

του Ρούπερτ Σάντερς. Με τους Μπιλ Σκάρσγκαρντ, FKA twigs, Ντάνι Χιούστον, Λόρα Μπερν, Τζόρναν Μπόλγκερ, Σαμί Μπουαζιλά.

Θρίλερ 2024, ΗΠΑ - Ην. Βασίλειο - Γαλλία - Τσεχία 111’

Οι αδελφές ψυχές Ερικ και Σέλι δολοφονούνται βάναυσα από τους δαίμονες του παρελθόντος της Σέλι. Οταν του δοθεί η ευκαιρία να σώσει τη μοναδική του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Ερικ αναζητά εκδίκηση χωρίς έλεος, διασχίζοντας τους κόσμους ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Κώδικας Κινδύνου (Blink Twice)

της Ζόι Κράβιτς. Με τους Ναόμι Ακι, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάιμον Ρεξ, Αντρια Αρχόνα, Κάιλ ΜακΛάχλαν, Τζίνα Ντέιβις, Αλια Σόκατ.

Θρίλερ 2024, ΗΠΑ - Μεξικό 102’

Οταν ο δισεκατομμυριούχος Σλέιτερ Κινγκ συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα σε ένα λαμπερό γκαλά, ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια απρόσμενη έλξη. Ο Σλέιτερ, εμφανώς γοητευμένος, την προσκαλεί σε ένα παραμυθένιο ταξίδι στο ιδιωτικό του νησί, με τον ίδιο και τους φίλους του. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια του παραδείσου, κρύβεται μια σκοτεινή αλήθεια. Καθώς οι μέρες κυλούν και οι νύχτες γίνονται όλο και πιο έντονες, η Φρίντα αρχίζει να αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλόκοτα γεγονότα την αναγκάζουν να αμφισβητήσει την πραγματικότητα που την περιβάλλει, και να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από αυτό το ατελείωτο πάρτι, αν θέλει να ξεφύγει ζωντανή.

Άπληστοι Άνθρωποι (Greedy People)

του Πότσι Ποντσιρόλι. Με τους Χαϊμές Πατέλ, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Λίλι Τζέιμς, Τρέισι Λορντς.

Κωμωδία 2024, ΗΠΑ 112΄

Οταν ένας αστυνομικός και ο πρωτάρης συνάδελφός του βρίσκουν ένα εκατομμύριο δολάρια δίπλα σε ένα πτώμα, αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο, να κρατήσουν κρυφό τον φόνο και να κρατήσουν τα χρήματα. Οταν η σύζυγος του ενός ανακαλύψει τα λεφτά και οι φήμες για τη δολοφονία αρχίζουν να διαδίδονται στη μικρή, νησιωτική κωμόπολη, η κατάσταση περιπλέκεται, οδηγώντας σε ξεκαρδιστικά κακές και θανάσιμες αποφάσεις.

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος

του Χάρη Βαφειάδη. Με τους Θάνο Τοκάκη, Μιχάλη Συριόπουλο, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Δραματική 2024, Ελλάδα 96’

Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό.

Μαζί Ξανά (Hors-saison)

του Στεφάν Μπριζέ. Με τους Γκιγιόμ Κανέ, Αλμπα Ρορβάκερ, Σαρίφ Αντούρα, Εμί Μπουασάρ Πομέλ, Λισέτ Μπεντέν.

Αισθηματική 2023, Γαλλία 115’

Ο Ματιέ, διάσημος ηθοποιός, καταφεύγει σε ένα πολυτελές σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης της δυτικής Γαλλίας για να ξεφύγει από μία επαγγελματική αποτυχία, η οποία εντείνει το ψυχολογικό και υπαρξιακό του αδιέξοδο. Εκείνο που δεν ξέρει είναι ότι εκεί μένει η Αλίς, με την οποία έζησαν μια δυνατή ερωτική ιστορία πριν από δεκαπέντε χρόνια, προτού ο καθένας πάρει τον δρόμο του και διακόψουν κάθε επαφή. Οταν η Αλίς μαθαίνει ότι ο Ματιέ βρίσκεται στην περιοχή, επικοινωνεί μαζί του και του προτείνει να τα πουν από κοντά. Έχουν, όμως, επουλωθεί οι πληγές που τους άφησε η σχέση τους; Θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στις ζωές τους όπως τις ξέρουν;

Τεχνητή Δικ Α.Ι. οσύνη (Justicia Artificial)

του Σιμόν Κασάλ. Με τους Βερόνικα Ετσέγκουι, Αλμπέρτο Αμάν, Ταμάρ Νόβας.

Θρίλερ 2024, Ισπανία 98’

Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση σκοπεύει να αντικαταστήσει τους δικαστές με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, δεσμευόμενη να αυτοματοποιήσει αποτελεσματικά και να αποπολιτικοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Η Κάρμεν Κόστα, διακεκριμένη δικαστής, έχει προσκληθεί να αξιολογήσει αυτή τη νέα διαδικασία. Ωστόσο, όταν ο δημιουργός του λογισμικού βρίσκεται νεκρός, συνειδητοποιεί ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι θα πρέπει να πολεμήσει τα ισχυρά συμφέροντα που παίζουν στα υψηλότερα κλιμάκια του κράτους.

Μια Συνηθισμένη Υπόθεση (Le Fil)

του Ντανιέλ Οτέιγ. Με τους Ντανιέλ Οτέιγ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά, Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν.

Θρίλερ 2024, Γαλλία 115’

Ο Νικολά Μιλίκ ετοιμάζει δείπνο για τα πέντε παιδιά του όταν ξαφνικά η αστυνομία χτυπάει στην πόρτα του: η γυναίκα του δολοφονήθηκε - από τον ίδιο - τουλάχιστον για αυτό κατηγορείται. Ο πατέρας της οικογένειας απομακρύνεται από τα παιδιά του σε ένα δευτερόλεπτο. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε δικηγόρο: στο πλευρό του τίθεται ο Ζαν Μονιέ. Ο Ζαν είναι ένας απογοητευμένος δικηγόρος, διορισμένος να τον υπερασπιστεί και από εδώ και πέρα δεν αποκλίνει σχεδόν καθόλου από αυτό. Φαίνεται να παίρνει την υπόθεση όλο και πιο προσωπικά. Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν την ενοχή του, ο Μονιέ φαίνεται πεπεισμένος για την αθωότητά του. Καθώς οι έρευνές του τον στέλνουν πίσω στη νύχτα της δολοφονίας και στην οικογενειακή δυναμική, έρχεται ακόμη πιο κοντά με τον πελάτη του, αυξάνοντας την πίεση να τον υπερασπιστεί. Τα όρια μεταξύ του νόμου και της ερμηνείας του γίνονται όλο και πιο θολά - το ίδιο απειλούμενα είναι τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος.

Ο Δελφινομικρούλης

του Μοχάμαντ Κεϊράντις. Με τις φωνές των Μιχάλη Αποσκίτη, Μυρτώς Ναούμ, Κώστα Αποστολίδη, Κώστα Τερζάκη.

Animation 2022, Τουρκία - Ιράν 90’

Ενα μικρό αγόρι, ο Αμπαν, επιβιώνει από ένα αεροπορικό δυστύχημα. Για καλή του τύχη, όμως, σώζεται από ένα κοπάδι δελφινιών, ανάμεσα στα οποία και ο Σέφιντ, ένα μικρό δελφίνι που αμέσως γίνεται αχώριστος με τον Αμπαν. Το αγόρι και το δελφίνι μεγαλώνουν παρέα σαν αδέλφια, διασκεδάζοντας τους πάντες γύρω τους με τα παιχνίδια και τα κόλπα τους. Ομως, μια μέρα η γαλήνη του χαρούμενου κόσμου τους θα διαταραχτεί από την άφιξη ενός κακού Χταποδιού, που θέλει να εξουσιάζει τον υποβρύχιο κόσμο. Ο Αμπαν εξορίζεται στην ξηρά, όπου τον βρίσκει και τον φροντίζει ένας καλόκαρδος άνδρας της θάλασσας. Με τη βοήθειά του, το αγόρι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι για να λύσει το μυστήριο της πραγματικής του ταυτότητας, αλλά και να βοηθήσει τον υποβρύχιο κόσμο να αντιμετωπίσει τον μεγάλο του εχθρό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η λατρεμένη σειρά μυστηρίου που οι πρωταγωνιστές «σκοτώνονταν» στα γυρίσματα

TV Σειρές 18.09.2024
Το δίδυμο που έκανε επιτυχία, αλλά στα γυρίσματα δε μιλούσαν μεταξύ τους

Emmys 2024: Shōgun, Baby Reindeer και The Bear κυριάρχησαν

TV Σειρές Προχτές
Το Shogun πήρε το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με 18 βραβεία συνολικά, τα περισσότερα βραβεία που έχει λάβει ποτέ σειρά σε μία χρονιά

5 γλυκές φθινοπωρινές ταινίες για να δεις μεσημέρι Κυριακής

Σινεμά 15.09.2024
Χαλάρωση στον καναπέ με όμορφες ταινίες

Darth Vader: Πως ο James Earl Jones έγινε η φωνή του ήρωα του Star Wars

Σινεμά 15.09.2024
Δεν ήταν ο πρώτος υποψήφιος

Όταν η Vogue Πολωνίας κυκλοφόρησε με εξώφυλλο υπέρ του δικαιώματος της έκτρωσης

Paper 15.09.2024
Λαμπρή κίνηση από το γνωστό περιοδικό μόδας

The Perfect Couple: Η σειρά που όλοι είναι ύποπτοι

TV Σειρές 13.09.2024
Στη νέα σειρά του Netflix θα αλλάζεις γνώμη σε κάθε επεισόδιο