E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι δισεκατομμυριούχοι που στηρίζουν οικονομικά την Kamala Harris

Ποιοι κρύβονται πίσω απο την καμπάνια της

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 11/9/2024 | 12:40

Οι δισεκατομμυριούχοι που στηρίζουν οικονομικά την Kamala Harris
collage

Oι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley, οι CEOS και οι ιδρυτές εταιριών που υποστηρίζουν την Kamala Harris

Οι εκλογές χρειάζονται λεφτά. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Ακόμα κι αν θες να βγεις νικητής σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, χρειάζεσαι budget. Δεν θα ήταν διαφορετικά στην Αμερική...

Καθώς η κάποτε αποφασιστικά φιλελεύθερη Silicon Valley διασπάται σε αυτές τις εκλογές, με προσωπικότητες όπως ο Elon Musk, ο Marc Andreessen και ο David Sacks να υποστηρίζουν δημόσια τον πρώην πρόεδρο Donald Trump, μια ομάδα ισχυρών venture capitalists συνένωσε τις δυνάμεις της για να δηλώσει την υποστήριξή της στην Kamala Harris. 

Περισσότεροι από 800 ισχυροί επιχειρηματίες επιχειρηματικού κεφαλαίου οργανώθηκαν για να υποσχεθούν υποστήριξη στην Kamala.

Οι νυν και οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι συνεργάστηκαν για να υπογράψουν μια επιστολή που εγκρίνει την Kamala. Oι σημερινοί υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν συνολικά 276 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων, του φιλοαμερικανικού ονείρου, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής προόδου», αναφέρεται σε δήλωση στον ιστότοπο του VCs For Kamala. «Πιστεύουμε επίσης στη δημοκρατία ως τη ραχοκοκαλιά του έθνους μας».

Η Kamala, η οποία γεννήθηκε στο Όκλαντ, έχει συγκεντρώσει υποστήριξη από δεκάδες ηγέτες που υποστηρίζουν τις πολιτικές της υπέρ των επιχειρήσεων.

Τον Σεπτέμβριο, η προσπάθεια από τους ηγέτες των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας εκτεινόταν από ακτή σε ακτή.

Μια ομάδα 88 επιφανών στελεχών της Wall Street και της τεχνολογίας υπέγραψαν από κοινού μια επιστολή υποστηρίζοντας την Kamala, γράφοντας ότι είναι «ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξουμε τη συνεχή δύναμη, την ασφάλεια και την αξιοπιστία της δημοκρατίας και της οικονομίας μας». Κάποιοι από αυτούς είναι παρακάτω...

James Murdoch

Ο James Murdoch έχει εκφράσει ήδη την υποστήριξή του στην Kamala.  Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της 21st Century Fox απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τον πατέρα του, μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Rupert Murdoch και πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των CEO που υποστηρίζουν την Kamala. 

Ο Murdoch είναι πολύ πιο μετριοπαθής πολιτικά από τον πατέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό του. Έχει δωρίσει εκατοντάδες χιλιάδες σε υποψηφίους του Κογκρέσου των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Ο ίδιος πάντως βρίσκεται επί του παρόντος σε μια πραγματική μάχη διαδοχής για το μέλλον για την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης της οικογένειάς του, η οποία περιλαμβάνει το Fox News και τη Wall Street Journal.

Mark Cuban

Ο δισεκατομμυριούχος, σταρ του Shark Tank και πρώην κύριος ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks είναι ένας από τους πιο γνωστούς υπογράφοντες τόσο του VCs For Kamala όσο και της εταιρικής επιστολής.

Με αξία 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, ο Κουβανός ψήφισε τη Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές του 2024, αλλά αργότερα συμμετείχε σε έρανο του Biden, ανέφερε το ABC News. Ορκίστηκε να υποστηρίξει τον Biden αλλά και όποιον θα ήθελε να τα βάλει με τον Trump.

Reid Hoffman

Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του LinkedIn και μακροχρόνιος δωρητής των Δημοκρατικών, δεν έχασε χρόνο για να ρίξει το βάρος του στη Kamala, προσφέροντας την υποστήριξή του στην εκστρατεία της την ίδια μέρα που ο Biden τερμάτισε τη δική του. Σχετικά με τον πρόεδρο, είπε ότι η παραίτηση ήταν «μία από τις πιο ανιδιοτελείς πράξεις που έχουμε δει από έναν πολιτικό στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία».

Τον Ιανουάριο, ο Hoffman έβαλε 2 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκστρατεία του Biden. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν αρχικά ότι ο Hoffman ώθησε τον πρόεδρο του Netflix, να δωρίσει 7 εκατομμύρια δολάρια σε καμπάνια για την Kamala!

Έχει ανοιχτά φιλονικίες με ηγέτες επιχειρήσεων και τεχνολογίας, που υποστηρίζουν τον Trump. Σχεδιάζει να διοργανώσει έναν έρανο για την Kamala και έχει υπογράψει τόσο το VCs For Kamala όσο και την επιστολή των στελεχών.

Vinod Khosla

Ο επενδυτής του OpenAI και ιδρυτής της Sun Microsystems έσπευσε να υποστηρίξει την Kamala. O Khosla, υποστήριξε τη Hillary Clinton το 2016, έχει κάνει δωρεές σε διάφορους Δημοκρατικούς υποψηφίους και είναι υπέρ της πολιτικής για το κλίμα και των κανονισμών για τις εκπομπές και υποστηρίζει την οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη.

Έχει εκφράσει ειλικρινά τις απόψεις του σε αντίθεση με άλλα κορυφαία στελέχη της τεχνολογίας. Ο Khosla συμμετείχε σε μια έντονη ανταλλαγή απόψεων με τον Elon Musk την X την ημέρα που ο Biden ολοκλήρωσε την εκστρατεία του το 2024.
«Δύσκολο για μένα να υποστηρίξω κάποιον χωρίς αξίες, ψέματα, απατάει, βιάζει, εξευτελίζει τις γυναίκες, και μισεί τους μετανάστες», απάντησε ο Khosla στον Musk για τον Trump.

Ron Conway

Ο επιχειρηματίας που διευθύνει την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών SV Angel είναι ένας μακροχρόνιος δωρητής της Kamala Harris που έχει συμβάλει σε εκστρατείες για τους τοπικούς Δημοκρατικούς ηγέτες. Ο Conway είναι γνωστός για τις φιλανθρωπικές του συνεισφορές στο Ιατρικό Κέντρο UCSF και στο Νοσοκομείο Παίδων και σε άλλους οργανισμούς που προστατεύουν την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων, τα δικαιώματα για τους τρανς νέους και τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης. Πρόσθεσε το όνομά του στο VCs For Kamala και στην επιστολή των στελεχών.

Earvin "Magic" Johnson

Ο Johnson δημοσίευσε για την επιστολή στο Χ, λέγοντας ότι ήταν «περήφανος» που ήταν μέλος της ομάδας που υποστηρίζει τη Harris. O Hall of Famer του NBA και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ενώθηκαν με τα εταιρικά στελέχη που υποστηρίζουν τη Harris.

Ο Johnson  έχει δημοσιεύσει για τη Harris στο παρελθόν - μετά τη συνέντευξή της στο CNN, είπε ότι ήταν «εξαιρετική».

Steve Wozniak

Ένας συνιδρυτής της Apple, ο Stephen Wozniak, που συχνά αναφέρεται απλώς ως "The Woz", πρόσθεσε τη λίστα του στο όνομα των υπογραφόντων κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου. Αν και ήταν σχετικά ήσυχος στο διαδίκτυο σχετικά με τις φετινές εκλογές, ο Wozniak είπε στο Time το 2016 ότι ο Trump είναι «ένας πολύ αγενής άνθρωπος» και τον έκανε να κλάψει δυνατά. «Οι Ρεπουμπλικάνοι για μένα απλώς δεν ταιριάζουν με την προσωπική μου ηθική», είπε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eνα απάνθρωπο έθιμο στα Νησιά Φερόε που σοκάρει

Stories 18.09.2024
Πώς επικράτησε το ετήσιο κυνήγι των δελφινιών και των φαλαινών

Lamine Yamal: Είναι τελικά ο νέος Messi;

Αθλητισμός 18.09.2024
Όλα προς τα εκεί οδηγούν

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 18.09.2024
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Χτες
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Χτες
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Χτες
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται

Ποια χώρα θέλει οι πολίτες να δουλεύουν λιγότερο και εκείνοι αρνούνται

Stories Χτες
Αρνούνται πεισματικά την 4ημερη εργασία

Πώς τα sneakers έγιναν τόσο ακριβά; H ιστορία τους

Stories Χτες
Ένα παπούτσι που ήταν για αθλητισμό, φτάνει να κοστίζει όσο μια ηλεκτρική συσκευή - Πώς έφτασαν τα sneakers να κατακτήσουν τον κόσμο;