E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Έλληνες με το μισθό τους και πόσο οι Ευρωπαίοι

Ποιας χώρας οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι με τα λεφτά που παίρνουν

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 13/9/2024 | 00:09

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Έλληνες με το μισθό τους και πόσο οι Ευρωπαίοι
pexels

Μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει σχετικά με τους μισθούς στη χώρα μας, για το αν υπάρχει πραγματικό ώφελος από τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς και το αν οι αυξήσεις εξουδετερώνονται από τις καθημερινές ανατιμήσεις σε βασικά προιόντα.

Η ακρίβεια τσακίζει τους πολίτες όλων των χωρών της Ευρώπης, πλην ελαχίστον περιπτώσεων. Η κεντρική Ευρώπη βιώνει άνοδο του κόστου ζωής, ενώ Ιρλανδία και Αγγλία έρχονται αντιμέτωποι με την δυσαρέσκεια του κόσμου, που βλέπει το βιοτικό του επίπεδο να έχει υποβαθμιστεί.

Οι αναλυτές πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες της Ευρώπης με το μισθό τους, βάζοντας στην εξίσωση και το κόστος ζωής.

Στη Γερμανία, ένας μέσος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 40.000 ευρώ και 60.000 ευρώ ετησίως. Οι μισθοί στο Βερολίνο και το Μόναχο είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες πόλεις, και προς το παρόν οι Γερμανοί βιώνουν τη μικρότερη αύξηση του κόστους ζωής.

«Ενώ το κόστος ζωής στο Βερολίνο έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, παραμένει πιο προσιτό από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο και το Παρίσι», δήλωσε στο Euronews Business ο Michael Stull, Διευθύνων Σύμβουλος της ManpowerGroup UK.

Στο Λονδίνο ο μέσος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 60.000 ευρώ και 80.000 ευρώ. Το Λονδίνο όμως είναι η πόλη με τρομακτικές αυξήσεις σε προιόντα σίτισης, όπως αυξήσεις παρατηρούνται και στο κόστος στέγασης και υπηρεσιών.

Στο Παρίσι ένας μέσος μισθός είναι 2000 ευρώ το μήνα. Όμως σύμφωνα με τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, δεν είναι ικανά για να ζήσεις άνετα στη Πόλη του Φωτός.

Στη Μαδρίτη ο μέσος μισθός είναι στα 2700 ευρώ, και προς το παρόν είναι αρκετός για να ζήσεις αξιοπρεπώς.

Η Ρώμη είναι από τις χώρες που πλήττονται και αυτή από ανατιμήσεις σχεδόν σε όλα τα προιόντα. Έχει αυξηθεί και το κόστος στέγασης, ενώ ο μέσος μισθός κυμαίνεται από 35.000 εώς 50.000. Θεωρητικά το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από τις άλλες χώρες, αλλά πολύ υψηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Για τους κατοίκους της Αθήνας η έρευνα έδειξε ότι είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στο Λουξεμβούργο που σε ποσοστό 87% λένε ότι πληρώνονται αρκετά καλά.

Στέγαση, διατροφή και υπηρεσίες στραγγαλίζουν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει περισσότερο και από τα χρόνια των μνημονίων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Lamine Yamal: Είναι τελικά ο νέος Messi;

Αθλητισμός 18.09.2024
Όλα προς τα εκεί οδηγούν

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories 18.09.2024
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Χτες
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Χτες
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Χτες
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται

Ποια χώρα θέλει οι πολίτες να δουλεύουν λιγότερο και εκείνοι αρνούνται

Stories Χτες
Αρνούνται πεισματικά την 4ημερη εργασία

5 άλυτα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας

Ιστορικά Προχτές
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ακόμα να τα λύσουν

Περίεργα φυσικά φαινόμενα που βρίσκεις μόνο στην Ελλάδα

Περιβάλλον Προχτές
Διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται μέρη μυστηρίου και έχουν τους δικούς τους θρύλους που προσελκύουν ερευνητές και περίεργους τουρίστες