E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Πελίκο όταν φωτογράφιζε γυναίκες κάτω από τη φούστα

Το συγκεκριμένο βίντεο οδήγησε στη σύλληψη Ντομινίκ Πελικό και την αποκάλυψη της φρίκης στο Μαζάν

Δημοσίευση 14/9/2024 | 18:53

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Πελίκο όταν φωτογράφιζε γυναίκες κάτω από τη φούστα

Στη δημοσιότητα έρχεται ένα βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος κατηγορείται πλέον πως επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του, Ζιζέλ, και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στη Γαλλία.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό Paris Match, διακρίνεται ο 71χρονος κατηγορούμενος να βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Carpentras και με το κινητό του τηλέφωνο κρυμμένο σε μια τσάντα να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες ανυποψίαστων γυναικών.

Τα πλάνα που γυρίστηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, δείχνουν τον Πελικό να φοράει μάσκα καθώς τοποθετεί την κάμερα κάτω από τις φούστες των θυμάτων του. Οι φύλακες εντοπίζουν τον δράστη.

Ένας από αυτούς περίμενε την κίνηση του Πελικό που δεν άργησε να έρθει. Ο 71χρονος σήμερα κατηγορούμενος ακολούθησε μια γυναίκα και τη βιντεοσκόπησε δύο φορές κάτω από τα ρούχα της.

Ο φύλακας παρενέβη και σταμάτησε τον δράστη, αρπάζοντας το κινητό του τηλέφωνο. «Πρέπει να το καταγγείλεις αυτό», λέει αμέσως από το θύμα, παίρνοντας και τον αριθμό του τηλεφώνου της. Στη συνέχεια ο σεκιουριτάς ενημερώνει την αστυνομία και τού λέει να μην σβήσει το βίντεο.

«Όχι, όχι, όχι» ακούγεται να λέει μία γυναίκα όταν ο Πελικό έρχεται αντιμέτωπος με τον φρουρό, ο οποίος αναφέρει ότι «τέσσερις πελάτισσες» έχουν κάνει καταγγελία.


Η αποκάλυψη της φρίκης στο σπίτι του Πελικό

Η υπόθεση Πελικό , γνωστή ως «βιασμοί του Μαζάν», είχε μόλις ξεκινήσει. Μετά τη σύλληψή του μέρα μεσημέρι, ο 67χρονος τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση. Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα και κατασχέθηκε εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών από το σπίτι του.

Στον σκληρό δίσκο του προσωπικού του υπολογιστή, στο αρχείο με τίτλο «ABUS», η αστυνομία ανακάλυψε τη φρίκη. Από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020, ο Ντομινίκ Πελικό οργάνωσε τους επανειλημμένους βιασμούς της συζύγου του, Ζιζέλ, από αγνώστους στο σπίτι του ζευγαριού στο Μαζάν, ενώ εκείνη βρισκόταν αναίσθητη από ισχυρά αγχολυτικά.

51 βιαστές αναγνωρίστηκαν στα βίντεο από τους συνολικά 83 πιθανούς. Η εισαγγελία της Αβινιόν ζήτησε την παραπομπή της υπόθεσης σε ποινικό δικαστήριο για διακεκριμένο βιασμό.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, έχει ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα εν αναμονή της επιστροφής του βασικού κατηγορουμένου, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος είναι άρρωστος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή

Για τη βιντεοσκόπηση των απαγορευμένων εικόνων που δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό, ο Dominique Pelicot είχε ήδη δικαστεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Carpentras στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές Beaumettes της Μασσαλίας, κατέθεσε μέσω τηλεδιάσκεψης. Είπε ότι έδρασε από «φαντασία», προσθέτοντας ότι χρησιμοποίησε την εγγονή του ως άλλοθι για να πλησιάσει τα πιθανά θύματα.

Το 2010 είχε ήδη συλληφθεί σε ένα σούπερ μάρκετ στη Seine-et-Marne για παρόμοια αδικήματα, χρησιμοποιώντας στυλό με κάμερα, αλλά τα δικαστήρια δεν έλαβαν περαιτέρω μέτρα. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Ντομινίκ Πελικό ισχυρίστηκε:

«Υπήρξα καλός πατέρας. Ένας καλός παππούς. Ένας καλός σύζυγος... Απέτυχα για ένα χρόνο, ντρέπομαι. Ντρέπομαι. Ζητώ συγχώρεση. Δεν είναι εύκολο γιατί το τραύμα είναι τόσο μεγάλο». Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Euroleague μπήκε στο ΟΑΚΑ και αποκάλυψε εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα έδρα του Παναθηναϊκού

Αθλητικά Νέα 18.09.2024
Συνεχίζονται τα έργα στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης

Πράγα: Σύγκρουση τρένων με τουλάχιστον 35 τραυματίες

Κόσμος 18.09.2024
Θετικός σε αλκοτέστ ο μηχανοδηγός

Λίβανος: Η στιγμή της έκρηξης φορητών ασυρμάτων σε κηδεία

Κόσμος 18.09.2024
Εννιά νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες

Νορβηγία: Τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας οφείλονται σε δασική πυρκαγιά κοντά στο Τσέρνομπιλ

Κόσμος 18.09.2024
Στις 9 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουκρανίας δήλωσε ότι 399 πυροσβέστες συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς

Φαράγγι της Σαμαριάς: Πώς έγινε η τραγωδία με την νεκρή τουρίστρια

Ελλάδα 18.09.2024
Η άτυχη τουρίστρια σκοτώθηκε μετά από πτώση βράχου η οποία προκλήθηκε από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε μετά τις 13:30

Νέες εκρήξεις στη Βηρυτό ‑ Εξερράγησαν ασύρματοι πομποδέκτες

Κόσμος 18.09.2024
Υπάρχουν αναφορές για δύο εκρήξεις στα νότια προάστια της Βηρυτού

Χάος στον αέρα: Μικρό αεροσκάφος με τρεις επιβάτες εξαφανίστηκε ενώ πετούσε από Ιταλία προς Γαλλία

Κόσμος 18.09.2024
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης και σε αυτές συμμετέχουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πεζοπόρα τμήματα

Χανιά: Από χαλάζι χτυπήθηκε το Φραγκοκάστελλο – Ήταν μεγαλύτερο από νόμισμα 50 λεπτών

Ελλάδα 18.09.2024
Από ισχυρή χαλαζόπτωση χτυπήθηκαν σήμερα (18.09.2024) κάποιες περιοχές στα Χανιά, ενώ στην πόλη υπήρξε έντονη βροχόπτωση