E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δυο πράγματα που δεν βγάζουν νόημα στη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Πώς έφτασε έως εκεί ο επίδοξος δολοφόνος;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2024 | 00:04

Δυο πράγματα που δεν βγάζουν νόημα στη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ
@The Associated Press

Μόλις δύο μήνες αφότου ο Τόμας Μάθιου Κρουκς προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, το FBI ισχυρίστηκε ότι έγινε άλλη μια πιθανή απόπειρα κατά της ζωής του.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2024, η ομοσπονδιακή αστυνομία είπε ότι «διερευνούσε αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας». Το περιστατικό σημειώθηκε στο Trump International Golf Club στο West Palm Beach, όπου ο πρώην πρόεδρος έπαιζε το αγαπημένο του σπορ.

Σύμφωνα με το Fox News, αξιωματούχοι επιβολής του νόμου αναγνώρισαν τον φερόμενο ως ένοπλο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ. Περίπου στη 1:30 μ.μ., πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας εντόπισαν μια κάννη τουφεκιού μεταξύ του φράχτη και των θάμνων και ένας αξιωματούχος πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες εναντίον του ύποπτου. Διέφυγε με ένα μαύρο Nissan και αργότερα συνελήφθη 64 χλμ. μακριά. Ένα τυφέκιο εφόδου τύπου AK-47, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro βρέθηκαν κοντά στην τοποθεσία από την οποία πυροβόλησε ο ύποπτος.

Μετά τις αποτυχίες της Μυστικής Υπηρεσίας που οδήγησαν στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, πολλά παρόμοια ερωτήματα στροβιλίζονται γύρω από τη δεύτερη απόπειρα. Δηλαδή, πώς επιτράπηκε σε έναν άλλον σκοπευτή να πλησιάσει τόσο κοντά τον υποψήφιο πρόεδρο;

Από την απόπειρα κατά της ζωής του τον Ιούλιο και ύστερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ταξίδευε με μια «ομάδα ενισχυμένης ασφάλειας», σύμφωνα με το Forbes. Ωστόσο, παρά την αύξηση των πόρων, οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου παραδέχθηκαν ότι οι χώροι του γκολφ κλαμπ δεν ήταν ασφαλισμένοι τόσο πολύ όσο άλλες τοποθεσίες. «Το επίπεδο ασφαλείας στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δεν είναι για εν ενεργεία πρόεδρο», είπε ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσοου, σε μια ενημέρωση. «Αν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει ολόκληρο το γήπεδο του γκολφ. Αλλά επειδή δεν είναι, η ασφάλεια περιορίζεται στις περιοχές που η Μυστική Υπηρεσία θεωρεί πιθανές».

Ωστόσο, σύμφωνα με το CBS News, οι αρχές επιβολής του νόμου σημείωσαν ότι ο δράστης βρισκόταν μόλις λίγες τρύπες μπροστά από το σημείο που ο Τραμπ έπαιζε γκολφ και ο Μπράντσοου είπε ότι οι αξιωματούχοι πιθανότατα θα επεξεργάζονταν ξανά τη στρατηγική τους στον απόηχο της νέας φαινομενικής απόπειρας δολοφονίας. «Θα φανταζόμουν την επόμενη φορά που θα έρθει ο Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ, πιθανότατα θα υπήρχαν λίγο περισσότεροι άνθρωποι γύρω από την περίμετρο», είπε. Ωστόσο, επαίνεσε τους αξιωματούχους για το έργο τους, μια έντονη αντίθεση με τις πολλές αναφορές εμπειρογνωμόνων που μπερδεύτηκαν με τις αποτυχίες τους στον απόηχο της συνωμοσίας του Ιουλίου. «Η Secret Service έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε και ο πράκτοράς τους έκανε φανταστική δουλειά», είπε.

Τον Ιούλιο του 2024, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς μπόρεσε να ανέβει σε μια στέγη 134 μέτρα μακριά από τον Ντόναλντ Τραμπ και να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο. Είναι μια λογική απόσταση για έναν σκοπευτή: Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για το τυφέκιο επίθεσης M16, οι νεοσύλλεκτοι του Στρατού των ΗΠΑ πρέπει να χτυπήσουν έναν στόχο μεγέθους ανθρώπου στα 137 μέτρα στη βασική εκπαίδευση. Ο Crooks χρησιμοποίησε ένα τουφέκι τύπου AR, το οποίο με κάποιο τρόπο έφερε κοντά στην ομιλία του Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN, η Μυστική Υπηρεσία είπε ότι ο ύποπτος για τη δεύτερη προφανή απόπειρα δολοφονίας, ο Ryan Wesley Routh, βρισκόταν 275 με 460 μέτρα μακριά από τον Τραμπ, πολύ πιο μακριά δηλαδή, και χρησιμοποίησε ένα τουφέκι τύπου AK-47.

Κατά τις δοκιμές σε δοκιμαστικούς στόχους, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ λέει ότι το AK-47 είναι λιγότερο ακριβές από το M16 όταν πυροβολεί σε απόσταση μεγαλύτερη από 180 μέτρα, αλλά υπό συνθήκες πίεσης αυτές οι διαφορές είναι ουσιαστικά ασήμαντες. Με ένα τόσο μεγάλο και ισχυρό όπλο στο χέρι, δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο Routh μπόρεσε να έχει πρόσβαση στην περίμετρο του γηπέδου χωρίς να προκαλεί υποψίες, ειδικά με έναν πρώην πρόεδρο, έναν που είχε πρόσφατα αποτελέσει το επίκεντρο ενός σχεδίου δολοφονίας, χρησιμοποιώντας τον χώρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η ακραία συνωμοσιολόγος που έχει γίνει η σκιά του Donald Trump

Πρόσωπα 19.09.2024
Η Laura Loomer είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον χώρο της αμερικανικής ακροδεξιάς

Καταστροφέας γάμων: Η πιο περίεργη εργασία

Νέα Εποχή 19.09.2024
Αν ψάχνεσαι επαγγελματικά...

Το γιγαντιαίο άγαλμα που κρύβει δωμάτια στο εσωτερικό του ‑ Πού βρίσκεται

Ιστορικά 19.09.2024
Το μυστικό ενός κομψοτεχνήματος του 16ου αιώνα

Ο παράξενος λόγος που ο αξέχαστος Μπομπ Ρος αποφάσισε να γίνει ο ζωγράφος που όλοι αγαπήσαμε

Stories 19.09.2024
Η ζωή του νωρίτερα δεν ήταν αυτή που είχαμε στο μυαλό μας

Lee Miller: Η ζωή του μοντέλου που έγινε φωτογράφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ιστορικά 19.09.2024
Η ταινία για τη ζωή της κάνει πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες

Πού βρισκόταν το «μπαρ το ναυάγιο»

Stories 19.09.2024
Ποιος ήταν ο άγιος που αναφέρει στο τραγούδι της η Αρλέτα.

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories Χτες
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Προχτές
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Προχτές
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Δυο πράγματα που δεν βγάζουν νόημα στη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Stories Προχτές
Πώς έφτασε έως εκεί ο επίδοξος δολοφόνος;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Προχτές
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται