E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια είναι η ακραία συνωμοσιολόγος που έχει γίνει η σκιά του Donald Trump

Η Laura Loomer είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στον χώρο της αμερικανικής ακροδεξιάς

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/9/2024 | 00:15

Ποια είναι η ακραία συνωμοσιολόγος που έχει γίνει η σκιά του Donald Trump
collage

Η Loomer ξεκίνησε την καριέρα της ως ακτιβίστρια και δημοσιογράφος για την οργάνωση Project Veritas, η οποία είναι γνωστή για τη διεξαγωγή μυστικών ερευνών και την προώθηση συνωμοσιών. Μετά όμως τα πράγματα έγιναν χειρότερα...

Η παρουσία της ακροδεξιάς συνωμοσιολόγου Laura Loomer στο πλευρό του Donald Trump στην προεκλογική εκστρατεία τις τελευταίες ημέρες έχει εγείρει ερωτήματα, μεταξύ άλλων από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, σχετικά με την επιρροή που μπορεί να έχει πάνω του η αμφιλεγόμενη πρώην υποψήφια του Κογκρέσου.

Η Loomer είναι γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της και για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένου ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μια «εσωτερική δουλειά» που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Με την πάροδο του χρόνου, η Loomer υιοθέτησε ακόμη πιο ακραίες απόψεις, εστιάζοντας σε θέματα όπως ο ισλαμικός εξτρεμισμός, τα δικαιώματα μεταναστών και την αστυνόμευση της κοινωνίας των πολιτών.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της στοιχεία είναι η συνεχής επιδίωξή της να προκαλεί αίσθηση και αντιδράσεις. Το 2018, κατά τη διάρκεια της θητείας της στην πλατφόρμα του Twitter, της επιβλήθηκε απαγόρευση λόγω της ρητορικής μίσους που χρησιμοποιούσε κατά μουσουλμάνων, ενώ έχουν επιβληθεί παρόμοιες κυρώσεις από πολλές άλλες πλατφόρμες.

Αν και αρχικά βρισκόταν στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, η Loomer έχει προσπαθήσει να ενσωματωθεί περισσότερο στους κύκλους που περιβάλλουν τον πρώην πρόεδρο Trump. Οι ακραίες απόψεις και η εχθρική στάση της προς τα μέσα ενημέρωσης την καθιστούν μια φυσική σύμμαχο για τους υποστηρικτές του Trump, οι οποίοι βλέπουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ ως "εχθρούς του λαού".

Η Loomer, μάλιστα, κατέβηκε υποψήφια για το Κογκρέσο το 2020 στη Φλόριντα, με την υποστήριξη μελών του κινήματος υπέρ του Trump. Παρά την ήττα της, συνέχισε να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές του 2020, ισχυριζόμενη ότι ήταν "κλεμμένες" και ότι υπήρξε εκτεταμένη εκλογική νοθεία. Η στάση της αυτή ενίσχυσε τους δεσμούς της με την "εκλογική άρνηση" που επικρατεί σε πολλούς από τους φανατικούς υποστηρικτές του Trump.

Η Loomer έχει προωθήσει πολυάριθμες θεωρίες συνωμοσίας. Από τις εκλογές μέχρι τη μετανάστευση, τα θέματα που ασπάζεται περιλαμβάνουν συχνά ρητορική που στοχεύει συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, κυρίως μουσουλμάνους και μετανάστες. Για παράδειγμα, έχει ισχυριστεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ υποθάλπει τρομοκρατικά δίκτυα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχει προωθήσει αντισημιτικές και ρατσιστικές απόψεις.

Επιπλέον, η Loomer έχει γίνει γνωστή για την ανοιχτή της εχθρότητα προς τις τεχνολογικές εταιρείες, τις οποίες κατηγορεί για λογοκρισία. Μετά την απαγόρευσή της από πολλές πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, ανέπτυξε ένα αφήγημα πως οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας σκόπιμα φίμωναν φωνές σαν τη δική της για να προστατέψουν το "βαθύ κράτος" και τα "παγκόσμια ελίτ". Η αντιπαράθεσή της με την ψηφιακή κοινότητα συνέβαλε στην προβολή της και την καθιέρωσε ως μάρτυρα για την ελευθερία του λόγου, τουλάχιστον για τους υποστηρικτές της.

Παρά την πολυάριθμη κριτική που δέχεται, η Loomer έχει καταφέρει να κερδίσει υποστηρικτές σε συγκεκριμένους κύκλους. Οι πολιτικές της θέσεις και η εχθρότητά της προς τις παραδοσιακές δομές εξουσίας συνάδουν με το κίνημα του Trump, το οποίο απορρίπτει τη "φιλελεύθερη ελίτ" και τα "παραδοσιακά" μέσα ενημέρωσης.

Αν και δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει σημαντική πολιτική επιρροή σε ευρύτερο επίπεδο, η Loomer παραμένει μία από τις πιο φωνητικές προσωπικότητες στον κόσμο των συνωμοσιολόγων και των ακροδεξιών οργανώσεων.

Η άνοδος της Laura Loomer και η σχέση της με τον Donald Trump εγείρουν ανησυχίες για την αυξανόμενη δύναμη των ακραίων και συνωμοσιολογικών φωνών στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Οι προσπάθειές της να ενισχύσει τη θέση της μέσω των εκλογών, καθώς και η συνεχιζόμενη παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν ότι προσωπικότητες σαν αυτήν έχουν πλέον μεγαλύτερη επιρροή σε κομμάτια της αμερικανικής κοινωνίας απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η σκιά της Loomer συνεχίζει να απλώνεται πίσω από τον Donald Trump, ενισχύοντας το αφήγημα του ότι βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολιτικού πολέμου κατά του κατεστημένου. Με δεδομένο ότι ο Trump διατηρεί σημαντική υποστήριξη στους Ρεπουμπλικάνους, είναι πιθανό να δούμε την Loomer να παραμένει στο πολιτικό προσκήνιο, είτε μέσα από εκλογικές υποψηφιότητες είτε μέσα από την πλατφόρμα της ως ακραία σχολιαστής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταστροφέας γάμων: Η πιο περίεργη εργασία

Νέα Εποχή 19.09.2024
Αν ψάχνεσαι επαγγελματικά...

Το γιγαντιαίο άγαλμα που κρύβει δωμάτια στο εσωτερικό του ‑ Πού βρίσκεται

Ιστορικά 19.09.2024
Το μυστικό ενός κομψοτεχνήματος του 16ου αιώνα

Ο παράξενος λόγος που ο αξέχαστος Μπομπ Ρος αποφάσισε να γίνει ο ζωγράφος που όλοι αγαπήσαμε

Stories 19.09.2024
Η ζωή του νωρίτερα δεν ήταν αυτή που είχαμε στο μυαλό μας

Πού βρισκόταν το «μπαρ το ναυάγιο»

Stories 19.09.2024
Ποιος ήταν ο άγιος που αναφέρει στο τραγούδι της η Αρλέτα.

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories Χτες
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Αυστραλία τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια των εφήβων: Τέλος τα social media

Νέα Εποχή Προχτές
Στόχος: Η προστασία των ανηλίκων

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories Προχτές
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Δυο πράγματα που δεν βγάζουν νόημα στη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Stories Προχτές
Πώς έφτασε έως εκεί ο επίδοξος δολοφόνος;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άλλη μια κρίση: Το δημογραφικό της πρόβλημα

Νέα Εποχή Προχτές
Το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας συρρικνώνεται