E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Miley Cyrus: Tο τραγούδι χωρισμού που της έφερε ένα Grammy αλλά και μια μήνυση εκατομμυρίων

Το τραγούδι αφορούσε την ενδυνάμωση μετά από έναν χωρισμό

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/9/2024 | 00:15

Miley Cyrus: Tο τραγούδι χωρισμού που της έφερε ένα Grammy αλλά και μια μήνυση εκατομμυρίων
collage

Το τραγούδι "Flowers" της Miley Cyrus έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά κομμάτια της καριέρας της, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθούν, απ’ ότι φαίνεται, η Miley Cyrus και οι συνθέτες και στιχουργοί Gregory Hein και Michael Pollack, καθώς η εταιρεία Tempo Music που έχει μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων ενός παλιότερου τραγουδιού του Bruno Mars κατέθεσε μήνυση εναντίον τους, με την κατηγορία ότι η βραβευμένη με Grammy επιτυχία τους “Flowers” περιέχει κλεμμένα κομμάτια από το συγκεκριμένο τραγούδι. 

Η αγωγή κατονομάζει επίσης τη Sony Music Publishing, την Apple, την Target, τη Walmart και αρκετές άλλες εταιρείες ως συνυπεύθυνες καθώς κατηγορούνται για τη διανομή του “Flowers“.

Η επενδυτική πλατφόρμα - η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει μερίδιο των πνευματικών δικαιωμάτων του κομματιού του Mars - ισχυρίζεται ότι το ρεφρέν, η αρμονία, η μελωδία, η εξέλιξη των συγχορδιών και οι στίχοι του «Flowers» πάρθηκαν «σκόπιμα» από το τραγούδι του τραγουδιστή. 

Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 ως το πρώτο single από το άλμπουμ της Endless Summer Vacation. Με έναν ήχο που συνδυάζει pop και disco επιρροές, το τραγούδι αφορούσε την ενδυνάμωση μετά από έναν χωρισμό, κάτι που πολλοί σύνδεσαν με την προσωπική της ζωή, συγκεκριμένα τη λήξη του γάμου της με τον Liam Hemsworth. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια φήμη πως, η Cyrus απαντά με στίχους, στους στίχους που της είχε αφιερώσει ο Hemsworth, από το τραγούδι του Bruno Mars.

To τραγούδι του Bruno Mars λέει: "That I should've bought you flowers / And held your hand / Shoulda gave you all my hours / When I had the chance / Take you to every party / 'Cause all you wanted to do was dance."

H Miley Cyrus έγραψε το εξής: "I can buy myself flowers / Write my name in sand / Talk to myself for hours, yeah / Say things you don't understand / I can take myself dancing, yeah / I can hold my own hand / Yeah, I can love me better than you can".

Το "Flowers" κέρδισε στα Grammy Awards του 2024, καθώς κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή πολλών charts, συμπεριλαμβανομένου του Billboard Hot 100.

Οι στίχοι του τραγουδιού επικεντρώνονται στην αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία μετά από μια σχέση, στέλνοντας ένα μήνυμα για αυτοεκτίμηση και δύναμη. Οι θαυμαστές και οι κριτικοί έχουν επαινέσει την επιτυχημένη σύνδεση του τραγουδιού με το κοινό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Miley Cyrus: Tο τραγούδι χωρισμού που της έφερε ένα Grammy αλλά και μια μήνυση εκατομμυρίων

Μουσική 19.09.2024
Το τραγούδι αφορούσε την ενδυνάμωση μετά από έναν χωρισμό

Η λατρεμένη σειρά μυστηρίου που οι πρωταγωνιστές «σκοτώνονταν» στα γυρίσματα

TV Σειρές Χτες
Το δίδυμο που έκανε επιτυχία, αλλά στα γυρίσματα δε μιλούσαν μεταξύ τους

Emmys 2024: Shōgun, Baby Reindeer και The Bear κυριάρχησαν

TV Σειρές 16.09.2024
Το Shogun πήρε το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με 18 βραβεία συνολικά, τα περισσότερα βραβεία που έχει λάβει ποτέ σειρά σε μία χρονιά

5 γλυκές φθινοπωρινές ταινίες για να δεις μεσημέρι Κυριακής

Σινεμά 15.09.2024
Χαλάρωση στον καναπέ με όμορφες ταινίες

Darth Vader: Πως ο James Earl Jones έγινε η φωνή του ήρωα του Star Wars

Σινεμά 15.09.2024
Δεν ήταν ο πρώτος υποψήφιος

Όταν η Vogue Πολωνίας κυκλοφόρησε με εξώφυλλο υπέρ του δικαιώματος της έκτρωσης

Paper 15.09.2024
Λαμπρή κίνηση από το γνωστό περιοδικό μόδας

The Perfect Couple: Η σειρά που όλοι είναι ύποπτοι

TV Σειρές 13.09.2024
Στη νέα σειρά του Netflix θα αλλάζεις γνώμη σε κάθε επεισόδιο