E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Ο Χασάν Νασράλα κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για το μπαράζ επιθέσεων με τους 20 νεκρούς και τους 450 τραυματίες μέσα σε δύο μέρες.

Δημοσίευση 19/9/2024 | 17:51

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Το Ισραήλ κατηγόρησε ευθέως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα για το μπαράζ επιθέσεων στον Λίβανο τα τελευταία δύο 24ωρα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ατόμων και τον τραυματισμό 450.

Στο διάγγελμά του ο ηγέτης της οργάνωσης, χαρακτήρισε τις εκρήξεις στους βομβητές και τους ασυρμάτους ως «έγκλημα πολέμου» και τους θανάτους ως σφαγή.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ για επιθέσεις που στόχευσαν 4.000 παγιδευμένα pager και walkie-talkie, υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις δεν έλαβαν υπόψη τους αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Ο Νασράλα ανέφερε πως κάποιες από τις ζωές που χάθηκαν δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στους επίσημους αριθμούς των θυμάτων, ενώ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκόπευαν να προκαλέσουν μαζικές δολοφονίες.

«Το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε ο Nasrallah, αναφερόμενος στις επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. «Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Θα τις αποκαλούμε "Σφαγή της Τρίτης" και "Σφαγή της Τετάρτης". Αυτές είναι εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου», είπε.

Ο Νασράλα πρόσθεσε ότι η θεία πρόνοια απέτρεψε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς, σημειώνοντας πως μερικά από τα pager δεν λειτουργούσαν ή ήταν απενεργοποιημένα, ενώ ορισμένα παρέμεναν σε αποθήκες.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σκοτώσει 5.000 ανθρώπους σε διάστημα μόλις δύο λεπτών κατά τις τελευταίες δύο ημέρες. Ο Nasrallah περιέγραψε τις εκρήξεις ως άνευ προηγουμένου, όχι μόνο στην ιστορία του Λιβάνου, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε δεχθεί διάτρηση», τόνισε ο Νασράλα, αναφερόμενος σε παραβιάσεις της ασφάλειας του δικτύου επικοινωνιών της Χεζμπολάχ. Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, το Ισραήλ δεν έχει προβεί σε άμεσο σχόλιο σχετικά με τις επιθέσεις.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ συνέχισε να καταγγέλλει τις επιθέσεις ως «εγκλήματα πολέμου» και υποστήριξε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να εξαφανίσει μαζικά ανθρώπινες ζωές, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αθώες ψυχές, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Κόσμος Χτες
Ο Χασάν Νασράλα κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για το μπαράζ επιθέσεων με τους 20 νεκρούς και τους 450 τραυματίες μέσα σε δύο μέρες.

Κρήτη: Ανατροπή με τον κτηνοτρόφο ‑ Ο λόγος που το έκοψαν τη γλώσσα και η άγνωστη βεντέτα 10ετίας

Ελλάδα Χτες
Απίστευτο το πώς κάποιος για 10 χρόνια κρατούσε βεντέτα στον άτυχο άνδρα

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία από τη Χαλκιδική ‑ Το στίγμα του κινητού του

Ελλάδα Χτες
Το τελευταίο διάστημα φαινόταν προβληματισμένος, σαν κάτι να τον απασχολούσε.

Μύκονος: Φοροκαμπάνα σχεδόν 1 εκατ. ευρώ μέσω Airbnb που δεν δηλώθηκαν

Ελλάδα Χτες
Ο διαχειριστής αναρτούσε τα επίμαχα ακίνητα σε ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς την υποχρεωτική αναγραφή αριθμών εγγραφής στο μητρώο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένα τρόφιμα

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τα επίφοβα κατεψυγμένα ορτύκια.

Χαλκιδική: Έστειλαν αστυνομία να διώξει 10χρονη από σχολείο επειδή δε «χωρούσε» στην τάξη

Ελλάδα Χτες
να απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στα Σήμαντρα

Τουρκία: Φόβος μετά τις φονικές εκρήξεις στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
στρατός χρησιμοποιεί μόνο ντόπια συστήματα επικοινωνίας

ΗΠΑ: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η 14χρονη αποπειράθηκε να δολοφονήσει την ίδια μέρα και τον πατριό της