E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Lost»: Ένα ερώτημα για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς απαντήθηκε 14 χρόνια μετά τo φινάλε της

Αν και δεν μας έκανε εντύπωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/9/2024 | 00:13

«Lost»: Ένα ερώτημα για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς απαντήθηκε 14 χρόνια μετά τo φινάλε της
@ABC

Μια σημαντική ερώτηση από το τελευταίο επεισόδιο του Lost απαντήθηκε, 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς. Όλο και περισσότερος κόσμος ξαναβλέπει την σειρά, και μάλιστα για πρώτη φορά, αφού και οι έξι σεζόν προστέθηκαν στο Netflix.

***Προσοχή, το κείμενο περιέχει spoilers***

Η σειρά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004 και διήρκεσε για έξι χρόνια μέχρι το 2010. Με φόντο ένα απομακρυσμένο τροπικό νησί, ακολουθούσε τους επιζώντες του αεροπλάνου Oceanic Flight 815, αφού συνετρίβη ενώ πετούσε από το Σίδνεϊ στο Λος Άντζελες.

Το σόου, που δημιουργήθηκε από τον J. J. Abrams, είχε πολλά εκατομμύρια θεατές με την εθιστική ιστορία του - και πολλοί θαυμαστές χαλάστηκαν όταν τελικά τελείωσε μετά από έξι σεζόν.

Ωστόσο, το τελευταίο επεισόδιο, που ονομάστηκε εύστοχα, «The End» άφησε ορισμένους θεατές διχασμένους. Ήταν αρκετά αμφιλεγόμενο εκείνη την εποχή, χάρη σε μερικές αναπάντητες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, ήταν πραγματικά νεκροί οι χαρακτήρες όλον αυτόν τον καιρό;

Ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί θαυμαστές το αμφισβήτησαν οφείλεται εν μέρει σε μια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα που συνέβη στην τελευταία σεζόν.

Το «flash sideways» έδειξαν τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το αεροπλάνο δεν είχε συντριβεί.Τελικά, οι θεατές μαθαίνουν ότι το νέο χρονοδιάγραμμα είναι βασικά μια «μεταθανάτια ζωή» στην οποία οι χαρακτήρες ενώνονται.

Αν παρακολουθήσατε την τελευταία σεζόν του «Lost», θα ξέρετε ότι ολόκληρη η σεζόν κινείται μεταξύ του νησιού και της εναλλακτικής γραμμής χρόνου.

Ωστόσο, το τελευταίο πλάνο της εκπομπής αύξησε τη σύγχυση, με τον Τζακ να είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, αντικατοπτρίζοντας την πρώτη κιόλας σκηνή στον πιλότο της σειράς.

Αυτή η εξαιρετικά σημαντική στιγμή οδήγησε ορισμένους θεατές να αναρωτηθούν αν όλοι οι χαρακτήρες χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα και ήταν νεκροί από την αρχή.

Ο Χόρχε Γκαρσία, ο οποίος υποδύθηκε τον Hugo 'Hurley' Reyes, είπε στον Independent: «Είναι σίγουρα αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι διάβασαν λάθος το τέλος και νόμιζαν ότι ήταν νεκροί εξ αρχής.

«Νομίζω ότι υπήρχαν πολλά πράγματα που συνέβαλαν σε αυτό. Ένα από τα πράγματα που πίστευαν ήταν ότι, μετά το τέλος του, κατά τη διάρκεια των τίτλων κλεισίματος, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είχαν κάποιο B-roll του αρχικού σημείου συντριβής, το οποίο απλώς ήταν κάτι με το οποίο οι άνθρωποι θα αποσυμπιεστούν καθώς παρακολουθούσαν τους τίτλους λήξης.

«Αλλά μερικοί άνθρωποι το διάβασαν ως «Ω, βρισκόμασταν στο σημείο συντριβής όλο αυτό το διάστημα».

Παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα του flash sideways είναι ένα είδος μεταθανάτιας ζωής, το νησί είναι πραγματικό και οι χαρακτήρες δεν πέθαναν όλοι στο αεροπορικό δυστύχημα.

Ακόμα μπερδεμένοι; Λοιπόν, στο Dragon Con το 2018, η Evangeline Lilly, που έπαιξε την Kate Austen, είπε: «Η τέχνη υποτίθεται ότι, κάθε φορά χωρίς αποτυχία, επιστρέφει την ερώτηση πίσω σε εσάς και σας ζητά να κοιτάξετε αυτό που βλέπετε, να ακούσετε αυτό που ακούτε, να το ζήσετε και μετά να δείτε στον καθρέφτη της ψυχής σας και να μάθετε τι σημαίνει για εσάς».

Οπότε, ουσιαστικά, είναι στο χέρι σας να καταλάβετε τι διάολο συνέβαινε. Αυτή ήταν και η πρόθεση από την αρχή, απλά τώρα το γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

4 retro θρίλερ που χρειάζεσαι παρέα για να τα δεις

Σινεμά 24.09.2024
Είναι τρομακτικά, creepy, φρικιαστικά και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα

Το πασίγνωστο θρίλερ που κρύβει πίσω του ένα πραγματικό ειδεχθές έγκλημα

Σινεμά Χτες
Το πιο διάσημο θρίλερ ενέπνευσε έναν στυγερό δολοφόνο

Το κρυμμένο μήνυμα στο τρέιλερ του Squid Game που «πρόδωσε» την πλοκή

TV Σειρές Προχτές
Η λεπτομέρεια στο τρέιλερ του Squid Game τροφοδότησε θεωρίες «συνωμοσίας»

5+1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές Προχτές
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Ποιος ήρωας από τα Φιλαράκια είσαι σύμφωνα με το ζώδιό σου


QUIZ Retro Προχτές
Για να δούμε, ήσουν πρωταγωνιστής ή guest;

Το 7ο Kapani Project έρχεται ανανεωμένο!

Μουσική 21.09.2024
Όσα μας είπαν καλλιτέχνες και διοργανωτές για το φετινό Kapani Project

Ο Βάτραχος: Η νέα σειρα του Netflix που υπόσχεται να σε καθηλώσει

TV Σειρές 21.09.2024
Αλλο ένα διαμάντι από τη Νότια Κορέα

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά 21.09.2024
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε

Όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ διαφήμιζε την Pizza Hut

TV Σειρές 21.09.2024
Τη δεκαετία του 90` η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων Pizza Hut έκανε πολλές ιδιαίτερες διαφημίσεις