E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

LIVE

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων

Οι ενότητες και οι κανόνες της τηλεμαχίας

Δημοσίευση 24/9/2024 | 21:18

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έξι θεματικές ενότητες.

  • Οικονομία, ανάπτυξη,
  • Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό,
  • Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ,
  • Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση,
  • Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση,
  • ΠΑΣΟΚ: Επόμενη ημέρα

Οι κανόνες του debate

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του debate να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση.

Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο. Το debate θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Στις 19.30 έφτασε στην ΕΡΤ η Αννα Διαμαντοπούλου μαζί με τους συνεργάτες της. Στις δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν έχει ώρα ΠΑΣΟΚ πια, τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Ευελπιστώ ότι σήμερα θα ξεκινήσει μεγάλη και δημιουργική προσπάθεια».

Λίγο αργότερα, στην Αγία Παρασκευή έφτασε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που συνοδευόταν από τους συνεργάτες της και τον σύζυγό της, ηθοποιό, Μάξιμο Μουμούρη. «Θα είναι σημαντικό debate για να πούμε τις θέσεις μας. Από αυτές τις εκλογές θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Τα βλέμματα των Ελλήνων πέφτουν πάνω στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα δώσει τη νέα ορμή. Είμαι σίγουρη ότι οι κάλπες της 6ης Οκτωβρίου θα κρύβουν εκπλήξεις».

Ο Παύλος Γερουλάνος, προσερχόμενος, σημείωσε: «Είναι σημαντικό, γι’ αυτή τη διαδικασία να κάνουμε αυτήν την τηλεμαχία. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να συγκριθούμε ο ένας με τον άλλον και να δει ο κόσμος τι πρεσβεύει ο καθένας».

Ο Χάρης Δούκας ευχαρίστησε την ΕΡΤ για τη φιλοξενία και σημείωσε ότι πρόκειται για «σημαντική διαδικασία, για να μάθουν οι πολίτες τις θέσεις του κάθε υποψηφίου».

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Ο ανοιχτός διάλογος πρέπει να χαρακτηρίζει το κόμμα μας από εδώ και πέρα. Διάλογος για όλα, κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία».

Τελευταίος έφτασε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε στις δηλώσεις του: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη φιλοξενία. Πήραμε την πρωτοβουλία για το ντιμπέιτ με όρους πρωτοποριακούς. Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Οι διαδικασίες μας εξελίσσονται με πολιτικό πολιτισμό και είναι καλό για όλο το πολιτικό σύστημα. Έχουμε μια αρνητική εξέλιξη, ο Ερντογάν μίλησε για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να τελειώσουν οι αυταπάτες για “ήρεμα νερά”. Να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας και εμείς και η ΕΕ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΣΟΚ: Το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων προέδρων


LIVE Πολιτική Χτες
Οι ενότητες και οι κανόνες της τηλεμαχίας

O γιoς του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει τον Τραμπ συνελήφθη για κατοχή παιδικής ποpνογραφίας

Κόσμος Χτες
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν «εκατοντάδες» αρχεία με παιδική πορνογραφία κατά τη διάρκεια έρευνας στην κατοικία του Όραν Ρούθ

Η έντονη άσκηση crossfit οδήγησε 25χρονη στο νοσοκομείο

Κόσμος Χτες
Πώς η καθημερινή ρουτίνα στο crossfit την έστειλε ένα βήμα πριν τον θάνατο

Το Telegram πλέον θα παραδίδει δεδομένα των χρηστών του στις αρχές

Tech + Science Χτες
Η πλατφόρμα ανταλλαγής μνημάτων, γνωστή για την.. τουλάχιστον χαλαρή προσέγγιση της στην εποπτεία περιοχεμένου, φαίνεται να αλλάζει κατεύθυνση μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της

Ο Ερντογάν ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το βήμα του ΟΗΕ

Κόσμος Χτες
Χαρακτήρισε για άλλη μια φορά τον Νετανιάχου «Χίτλερ» - «Καλώ τα κράτη που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη να την αναγνωρίσουν το συντομότερο δυνατό»

Βοηθός σερίφη σκότωσε τη φίλη του κατά λάθος, ενώ καθάριζαν τα όπλα τους

Κόσμος Χτες
Το θύμα βρέθηκε με ένα θανάσιμο τραύμα από πυροβολισμό στο μέτωπό της

«Συναγερμός» για τον Παλαιοχριστιανό: Μπήκε στο νοσοκομείο και άρπαξε το νεογέννητό μωρό του

Ελλάδα Χτες
Κοινωνική λειτουργός έχει απαγορεύσει στην οικογένεια να πάρει το μωρό, καθώς ο χώρος διαβίωσής τους κρίθηκε ακατάλληλος

Αττική: Ποια είναι τα 31 σχολεία που κλείνουν

Ελλάδα Χτες
Με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ κοινοποιείται η λίστα με τα 22 Νηπιαγωγεία και τα 9 Δημοτικά που βάζουν λουκέτο

Λίβανος: Nεκρός ο διοικητής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπoλάχ

Ελλάδα Χτες
Ο διοικητής της μονάδας της Χεζμπoλάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάϊσι, σύμφωνα με τις πηγές

Κυνική παραδοχή άνδρα – Βiασε τη γυναίκα του Πελικό «γιατί δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!»

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικές καταθέσεις στο δικαστήριο – Η Ζιζέλ παρακολουθεί με προσοχή κουνώντας το κεφάλι της

Στη δημοσιότητα βίντεο ‑ σoκ από τον ξυλoδαρμό της 14χρovης στη Γλυφάδα

Ελλάδα Χτες
Βίντεο από τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικές της βγήκε στη δημοσιότητα, μετά και τη διάσταση που πήρε το θέμα