E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: 10 νέες ταινίες που θα μας χορτάσουν

Οι ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 25/9/2024 | 00:03

Ταινίες της εβδομάδας: 10 νέες ταινίες που θα μας χορτάσουν
@A24
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 26/9/2024 έως 2/10/2024
ΣΕΠΤ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
ΟΚΤ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ - Slow - Κόκκινο Νησί - Dourgouti Town - Οι Παρείσακτοι - ΦοβάμΑΙ - Μπανέλ & Άνταμα - Ραντεβού Μ' Εναν Serial Killer - Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού - Γάτος Δεκάψυχος

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ (Sing Sing)

του Γκρεγκ Κγουένταρ, Με τους Κόλμαν Ντομίνγκο, Κλάρενς Μάκλιν, Σον Σαν Χοσέ.

Δραματική 2024, ΗΠΑ 105’

Εκτείοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ. (Κόλμαν Ντομίνγκο) βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του. Μια ελπιδοφόρα ιστορία ανθεκτικότητας και ανθρωπιάς για την δύναμη της τέχνης.

Slow

της Μαρίγια Καβταράτζε. Με τους Γκρέτα Γκρινεβιτσιούτε, Κεστούτις Κετσένας.

Αισθηματική 2023, Λιθουανία 108’

Η Ελενα, μια νεαρή χορεύτρια και ο Ντόβιντάς, ένας συμπαθέστατος διερμηνέας νοηματικής, συναντιούνται. Μεταξύ τους υπάρχει φοβερή χημεία και επικρατεί μια ανεπιτήδευτη τρυφερότητα. Όμως, καθώς έρχονται πιο κοντά, προσωπικές αποκαλύψεις τούς αναγκάζουν να αναζητήσουν έναν νέο, αποκλειστικά δικό τους τρόπο εpωτικής επικοινωνίας.

Κόκκινο Νησί (L' ile Rouge)

του Ρομπίν Καμπιγιό. Με τους Νάντια Τερέσκιεβιτς, Κιμ Γκουτιέρεζ, Σαρλί Βοσέλ, Aμελί Ρακοτοαριμαλάλα.

Δραματική 2023, Γαλλία - Βέλγιο - Μαδαγασκάρη 117’

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Γαλλία δεν είναι πια η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη που ήταν κάποτε. Μόνο λίγες στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό της έχουν απομείνει, όπως αυτή στην αφρικανική νησιωτική χώρα της Μαδαγασκάρης. Στο εξωτικό νησί των '70s, ένα ευαίσθητο οκτάχρονο αγόρι που λατρεύει τα κόμικς προσπαθεί να αφομοιώσει τον τροπικό παράδεισο γύρω του. Η ζωηρή φαντασία του φουντώνει από τα ερεθίσματα που δέχεται, και αρχίζει να κοιτά με διαφορετικό μάτι τα πράγματα -και τα κορίτσια- γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα… Σύντομα, όμως θα έρθει αντιμέτωπο με τον κόσμο των μεγάλων και τις πρώτες ρωγμές στην ιδανική εικόνα που έχει πλάσει γι' αυτόν ο περίγυρος.

Dourgouti Town

του Δημήτρη Μπαβέλλα.

Ντοκιμαντέρ 2024, Ελλάδα 88’

Το Δουργούτι, δηλαδή, όπως λεγόταν κάποτε η λαϊκή αθηναϊκή γειτονιά (από το επώνυμο μιας οικογένειας που αγόρασε εκεί τα πρώτα χωράφια ή το όνομα ενός τοπικού άρχοντα επί τουρκοκρατίας -οι γνώμες διίστανται). Ή τα Αρμένικα, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν την τότε παραγκούπολη, λόγω των Αρμένιων προσφύγων που είχαν καταφύγει εκεί μετά τη γενοκτονία του 1915.

Οι Παρείσακτοι (Les Indesirables)

του Λατζ Λι. Με τους Αντα Ντιό, Αλέξις Μανέντι, Αριστότ Λουιντουλά, Στίβ Τιεντσέ, Ορελιά Πετί, Ζαν Μπαλιμπάρ.

Δραματική 2023, Γαλλία - Βέλγιο 105’

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του δημάρχου της πόλης, ένας ιδεαλιστής νεαρός γιατρός, διορίζεται στη θέση του. Σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του, που ονειρευόταν την αναβάθμιση μιας εργατικής γειτονιάς.

ΦοβάμΑΙ (AfrΑΙd)

του Κρις Γουάιτζ. Με τους Τζον Τσο, Κάθριν Γουότερσον, Κιθ Κάρανταϊν, Χαβάνα Ροουζ Λίου, Λουκίτα Μάξουελ.

Τρόμου 2024, ΗΠΑ 84’

Ο Kέρτις και η οικογένειά του επιλέγονται για να δοκιμάσουν μια νέα επαναστατική οικιακή συσκευή: μια ψηφιακή οικογενειακή βοηθό που ονομάζεται AIA. Μόλις η συσκευή και όλοι οι αισθητήρες και οι κάμερες εγκατασταθούν στο σπίτι τους, η AIA φαίνεται να μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαθαίνει τις συμπεριφορές της οικογένειας και αρχίζει να προβλέπει τις ανάγκες τους. Και μπορεί να διασφαλίσει ότι τίποτα - και κανείς - δεν θα μπει στο δρόμο της οικογένειάς της.

Μπανέλ & Άνταμα (Banel & Adama)

της Ραμάτα Τουλαγιέ-Σι. Με τους Καντί Μανέ, Μαμαντού Ντιαλό.

Δραματική 2023, Γαλλία - Σενεγάλη - Μάλι - Κατάρ 87’

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό χωριό στο εσωτερικό της Σενεγάλης, σε ένα μη προσδιορισμένο χρόνο σε μια στιγμή όπου η σχέση των νιόπαντρων Μπανέλ και Ανταμα και η ισορροπία τους με την κοινότητά τους πρόκειται να δοκιμαστεί σοβαρά. Ο Ανταμα είναι ο κληρονόμος της θέσης του αρχηγού, την οποία όμως αρνείται, αφού μαζί με την Μπανέλ, θέλουν να φύγουν από τον στενό μικρόκοσμό του για να ζήσουν σε ένα μεγάλο σπίτι που ξεθάβουν κάτω από έναν αμμόλοφο, ακόμη κι αν όλοι στο χωριό λένε, ότι τα θαμμένα εκείνα σπίτια είναι καταραμένα. Η Μπανέλ, είναι η χήρα του αδελφού του, την οποία ο Ανταμα παντρεύτηκε σύμφωνα με τον νόμο του χωριού όταν εκείνος πέθανε, αλλά που όπως καταλαβαίνουμε σύντομα την αγαπούσε από πάντα, με πάθος. Κι εκείνη είναι σχεδόν εμμονικά προσκολλημένη στον Ανταμα, γράφοντας τα ονόματά τους ξανά και ξανά στο τετράδιό της, επαναλαμβάνοντας τα σαν μάντρα και μη μπορώντας να μείνει στιγμή μακριά του.

Ραντεβού Μ' Εναν Serial Killer (Woman of the Hour)

της Αννα Κέντρικ. Με τους Αννα Κέντρικ, Ντάνιελ Ζοβάτο, Τόνι Χέιλ, Νικολέτ Ρόμπινσον, Πιτ Χολμς.

Θρίλερ 2023, ΗΠΑ 95’

To 1978, ένας κατά συρροή δολοφόνος, εμφανίστηκε ζωντανά στην τηλεόραση και διαγωνίστηκε ως εργένης στο «Ραντεβού στα Τυφλά», ενώ συνέχιζε να ψάχνει τα επόμενα θύματά του.

Το Κάλεσμα του Σπουργιτιού (Sparrow’s Call)

του Τιμ Κεντ. Με τους Βασιλική Βλάχου (Billie Vee), Ντέιβιντ Μπαρκ-Τζόουνς, Γιασμίν Χόλνες-Ντόουβ, Βάλερι Κόλγκαν.

Θρίλερ 203, Ην. Βασίλειο 99’

Ο Μάικ είναι ένας οικογενειάρχης επιτυχημένος λέκτορας της Φιλοσοφίας που απολαμβάνει τις ανέσεις της ζωής, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Σάρα, η οποία τον στηρίζει σε κάθε βήμα της καριέρας του, καθώς και τη μικρή του κόρη Νέλλυ, την οποία και λατρεύει. Όταν το πρώτο του βιβλίο εκδίδεται και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές, δείχνει εκ πρώτης όψεως ότι έχει κατακτήσει όλα όσα θα ήθελε. Ωστόσο, η φαινομενικά τέλεια ζωή τού Μάικ παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή όταν σώζει μια χορεύτρια της νύχτας, την Βαλ από την επίθεση κάποιου αγνώστου. Η Βαλ, οικονομική μετανάστρια με απροσδιόριστη καταγωγή και με παρελθόν που η ίδια αποσιωπά, ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα του Λονδίνου με την κατάκοιτη γιαγιά της, την οποία υπεραγαπά και φροντίζει. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει και οι συνθήκες διαβίωσης της, την έχουν μεν σκληρύνει, αλλά διατηρεί αλώβητη την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά της, καθώς και την ελπίδα να ξεφύγει από την υπάρχουσα κατάστασή της και να αλλάξει τη ζωή της.

Γάτος Δεκάψυχος (10 Lives)

του Κρίστοφερ Τζένκινς. Με τις φωνές των Ντένη Μακρς, Αλεξάνδρας Λέρτα, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Βασίλη Παπαστάθη, Άννας Σταματίου, Χρήστου Θάνου.

Animation 2024, ΗΠΑ 88’

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει -εντελώς απερίσκεπτα- την τελευταία ζωή του. Ετσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 βιογραφικές ταινίες που πρέπει να δεις οπωσδήποτε

Σινεμά 25.09.2024
Φωτίζουν εξαιρετικές προσωπικότητες και παρουσιάζουν τις δυσκολίες αλλά και τις επιτυχίες τους

4 retro θρίλερ που χρειάζεσαι παρέα για να τα δεις

Σινεμά Χτες
Είναι τρομακτικά, creepy, φρικιαστικά και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα

Το πασίγνωστο θρίλερ που κρύβει πίσω του ένα πραγματικό ειδεχθές έγκλημα

Σινεμά Προχτές
Το πιο διάσημο θρίλερ ενέπνευσε έναν στυγερό δολοφόνο

Το κρυμμένο μήνυμα στο τρέιλερ του Squid Game που «πρόδωσε» την πλοκή

TV Σειρές 22.09.2024
Η λεπτομέρεια στο τρέιλερ του Squid Game τροφοδότησε θεωρίες «συνωμοσίας»

5+1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 22.09.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη

Ποιος ήρωας από τα Φιλαράκια είσαι σύμφωνα με το ζώδιό σου


QUIZ Retro 22.09.2024
Για να δούμε, ήσουν πρωταγωνιστής ή guest;

Το 7ο Kapani Project έρχεται ανανεωμένο!

Μουσική 21.09.2024
Όσα μας είπαν καλλιτέχνες και διοργανωτές για το φετινό Kapani Project

Ο Βάτραχος: Η νέα σειρα του Netflix που υπόσχεται να σε καθηλώσει

TV Σειρές 21.09.2024
Αλλο ένα διαμάντι από τη Νότια Κορέα

Πώς μια αστακομακαρονάδα παραλίγο να καταστρέψει την ταινία «Τιτανικός»

Σινεμά 21.09.2024
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που δεν γνωρίζαμε