E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τρέχανε τρομαγμένοι μην τους πάρουν το μωρό»: Τι λέει νοσηλεύτρια για την αρπαγή του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό

«Τους κυνηγούσαν οι σεκιούριτι»

Δημοσίευση 25/9/2024 | 20:53

«Τρέχανε τρομαγμένοι μην τους πάρουν το μωρό»: Τι λέει νοσηλεύτρια για την αρπαγή του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό

«Τρέχανε, με το μωρό αγκαλιά η μητέρα, έτρεχε από πίσω ο πατέρας και από πίσω οι σεκιούριτι. Μπροστά στα μάτια μου. Τρομαγμένοι μην τους πάρουν το μωρό», λέει νοσηλεύτρια, περιγράφοντας τις στιγμές της αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό πατέρα του.

«Τελευταία, τους έβλεπα που κάθονταν εδώ και έπιναν τον καφέ τους. Βγήκαν από την εκκλησία του νοσοκομείου. Τους κυνηγούσαν οι σεκιούριτι. Μπήκαν από την είσοδο του νοσοκομείου και βγήκαν από το εκκλησάκι», λέει η νοσηλεύτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πήρα νόμιμα το παιδί»

Τον ισχυρισμό ότι παίρνοντας το νεογέννητο παιδί του από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ενήργησε νόμιμα, διότι δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια, που να το απαγορεύει, υποστήριξε την Τετάρτη το πρωί ο παλαιοχριστιανός, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας από κοινού με τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Όλα όσα γράφονται ότι “καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού” είναι ψέματα. Μόλις χθες μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε εισέβαλα, όπως λένε. Κλήθηκα φανερά για ζήτημα υγείας του παιδιού από τη διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού», είπε στην εκπομπή, αποφεύγοντας να απαντήσει σε οποιαδήποτε ειδικότερη ερώτηση.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε: «Δεν μπορώ, για λόγους δικηγορικού απορρήτου, να αποκαλύψω πού βρίσκονται, γονείς και βρέφος. Ο κ. Καλαϊτζιδάκης δεν κατηγορείται μέχρι στιγμής για κανένα ποινικό αδίκημα. Αν του καταλογιστούν κατηγορίες, τότε θα τις αντιμετωπίσουμε. Η εισαγγελία ανηλίκων με διαβεβαίωσε, πάντως, ως δικηγόρο του, ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απαγόρευση εις βάρος του για προσέγγιση του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση, το περιβάλλον στο οποίο διαβιοί το παιδί είναι απολύτως κατάλληλο, έχει τις πρέπουσες συνθήκες και αυτό το διαπίστωσε και εκπρόσωπος της Πρόνοιας, η οποία το επισκέφτηκε. Οι γονείς είναι υπεύθυνοι και κατάλληλοι. Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είναι ένας άξιος πατέρας, ο οποίος καμαρώνει τώρα το 7ο κατά σειρά παιδί του. Η δε Σεβαστή Κανάκη είναι ζωτική ανάγκη να είναι, ως μητέρα, πάντα δίπλα στο παιδί της. Αρπαγή βρέφους δεν νοείται νομικά από γονείς, πολλώ δε μάλλον από τη μητέρα, η οποία προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος».

Πάντως, προλειαίνοντας το έδαφος για την ενδεχόμενη νομική αιτιολόγηση της πράξης της κυρίας Κανάκη, ο κ. Θεοδωρόπουλος μίλησε για επιλόχεια κατάθλιψη και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα φοβήθηκε ότι θα της πάρουν το παιδί και ότι αυτό θα πάει σε δομή, όπως προφορικά της είχαν αναφέρει.


Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αρπαγής του βρέφους από τον παλαιοχριστιανό συνελήφθησαν τρεις άνδρες της ασφάλειας (σεκιούριτι) του νοσοκομείου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία: Αυτός είναι ο 52χρονος που σκότωσε τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά 26 και 11 ετών

Ελλάδα 25.09.2024
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας άνδρας δολοφόνησε την σύζυγό του, την κόρη του και τραυμάτισε βαριά την μητέρα του, τα δυο μικρότερα παιδιά του και έναν γείτονα

Λαχτάρα στον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα: Επιβάτης κατέβασε το μοχλό για να σταματήσει το τρένο

Ελλάδα 25.09.2024
Νέες πληροφορίες για το περιστατικό με φωτιά σε συρμό του ΗΣΑΠ

Γιαπωνέζα έγινε αγνώριστη για να ξεπεράσει το bullying της μητέρας της – Έκανε πάνω από 20 επεμβάσεις σε 5 χρόνια

Κόσμος 25.09.2024
«Η παλιά εμφάνιση μου ήταν πάντα μια υπενθύμιση του πόνου που πέρασα»

Στο νοσοκομείο ο καταδικασμένος αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Ελλάδα 25.09.2024
Υπέστη πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται φρουρούμενος στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Σωτηρία»

Φωτιά σε τρένο μεταξύ Νερατζιώτισσας και Ειρήνης

Ελλάδα 25.09.2024
Έφυγαν με τα πόδια προς τον σταθμό Ειρήνη οι επιβάτες

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος

Ελλάδα 25.09.2024
Σε ηλικία 84 ετών

Γονέας πέταξε μπουκάλι στο κεφάλι διευθύντριας σχολείου στο Αγρίνιο

Ελλάδα 25.09.2024
Ο 50χρονος κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας