E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Δημοσίευση 27/9/2024 | 19:26

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Νέες ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού στον Λίβανο. Ο IDF ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Ακούγονται εκρήξεις στην πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής (27/09) νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, σε μια επιβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ένοπλου κινήματος του Λιβάνου θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε νέα αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, περίπου στις 18:30, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar. Το Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφησαν από τις επιδρομές.

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή (…) στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα προάστια της Βηρυτού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί.

Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ισραήλ: “Η χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ θα είναι σύντομη”

Μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα είναι όσο το δυνατό “πιο σύντομη”, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (27/09) υψηλόβαθμη πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

“Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. “Ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό καθημερινά και είναι βέβαιο πως αυτό είναι ένα από τα μέσα” που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχοι, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, που έχουν ενταθεί από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους στις τάξεις της Χεζμπολάχ και έχουν μειώσει πολύ τις στρατιωτικές ικανότητες του κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι το κάνει σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον σύμμαχό της, την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που πολεμά εναντίον του Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτός από το να πλήξει την ικανότητα της Χεζμπολάχ να εκτοξεύει πυρά εναντίον του Ισραήλ, πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας, ο σκοπός των στρατιωτικών επιχειρήσεων που εξαπολύει το Ισραήλ από αέρος είναι να εξαλείψει τους στρατιωτικούς ηγέτες του σιιτικού κινήματος και να “καθαρίσει” τις μεθοριακές ζώνες στο βόρειο Ισραήλ, έτσι ώστε οι εκτοπισμένοι κάτοικοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μετά τις δηλώσεις που έκανε προχθές, Τετάρτη, ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, ο οποίος μίλησε ενώπιον των στρατιωτών για την πιθανότητα “εισόδου στον Λίβανο” προκειμένου να “συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ”, ο αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε σήμερα πως “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

Τη Δευτέρα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν να βομβαρδίζουν καθημερινά τα προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, προκαλώντας την έξοδο περίπου 118.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτήν την περίοδο, τουλάχιστον 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας αρνήθηκε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ισραηλινά πλήγματα σκοτώνουν μεγάλο αριθμό αμάχων: “Δεν είναι όπως δημοσιεύουν τα ονόματα των νεκρών. Πολλοί από αυτούς ήταν μέλη της Χεζμπολάχ”, είπε, κατηγορώντας τη Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καφετέριες απαγορεύουν το φιλοδώρημα, για να δίνουν «ανθρώπινους» μισθούς

Κόσμος 27.09.2024
Τα υπέρ και τα κατά της συγκεκριμένης πολιτικής

Παναθηναϊκός: Η εντυπωσιακή μίνι ‑ ταινία για το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο

Αθλητικά Νέα 27.09.2024
Περισσότεροι από 42.000 θεατές βρέθηκαν στο ιστορικό στάδιο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του «6ου τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος»

Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης

Κόσμος 27.09.2024
Για γενοκτονία κατηγορεί το Ισραήλ ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Γνωστή TikToker έπεσε από τον 5ο και σκοτώθηκε: Είχε «παντρευτεί» τον εαυτό της το 2023

Κόσμος 27.09.2024
Δίπλα στο σώμα της βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Μαρινέλλα: Οι επόμενες κινήσεις των γιατρών, οι επιπλοκές και η αντίδρασή της στη φαρμακευτική αγωγή

Ελλάδα 27.09.2024
Προς το παρόν, δεν είναι αναγκαία κάποια ιατρική επέμβαση

Τουρκία: 865 χρόνια κάθειρξη σε εργολάβο πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο φονικό σεισμό

Κόσμος 27.09.2024
Πάνω από 260 άνθρωποι που εμπλέκονται στην κατασκευή κτιρίων που κατέρρευσαν στον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023 συνελήφθησαν

Πέθανε η Maggie Smith – Η μεγάλη κυρία του βρετανικού κινηματογράφου

Κόσμος 27.09.2024
Η ανακοίνωση της οικογένειάς της

Βόλος: Το εσωτερικό του κοντέινερ που είχε μετατρέψει σε γκαρσονιέρα ο σχολικός φύλακας

Ελλάδα 27.09.2024
Μετατέθηκε στο Κοιμητήριο Βόλου ο φύλακας, άστεγη η 20χρονη που βρέθηκε μαζί του

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Ελλάδα 27.09.2024
Το παιδί αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή και οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση λαμβάνοντας καταθέσεις

Νότιο Σουδάν: Έφηβη νύφη «δημοπρατήθηκε» ‑ Οι υποψήφιοι μνηστήρες της έφηβης κοπέλας

Κόσμος 27.09.2024
«Η νοοτροπία είναι κάπως έτσι: όσο περισσότερα πληρώνει ένας άντρας, τόσο πιο άξια είσαι»

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τη Μαρινέλλα: «Σταθερή και κρίσιμη η κατάστασή της»

Ελλάδα 27.09.2024
Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα, φέρεται να είπε νωρίτερα στην κόρη της