E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΟΣΕ: Μηχανοδηγός σταματά το τρένο στην Ιερά Οδό και τσακώνεται με ελεγκτή που μιλούσε στο κινητό

Διασταύρωση Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως - Δείτε τον διάλογο του μηχανοδηγού που έχει σταματήσει την αμαξοστοιχία και καβγαδίζει με τον ατάραχο ελεγκτή της διάβασης που συνέχιζε να μιλά στο κινητό του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2024 | 20:40

ΟΣΕ: Μηχανοδηγός σταματά το τρένο στην Ιερά Οδό και τσακώνεται με ελεγκτή που μιλούσε στο κινητό
Tik Tok

Ένα νέο βίντεο από τη διάβαση του ΟΣΕ στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως.έρχεται να δημιουργήσει πολλαπλά ερωτήματα για τον επαγγελματισμό στελεχών του σιδηροδρόμου και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις αρμοδιότητές τους.

Το πρωτοφανές σκηνικό έρχεται να προστεθεί σε σειρά ατυχημάτων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και δημιουργούν ανασφάλεια στους επιβάτες αφού φαίνεται ότι ενάμιση χρόνο μετά το τρομακτικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, ακόμη δεν έχουν αλλάξει νοοτροπίες που μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Ο μηχανοδηγός έχει σταματήσει την αμαξοστοιχία και καβγαδίζει με τον ελεγκτή της διάβασης στον οποίο διαμαρτύρεται ότι μιλά στο κινητό του τηλέφωνο αντί να εκπληρώνει τα καθήκοντά του. Μάλιστα, όταν ο μηχανοδηγός -που έχει βγει από το παράθυρο και απευθύνεται σε έντονο ύφος στον συνάδελφό του- προειδοποιεί ότι θα συντάξει αναφορά, λαμβάνει ως απάντηση ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις από τον ομιλούντα στο κινητό ελεγκτή της διάβασης.

Μάρτυρες του περιστατικού έγιναν ένας άνδρας και ένα παιδί, όταν το παιδί ρώτησε τι συμβαίνει καθώς παρακολουθούσε το τρένο που περνούσε. Ο μηχανοδηγός, εκνευρισμένος, έχει βγει από το παράθυρο και φωνάζει προς τον ελεγκτή: «Περνάει το τρένο ρε!» αναφερόμενος στην συμπεριφορά του ελεγκτή που αμέριμνος μιλά στο κινητό του τηλέφωνο.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο TikTok με την εξής περιγραφή: «Σήμερα ήμασταν μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού! Σε μια από τις πιο επικίνδυνες διαβάσεις, όπου έχουν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα, οι μηχανοδηγός και ο ελεγκτής αντάλλασσαν εκφράσεις και απειλές, επιβεβαιώνοντας την κατάσταση αβεβαιότητας και κινδύνου».

@haris_torto Απάντηση στον χρήστη @jank7586 Δεν πρέπει να εξοικοιωθούμε με την αθλιότητα. Έχουμε χρέος στα παιδιά μας να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο. Πατριωτισμός δεν είναι σημαίες και εθνικοί ύμνοι αλλά να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα κράτος καλύτερο όπου θα μεγαλώνουν να ασφάλεια όλα τα παιδιά! Αυτό είναι πατριωτισμός χέρι χέρι με τον ανθρωπισμό. Και δέκα άνθρωποι να έβλεπαν το βίντεο, δεν θα με πείραζε. Εγώ έκανα ότι ένιωσα για να μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ, ότι τουλάχιστον προσπάθησα το ελάχιστο. Η διάβαση του τρένου στην Ιερά Οδό με Κωνσταντινουπόλεως είναι δεύτερα Τέμπη, πριν από τα Τέμπη και συνεχόμενα. Το ίδιο η διάβαση στον Κολωνό και το Ρουφ. Συνεχώς σκοτώνονται άνθρωποι. Οι κάτοικοι έχουμε κάνει τα πάντα. Εγώ ο ίδιος έχω συναντήσει τον Μπακογιάννη όταν έγινε δήμαρχος και παρά τα χαμόγελα και τις υποσχέσεις, δεν άλλαξε τίποτα. Ευχαριστώ πολύ τους δημοσιογράφους που δείχνουν ενδιαφέρον. Δεν είμαι άνθρωπος που βγαίνει στις τηλεοράσεις, δεν ξέρω από αυτά, στην πραγματικότητα ντρέπομαι. Αλλά για να κοιτάζω στα μάτια τον μικρό μου δίχως τύψεις, αύριο θα βγω στην Κοινωνία Ώρα Mega για να μιλήσω για αυτή την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά εδώ και τόσα χρόνια. @HarisDoukas @Καθημερινή #τέμπηέγκλημα #τεμπη2023 #Βοτανικός #Γκάζι #Αθήνα #Athens #τρένο #train #karystianou #καρυστιανου #Κωνσταντινουπόλεως #ιεράοδός #οσε #διάβαση #Τεμπη #ose #trenose #τρενοσε #hellenictrain ♬ Epic News - DM Production

Οι θεατές του βίντεο εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των επιβατών, επισημαίνοντας την απουσία κατάλληλων μηχανισμών επικοινωνίας μεταξύ του μηχανοδηγού και του ελεγκτή, οι οποίοι φαίνεται να βασίζονται αποκλειστικά σε φωνές από το παράθυρο. Θυμίζουμε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε ενημερωθεί σε αποκάλυψη της LIFO, συρμός ακινητοποιήθηκε μετά από φωτιά, ενώ οι πολίτες αναγκάστηκαν να φύγουν πεζοί. 

Το βίντεο με το περιστατικό ανέβηκε στο TikTok με την εξής περιγραφή:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού! Σε ένα σημείο με διάβαση τρένου, από τα πιο επικίνδυνα, στην διασταύρωση Ιερά Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, όπου άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τρένα και τα ατυχήματα ενώ άλλοι έχουν ακρωτηριαστεί, μαλώνουν μηχανοδηγός και ελεγκτής της διάβασης, με αχαρακτήριστες εκφράσεις, απειλές και βρισιές.

Είναι απίστευτο όλο αυτό που συμβαίνει, φαίνεται ότι πραγματικά από τύχη ζούμε και απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν ακόμα με τρένο στην Ελλάδα.

Ο μηχανοδηγός ζητάει τον λόγο από το παράθυρο στον ελεγκτή καθώς την ώρα που περνάει, ο ελεγκτής κοιτάζει το κινητό του!

Καμιά δικλείδα ασφαλείας, ερασιτεχνικός και προχειρότητα. Προφανώς δεν έχουν άλλον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους πέρα από τις φωνές από το παράθυρο!

Αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Σήμερα υπάρχει δημοσίευμα σε εφημερίδα για την επικινδυνότητα του σημείου και προφανώς ο μηχανοδηγός το έχει υπόψη του.

Ένα σημείο που μοιάζει περισσότερο με Ινδία παρά με την Ελλάδα και την Αθήνα του 2024. Ή μήπως με αυτή την σύγκριση αδικούμε την Ινδία;».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος 30.09.2024
Λιβανέζικα στρατεύματα εθεάθησαν να αποσύρονται από αρκετές θέσεις τους στα νότια σύνορα της χώρας

Ο καπνός από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο κάλυψε τον ουρανό της Αττικής – Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 30.09.2024
Oι δυνάμεις τις πυροσβεστικής δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες

Λάρισα: Ανδρας απειλεί να πέσει από πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 30.09.2024
Πυροσβεστική και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ, γίνονται διαπραγματεύσεις από ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών

ΟΣΕ: Μηχανοδηγός σταματά το τρένο στην Ιερά Οδό και τσακώνεται με ελεγκτή που μιλούσε στο κινητό

Ελλάδα 30.09.2024
Διασταύρωση Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως - Δείτε τον διάλογο του μηχανοδηγού που έχει σταματήσει την αμαξοστοιχία και καβγαδίζει με τον ατάραχο ελεγκτή της διάβασης που συνέχιζε να μιλά στο κινητό του

Κορινθία: Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων στη Ζάχολη Ξυλοκάστρου

Ελλάδα 30.09.2024
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την καταστροφή

Αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή στον Λίβανο: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ‑ Κομάντο προετοίμασαν το έδαφος

Κόσμος 30.09.2024
Ομάδες των ειδικών δυνάμεων σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, έχουν ξεκινήσει εισβολές μικρής κλίμακας στον Λίβανο

O Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση για να γίνει επαγγελματική η διαιτησία του μπάσκετ και να υπάγεται στον ΕΣΑΚΕ

Αθλητικά Νέα 30.09.2024
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Φωτιά στην Κορινθία: Στα 32 χλμ. το πύρινο μέτωπο ‑ Η κατάσταση είναι τραγική, λέει ο δήμαρχος

Ελλάδα 30.09.2024
Μάχη να μην περάσει η φωτιά από το Ξυλόκαστρο στα Τρίκαλα: Τραυματίες δύο πυροσβέστες, ο ένας κόντεψε να χάσει το μάτι του

Εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Νέα ελπίδα για τη μητέρα του, 12χρόνια μετά

Ελλάδα 30.09.2024
Παραπέμπεται σε δίκη ο γιος του «εγκεφάλου» για συνέργεια στην αρπαγή

Πτώμα 6χρονης σε αποσύνθεση βρέθηκε στην πίσω αυλή της ανάδοχης οικογένειας

Κόσμος 30.09.2024
Το μυστήριο που καλείται να λύσει η αστυνομία

Πένθος στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε στα 58 του ο Ντικέμπε Μουτόμπο

Αθλητικά Νέα 30.09.2024
Ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας, ένας σπουδαίος άνθρωπος