E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Ιράν εξαπέλυσε εκατοντάδες πυραύλους κατά του Ισραήλ: Θα υπάρξουν συνέπειες λέει το Τελ Αβίβ – Για νέα αντίποινα μιλάει η Τεχεράνη

Πάνω από 100 οι πύραυλοι - Live εικόνα από από Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα

Δημοσίευση 1/10/2024 | 19:44

Το Ιράν εξαπέλυσε εκατοντάδες πυραύλους κατά του Ισραήλ: Θα υπάρξουν συνέπειες λέει το Τελ Αβίβ – Για νέα αντίποινα μιλάει η Τεχεράνη

Το Ισραήλ θα ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), διευκρινίζοντας πως αυτό θα γίνει «στον κατάλληλο τόπο και χρόνο».

«Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε τα σχέδιά μας και θα ενεργήσουμε όπου και όποτε αποφασίσουμε», είπε ο Ντανιέλ Χαγκάρι.

Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χαρακτήρισαν σήμερα «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» άλλη μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ. Όπως φαίνεται σε χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η περιοχή περιλαμβάνει τις κοινότητες Ντοβέβ, Τσιβόν και Μαλκία, στο βόρειο Ισραήλ.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna δημοσίευσε βίντεο με πυραύλους να πετούν πάνω από τον ουρανό της Τεχεράνης.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,

Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης αναστέλλει τις πτήσεις του

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσε απόψε ότι ανέστειλε τις πτήσεις του, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ.

«Επί του παρόντος αναστείλαμε τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης μέχρι να εκδοθεί η άδεια πτήσης», δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων των φοιτητών ISNA ο επικεφαλής του διεθνούς αερολιμένα της ιρανικής πρωτεύουσας Σαΐντ Σαλανταρί.

Η Ουάσινγκτον έτοιμη να προσφέρει «πρόσθετη αμυντική υποστήριξη» στο Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν «πρόσθετη αμυντική υποστήριξη» στο Ισραήλ μετά την εκτόξευση ιρανικών, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού.

«Οι δυνάμεις μας παραμένουν στη θέση τους για να παράσχουν πρόσθετη αμυντική υποστήριξη και να προστατέψουν τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή» μετά τη συμμετοχή τους στην «αναχαίτιση των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ» δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Απειλές Ιράκ κατά «όλων των αμερικανικών συμφερόντων» σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τεχεράνης

Οι ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις του Ιράκ θα στοχεύσουν κατά «όλων των αμερικανικών συμφερόντων» σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τεχεράνης.

Οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και στην περιοχή θα αποτελέσουν στόχο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε απάντηση στα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ ή αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ κατά της Τεχεράνης, ανακοίνωσαν σήμερα οι υποστηριζόμενες από το Ιράν ένοπλες οργανώσεις.

Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

Η Χαμάς συγχαίρει το Ιράν για τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ

Η παλαιστινιακή Χαμάς επαίνεσε τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, εν είδει αντιποίνων για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο, Αμπάς Νιλφορουσάν.

«Συγχαίρουμε την ηρωική εκτόξευση πυραύλων από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν εναντίον μεγάλων τμημάτων των κατεχόμενων εδαφών μας, ως απάντηση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής σε βάρος των κατοίκων της περιοχής και ως αντίποινα για το αίμα των ηρωικών μαρτύρων του έθνους μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν την επίθεση και απειλούν με νέο χτύπημα

Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ και προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα.

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων δόθηκε από τον αγιατολάχ Χαμενεΐ

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Τεχεράνη είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αντίποινα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Ο Χαμενεΐ, παραμένει σε ασφαλή τοποθεσία μετά την έναρξη της πυραυλικής επίθεσης, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κορυφαίος ιρανός αξιωματούχος.

Ο Χαμενεΐ μεταφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ασφαλή τοποθεσία μετά τη δολοφονία του ηγέτη της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ορατές και στην Κύπρο οι λάμψεις από τους ιρανικούς πυραύλους στο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 01.10.2024
Συνεδρίαζει το πρωί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας - Μέτρα για τις βρετανικές βάσεις που μπορεί να αποτελέσουν στόχο των Ιρανών

Μίκαελ Σουμάχερ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση έπειτα από 11 χρόνια

Auto + Moto 01.10.2024
Παρευρέθηκε στον γάμο της κόρης του

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ελλάδα 01.10.2024
Αμεση η σύγκληση μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συναγερμός στο Τελ Αβιβ για τρομοκρατική επίθεση: Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες

Κόσμος 01.10.2024
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πυροβόλησαν σε στάση τραμ στη γειτονιά Τζάφα

Βόλος: Ανδρας σκότωσε με μαχαίρι γάτα στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 01.10.2024
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που σκότωσε σκύλο πριν από λίγες ημέρες

Η σπαρακτική τελευταία φωτογραφία παππούδων με το εγγόνι τους στη στέγη πριν παρασυρθούν από τις πλημμύρες

Κόσμος 01.10.2024
Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Helene ανέρχεται σε τουλάχιστον 133 άτομα

Αδιανόητες εικόνες στη Μαγνησία: Έβαλε την νταλίκα στον αυτόματο και έκατσε στη θέση του συνοδηγού

Ελλάδα 01.10.2024
«Από τη στιγμή που απαγορεύεται να το κάνω, γιατί η εταιρεία έχει όλα αυτά τα συστήματα στην νταλίκα;», απορεί ο οδηγός που έβαλε σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους άλλους

Μαρία Καρυστιανού: Τα χρήματα από τη συναυλία θα διατεθούν για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό

Ελλάδα 01.10.2024
Η Μαρία Καρυστιανού μιλά για τη συναυλία που διοργανώνει στο Καλλιμάρμαρο ο σύλλογος «Τέμπη 2023» στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος