E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως το TikTok έφτασε να έχει έσοδα 10 δισ. δολάρια

Κατάφερε να γίνει η πρώτη εφαρμογή, που δεν είναι παιχνίδι, που έφτασε αυτό το ποσό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2024 | 00:43

Πως το TikTok έφτασε να έχει έσοδα 10 δισ. δολάρια
Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο μικρού μήκους, το TikTok δηλαδή, έγινε η πρώτη εφαρμογή που δεν είναι παιχνίδι που έσπασε το ορόσημο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οδεύει να γίνει η εφαρμογή με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία το 2024.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση από το data.ai.

«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια χρονιά ορόσημο για το TikTok όταν έγινε η πρώτη εφαρμογή για κινητά που κέρδισε περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες κατά τη διάρκεια ενός μόνο τριμήνου», δήλωσε ο Randy Nelson του data.ai.

Το TikTok εισήλθε στο 2023 με συνολικά 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτικές δαπάνες στην πλατφόρμα του μέχρι εκείνο το σημείο και πρόσθεσε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους, αύξηση 15% έναντι των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε το 2022, ανέφερε το data.ai. Τα έσοδα της πλατφόρμας τροφοδοτούνται από εικονικά δώρα και φιλοδωρήματα.

Τον Ιανουάριο του 2020, οι χρήστες στο TikTok περνούσαν 11 ώρες το μήνα στην εφαρμογή. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, ο χρόνος που περνούσαν τριπλασιάστηκε σε 32,5 ώρες το μήνα.

Αυτά τα έσοδα τοποθετούν το TikTok σε ένα μικρό κλαμπ μόλις πέντε εφαρμογών που έχει επιτύχει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Αυτά περιλαμβάνουν το Candy Crush Saga (από το King/Activision Blizzard) με περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια, το Honor of Kings (από την Tencent) με 11 δισεκατομμύρια δολάρια, το Monster Strike (από το XFLAG/Mixi) με 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια και το Clash of Clans (από το Supercell) με 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εφαρμογές που πλησιάζουν στο να φτάσουν το ορόσημο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνουν το Tinder και το YouTube, αν και υστερούσαν από το TikTok κατά περίπου 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από το τέλος του 2023.

Η ανάβαση του TikTok αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα «TikTok coins». Οι χρήστες αγοράζουν αυτά τα νομίσματα για να γεμίσουν τους δημιουργούς με εικονικά δώρα, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε πραγματικό νόμισμα για τους παραλήπτες. Αυτό το σχέδιο, που καθοδηγείται από θαυμαστές και δημιουργούς περιεχομένου, είδε το πιο δημοφιλές πακέτο 19,99 $ για 1.321 νομίσματα να αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των εσόδων από αγορές εντός εφαρμογής, είπε η data.ai.

«Το TikTok είναι έτοιμο να γίνει η εφαρμογή για κινητά με τα υψηλότερα κέρδη, πλησιάζοντας το ορόσημο των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024», δήλωσε ο Lexi Sydow, επικεφαλής του Insights στο data.ai.

«Οι καταναλωτές ξοδεύουν πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα δίνοντας φιλοδωρήματα στους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου, ωθώντας το TikTok να περάσει το πιο προσοδοφόρο παιχνίδι για κινητά στον κόσμο μέχρι σήμερα: το εθιστικό και αγαπημένο Candy Crush Saga. Οι TikTokers είναι έτοιμοι να περνούν 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα κάθε μήνα στην εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2024, +22% δηλαδή από το 2023".

Αν και το data.ai αναμένει ότι το TikTok θα ξεπεράσει το Candy Crush Saga για να διεκδικήσει τον τίτλο ως η εφαρμογή με τις υψηλότερες εισπράξεις που υπήρξε ποτέ, «τα παιχνίδια της match-3 πρόκειται να φτάσουν σε έσοδα τα πολυπόθητα 14 δισεκατομμύρια δολάρια 10 ημέρες πριν από το TikTok», δήλωσε η εταιρεία έρευνας αγοράς.

«Σε συνδυασμό με το ορόσημο των καταναλωτικών δαπανών, η TikTok είναι έτοιμη να διεκδικήσει τόσο τον χρόνο όσο και τα χρήματά μας», πρόσθεσε η data.ai.

Εκτός από τα εικονικά δώρα και τα φιλοδωρήματα, οι αυξημένες δαπάνες για το TikTok έρχονται επίσης καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να εμβαθύνει την κίνησή της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το Bloomberg ανέφερε πρόσφατα ότι το TikTok στοχεύει σε δεκαπλάσια αύξηση των δραστηριοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων φέτος. Ο στόχος τοποθετεί το TikTok στο πεδίο της μάχης ενάντια στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com και άλλους ταχέως αναπτυσσόμενους Κινέζους παίκτες όπως το Temu και το Shein.

Το TikTok ξεκίνησε το TikTok Shop σε διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Δεκέμβριο του 2021, και τον Ιούνιο του 2023, αποκάλυψε σχέδια για επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου έχει γίνει μια ισχυρή δύναμη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σημάδια ότι το smartphone σας έχει ιό

Νέα Εποχή 03.10.2024
Τι πρέπει να κάνετε

Μεγάλοι ζωγράφοι που πέθαναν «στην ψάθα»

Πρόσωπα 03.10.2024
Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες πέρασαν τη ζωή τους σε συνθήκες φτώχειας και αφάνειας

Καταφθάνει το πρώτο ιπτάμενο ταξί, όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Νέα Εποχή 03.10.2024
Το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο του CityAirbus, του ηλεκτροκίνητου αεροταξί ξεκινά τις πτήσεις

Το άγαλμα που βγαίνει από έναν υπόνομο έχει την πιο παράξενη ιστορία

Stories 03.10.2024
Αν πάτε στην Μπρατισλάβα θα το δείτε σίγουρα

Η (πολύ) παράξενη ιστορία της κέτσαπ

Stories 03.10.2024
Δεν είναι αυτή που νομίζετε

Πως το TikTok έφτασε να έχει έσοδα 10 δισ. δολάρια

Stories 03.10.2024
Κατάφερε να γίνει η πρώτη εφαρμογή, που δεν είναι παιχνίδι, που έφτασε αυτό το ποσό

Η Ματούλα Ζαμάνη πετάει τη μπλούζα της και σιγά μη νοιάζεται για το τι λένε στα πάνελ

Απόψεις Χτες
Eίναι ΟΚ για έναν άντρα να βγάζει τη μπλούζα του σε συναυλία, αλλά δεν είναι ΟΚ για μια γυναίκα

Claudia Sheinbaum: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Μεξικό

Πρόσωπα Χτες
Ένα ιστορικό ορόσημο για το Μεξικό

Υποθέσεις bullying που συγκλόνισαν την Ελλάδα και η τραγική εξέλιξή τους

Stories Χτες
Οι ιστορίες bullying επισημαίνουν τη σημασία της πρόληψης και της παρέμβασης για την προστασία των θυμάτων και τη δημιουργία ασφαλών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων

Πώς ένα σκουριασμένο λεωφορείο έγινε το τέλειο σπίτι για μια μαμά και ένα παιδί

Αρχιτεκτονική Προχτές
Βρετανίδα που δεν είχε λεφτά να αγοράσει σπίτι, αγόρασε λεωφορειο