E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έσπασε το φράγμα του 2021, πλησιάζουν τις 300.000 ψήφους – Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Στέφανος Κορκολής: Συντετριμμένος με τον θάνατο του θείου του, Μίμη Πλέσσα – «Χαραγμένες στη μνήμη μου…»

Τι του είχε πει στη τελευταία τους συνάντηση

Δημοσίευση 7/10/2024 | 09:56

Στέφανος Κορκολής: Συντετριμμένος με τον θάνατο του θείου του, Μίμη Πλέσσα – «Χαραγμένες στη μνήμη μου…»

Μεγάλη θλίψη έχει φέρει σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, ο θάνατος του μεγάλου συνθέτη και μουσικού, Μίμη Πλέσσα, που στιγμάτισε την ελληνική μουσική σκηνή για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Μόλις μια εβδομάδα μετά τα γενέθλια του λοιπόν, ο μεγάλος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Ο Μίμης Πλέσσας, άφησε πίσω του μια ανεκτίμητη κληρονομιά με τραγούδια που άγγιξαν την ψυχή των Ελλήνων. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε με τα τραγούδια του και έχει πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Έχει διευθύνει πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958, και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Αυτών ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου λοιπόν, μέχρι αυτή την ώρα, πλήθος επώνυμων προσώπων, καλλιτεχνών, αλλά και απλών ανθρώπων εκφράζουν τη βαθειά θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου συνθέτη (δείτε εδώ τις συγκινητικές αναρτήσεις). Ανάμεσα τους, και ο ανιψιός του και επίσης μουσικός, Στέφανος Κορκολής.

Τι είπε ο Στέφανος Κορκολής για τον χαμό του θείου του, Μίμη Πλέσσα


Ο Στέφανος Κορκολής λοιπόν, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (07/10), στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον θάνατο του μεγάλου μουσικού και εξέφρασε τη μεγάλη του θλίψη: «Το ότι ήταν θείος μου ο Μίμης Πλέσσας είναι σημαντικό, υπό μία έννοια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχω αγαπήσει την κόρη του, την Ελεάνα. Για εμένα αυτό είναι πραγματική συγγένεια που έχω με τον Μίμη. Η θλίψη υπάρχει όσο και να λέμε ότι ήταν 100 χρονών. Δεν παύει όταν φεύγει ένας άνθρωπος, φεύγει για πάντα και τουλάχιστον για τους δικούς του ανθρώπους είναι πάντα λυπηρό. Μόνο καλά πράγματα μπορώ να πω για εκείνον, υπήρξε ένας μεγαλοφυής μουσικός, μεγαλοφυής επιστήμονας και πάνω από όλα η προσωποποίηση της ευγένειας».

«Χαραγμένες στη μνήμη μου με τον Μίμη Πλέσσα οι σημαντικότερες στιγμές της μουσικής. Ήθελε πάρα πολύ να παρευρεθεί στη συναυλία του για τα 100 χρόνια».

Τα τελευταία λόγια του Μίμη Πλέσσα για τον Στέφανο Κορκολή, λίγο πριν πεθάνει
Ο ανιψιός του Μίμη Πλέσσα, Στέφανος Κορκολής είναι και νονός της κόρης του, Ελεάννας και μάλιστα, είχε μιλήσει στο Χαμογέλα και Πάλι για την τελευταία τους συνάντηση, λίγο πριν πεθάνει. Συγκεκριμένα, είπε: «Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι, πήγα να τον επισκεφθώ, παίξαμε πιάνο, όπως συνηθίζαμε να παίζουμε πάντα, να αυτοσχεδιάζουμε οι δυο μας. Είπαμε τα δικά μας, δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε μια συναυλία που ονειρευόμασταν και θα λεγότανε «Τα δικά μας» και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα», είπε αρχικά και στη συνέχεια θυμήθηκε τη συμβουλή που του έδωσε όταν ξεκινούσε την καλλιτεχνική του πορεία.

Ο Στέφανος Κορκολής, πρόσθεσε στα λόγια του μια ιστορία που θυμόταν από τον αγαπημένο του θείο, και περιέγραψε χαρακτηριστικά: «Θα θυμηθώ μια φράση που μου είχε πει όσο ήμουν πολύ πιτσιρικάς, λίγο πριν φύγω για το Παρίσι, “Αγόρι μου γλυκό, Στεφανάκο, εκεί που θα πας, κοίτα να μεγαλουργήσεις να μάθεις από τους δασκάλους σου. Κοίτα να υπηρετήσεις τη μουσική και αυτή θα σε ανταμείψει”»,

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παντρεύτηκε την αγαπημένη του ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid 07.10.2024
Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγους μήνες μετά την γέννηση της κόρης τους

Η ειδική μεταχείριση του Sean «Diddy» Combs μέσα στη φυλακή, δεν είναι και τόσο… ειδική

Tabloid 07.10.2024
Ο γνωστός ράπερ Sean «Diddy» Combs βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη του και σύμφωνα με κάποιους που έχουν περάσει από το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στη Νέα Υόρκη δεν πρέπει να περνάει καλά

Μίμης Πλέσσας: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του; ‑ Θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα;

Tabloid 07.10.2024
O Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν γίνει 100 χρονών

Ο «άγνωστος» αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο ‑ «Το επίθετο μου έχει και μειονεκτήματα»

Tabloid 07.10.2024
Ο αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε μεταξύ άλλων πως «είμαστε πιο κοντά με τα αδέλφια μου πλέον, η επανένωσή μας είναι κάτι όμορφο»

Ματούλα Ζαμάνη: Απίστευτο κυνηγητό στο αεροδρόμιο για μια δήλωση

Celebrity Stories 07.10.2024
Πήγαν να μπουν και μέσα στο ασανσέρ οι δημοσιογράφοι

Στράτος Τζώρτζογλου: Όταν είχα κατάθλιψη, έφτασα σε σημείο να μη θέλω να τρώω και να κάνω μπάνιο

Celebrity Stories 07.10.2024
Ήμουν ο «σούπερ Τζώρτζογλου» και ξαφνικά έβλεπε άλλον, είπε για τη σύζυγό του