E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγική ιστορία αμερικανίδας τουρίστριας που βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός καρχαρία

Τι λένε οι φίλοι της

Δημοσίευση 8/10/2024 | 12:11

Η τραγική ιστορία αμερικανίδας τουρίστριας που βρέθηκε μέσα στην κοιλιά ενός καρχαρία

Η αμερικανίδα τουρίστρια, Κολίν Μονφόρ, η οποία κατασπαράχθηκε από καρχαρία στην Ινδονησία, πιθανόν να πέθανε από ιατρικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, δήλωσαν φίλοι της την περασμένη Δευτέρα, αποκαλύπτοντας πως ήταν έμπειρη δύτρια και ένας άνθρωπος που «απολάμβανε τη ζωή πραγματικά».

Η 68χρονη Κολίν, συνταξιούχος και μητέρα δύο παιδιών από το Μίσιγκαν, βρισκόταν στο ταξίδι των ονείρων της, μια περιοδεία καταδύσεων επτά εβδομάδων με τον σύζυγό της, Μάικ, όταν συνέβη η τραγωδία στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε ο οικογενειακός φίλος, Ρικ Σας.

Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη του ταξιδιού, η Μονφόρ εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ομαδικής κατάδυσης κοντά στο νησί Πουλάου Ρεόνγκ, βόρεια του ανατολικού Τιμόρ και στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Μαλούκου. Δύο εβδομάδες αργότερα, ψαράδες στο ανατολικό Τιμόρ έπιασαν τον καρχαρία και όταν τον άνοιξαν βρήκαν ανθρώπινα υπολείμματα στο στομάχι του, πάνω από 70 μίλια μακριά από το σημείο που είχε εξαφανιστεί.

Οι αρχές μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τη Μονφόρ μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων της, σύμφωνα με τον Σας, έναν μακροχρόνιο φίλο που βρισκόταν σε στενή επαφή με την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της εφιαλτικής εμπειρίας.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό ήταν επίθεση καρχαρία. Ο Μάικ θεωρεί ότι υπέστη κάποιο ιατρικό πρόβλημα στο νερό», είπε ο Σας στη New York Post.

Έμπειρη δύτρια – Το μοιραίο λάθος

Ο Σας και η σύζυγός του, Κιμ, οι οποίοι διατηρούσαν κατάστημα καταδύσεων για πάνω από 40 χρόνια, εξέτασαν φωτογραφίες από την κατάδυση, μίλησαν εκτενώς με τον Μάικ για το περιστατικό και εξέτασαν τα δεδομένα από τον υπολογιστή κατάδυσής του.

Οι φίλοι είναι πεπεισμένοι πως η Μονφόρ, η οποία σύμφωνα με τον Ρικ Σας, φαίνεται να απομακρύνθηκε από την ομάδα όταν τα δυνατά ρεύματα ανάγκασαν την ομάδα να γυρίσει πίσω, δεν πέθανε από επίθεση καρχαρία. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν περίπου στα 7 μέτρα βάθος και πιθανόν είχε μισή φιάλη αέρα ακόμα, όπως σημείωσε.

«Υπήρχε ένα ισχυρό ρεύμα στο σημείο που έκαναν αναστροφή, αλλά ήταν διαχειρίσιμο», έγραψε η Κιμ Σας σε ανάρτησή της στο Facebook. «Έχω κάνει πάνω από 1.000 καταδύσεις με αυτή τη χαρισματική γυναίκα… Δεν πιστεύω ότι ήταν το περιβάλλον ή σίγουρα κάποιος καρχαρίας που της αφαίρεσε τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ρικ Σας πρόσθεσε: «είχαν κάνει αμέτρητες καταδύσεις μαζί μας τα τελευταία 30 χρόνια. Μπαλί, Φιλιππίνες, Ατόλη Μπικίνι, όπου και να το πείτε. Ήξερε τι έκανε».

Ο Μάικ Μονφόρ ήταν ήδη παθιασμένος δύτης όταν γνώρισε την Κολίν στο λύκειο στη γενέτειρά τους, στη Νότια Ντακότα, και σύντομα η ίδια ερωτεύτηκε τον ωκεανό.

Μια οικογένεια που δεν εγκατέλειψε το πάθος της
Απέκτησαν δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια, αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν να ταξιδεύουν στον κόσμο και να εξερευνούν τις θάλασσες μαζί. «Ήταν και οι δύο συνταξιούχοι και απολάμβαναν πραγματικά τη ζωή», είπε ο Ρικ Σας.

«Τη φωνάζαμε “Αγία Κολίν”. Ήταν μια καταπληκτική γυναίκα», πρόσθεσε. «Αγαπούσε τη φύση και τα ζώα. Ξέρω πως δεν θα ήθελε ποτέ να κατηγορηθεί κάποιος καρχαρίας γι’ αυτό το τραγικό περιστατικό».

Ο Σας σημείωσε επίσης ότι οι επιθέσεις καρχαριών εναντίον δυτών είναι εξαιρετικά σπάνιες.

«Οι καρχαρίες δεν επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο. Έχουμε κάνει καταδύσεις με σφυροκέφαλους, τίγρεις, καρχαρίες ταύρους. Πρέπει να τους σέβεσαι και να είσαι προσεκτικός, αλλά δεν θα σου επιτεθούν έτσι απλά».

Ένα σπάνιο περιστατικό

Πέρυσι, υπήρξαν μόνο 69 επιβεβαιωμένα μη προκληθέντα δαγκώματα καρχαριών παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αρχείου Επιθέσεων Καρχαριών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα. Το 94% αυτών αφορούσαν κολυμβητές, ψαροντουφεκάδες και σέρφερ. Το υπόλοιπο 6% κατηγοριοποιείται ως «άλλα περιστατικά».

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πώς ακριβώς πέθανε η Κολίν Μονφόρ. Σοκαριστικές φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τον καρχαρία ανοιγμένο, με ανθρώπινα υπολείμματα να βρίσκονται κοντά, ντυμένα με μαύρη στολή κατάδυσης.

«Ο καρχαρίας πιάστηκε, αλλά δεν βρισκόταν σε φυσιολογική κατάσταση. Νόμιζα πως είχε καταπιεί πλαστικό ή κάποιο δίχτυ», δήλωσε ο ψαράς, σύμφωνα με το Asia Pacific Press. «Τον άνοιξαν για να βρουν το πρόβλημα και μέσα υπήρχαν τα υπολείμματα μιας γυναίκας».

Ο Ρικ Σας ανέφερε πως ο σύζυγός της Κολίν δυσκολεύεται όχι μόνο με την απώλειά της, αλλά και με τη διαδικασία επιστροφής των υπολειμμάτων της γυναίκας του στο σπίτι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δίωξη για ανθρωπoκτovία από πρόθεση στα δύο αδέλφια για τη δoλoφovία του ξαδέρφου τους

Ελλάδα 08.10.2024
Στο αυτόφωρο οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Διαγραφή Κασσελάκη ζητά η Γεροβασίλη μετά το εξώδικο

Πολιτική 08.10.2024
Συντροφικά «μαχαιρώματα» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τετραμελής οικογένεια έχασε τη ζωή της από έκρηξη μπαταρίας κινητού

Κόσμος 08.10.2024
Το κινητό τηλέφωνο φορτιζόταν στο κάτω μέρος του σπιτιού, πάνω σε έναν καναπέ, όταν πραγματοποιήθηκε έκρηξη της μπαταρίας

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία στην Κυψέλη: «Τον σκοτώσαμε γιατί μας βίαζε»

Ελλάδα 08.10.2024
Βίντεο - σοκ από τη στιγμή της δολοφονίας

Υπόθεση Μαντλίν: Αθώος για βιασμούς ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της

Κόσμος 08.10.2024
Ο Christian B έχει υπάρξει ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Madeleine McCann τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα και αρνείται κάθε εμπλοκή

Τι είναι το «ινδιάνικο καλοκαίρι» που έρχεται στην Ελλάδα

Καιρός 08.10.2024
Καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες και φθινόπωρο μετά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία

Πώς θα λειτουργεί το ελληνικό FBI

Ελλάδα 08.10.2024
Οι αρμοδιότητες και οι υποδιευθύνσεις

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Αυτό είναι το πρόσωπό του ‑ Τον βρήκαν μετά από 136 χρόνια

Κόσμος 08.10.2024
Ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια λύθηκε

Ξυλοκόπησαν 13χρονη μέχρι λιποθυμίας – Την ανάγκασαν να καπνίσει κάνναβη

Ελλάδα 08.10.2024
Ακόμα ένα περιστατικό βίας ανηλίκων