E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν για τον κυκλώνα Μίλτον: Φύγετε, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα - Βίντεο και εικόνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/10/2024 | 19:34

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν για τον κυκλώνα Μίλτον: Φύγετε, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απηύθυνε σήμερα έκκληση στους πολίτες που έχουν λάβει εντολές εκκένωσης προτού ο κυκλώνας Μίλτον αφιχθεί στη Φλόριντα να «απομακρυνθούν τώρα», λέγοντας πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

«Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα και Θεού θέλοντος δεν θα είναι, όμως έτσι μοιάζει αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Μπάιντεν, στο περιθώριο μιας συνάντησης με συμβούλους στον Λευκό Οίκο, με επίκεντρο τις προετοιμασίες ενόψει της κακοκαιρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε πως ενέκρινε τους συναγερμούς που κήρυξαν οι αρχές στη Φλόριντα πριν από την άφιξη του κυκλώνα και ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να μεριμνήσουν για τις εκκενώσεις και να μην προχωρήσουν σε ανατιμήσεις.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε ότι ο Μπάιντεν ανέβαλε το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των προετοιμασιών για τον κυκλώνα Μίλτον και τις προσπάθειες ανακούφισης μετά τον κυκλώνα Ελίν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Συναγερμός στη Φλόριντα για τον τυφώνα «Μίλτον» που πλησιάζει 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπη με ακραίες καρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) εκτιμάται η άφιξη του τυφώνα «Μίλτον», την ώρα που η πολιτεία συνεχίζει να επουλώνει τις πληγές της από έναν άλλο τυφώνα, τον «Έλεν», ο οποίος προκάλεσε μαζικές καταστροφές και άφησε πίσω του πάνω από 230 νεκρούς, χτυπώντας την περιοχή Big Bend λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν.

Τη Δευτέρα, ο «Μίλτον» ενισχύθηκε γρήγορα σε τυφώνα κατηγορίας 5, προκαλώντας προειδοποιήσεις για το καταιγίδες και ύψη νερού μεγαλύτερα από αυτά του «Έλεν» για την ακτή της Τάμπα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, εκδόθηκαν εκτεταμένες εντολές εκκένωσης κατά μήκος της ακτής και περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση για πλημμύρες σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Φλόριντα.

Οι περιοχές βόρεια του σημείου όπου ο «Μίλτον» αναμένεται να φτάσει, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με περισσότερο από ένα μέτρο βροχής, ενώ περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν επίσης από τροπικούς ανεμοστρόβιλους.

Στο μεταξύ, κάτοικοι της Τάμπα έχουν ήδη αρχίσει από χθες να εκκενώνουν την περιοχή, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Αγία Πετρούπολη, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ήδη αδειάσει από είδη πρώτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, τα συνεργεία στη Φλόριντα εξακολουθούν να εργάζονται νυχθημερόν για να απομακρύνουν ακόμα όσα άφησε πίσω του ο «Έλεν», με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις να δηλώνει ότι έως και 4.000 στελέχη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν τις προσπάθειες αυτές.

Εξασθένησε η δυναμική του «Μίλτον», ωστόσο παραμένει επικίνδυνος

Ο «Μίλτον» εξασθένησε στην κατηγορία 4 στην πορεία του προς τη Φλόριντα τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι. Σύμφωνα με τις καταγραφές, είχε ανέμους με ταχύτητα που έφτανε τα 250 χλμ την ώρα και βρισκόταν 85 μίλια βορειοανατολικά του Προγκρέσο, στο Μεξικό. Η καταιγίδα κινούνταν ανατολικά-βορειοανατολικά και βρισκόταν περίπου 560 μίλια νοτιοδυτικά της Τάμπα.

Mετεωρολόοι του NBC News εκτίμησαν ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να εξασθενήσει εκ νέου στην κατηγορία 3 πριν φτάσει την Τετάρτη στη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Η Τάμπα έχει να χτυπηθεί από μεγάλο τυφώνα από το 1921


Με βάση τα διαθέσμα δεδομένα, ο «Μίλτον» εξελίσσεται σε έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες του Ατλαντικού που έχουν καταγραφεί ποτέ, και μάλιστα σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς εξελίχθηκε από «Τροπική Ύφεση 14» σε τυφώνα κατηγορίας 5 μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες, σύμφωνα με το NBC News.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φλόριντα: Συναγερμός για τον κυκλώνα Μίλτον ‑ Χάος στους δρόμους, «αν μείνετε θα πεθάνετε» λένε οι Αρχές

Κόσμος 08.10.2024
Τα 350 χλμ/ώρα θα φτάσουν οι άνεμοι - Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κοντά σε ιστορική συμφωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας για κοινό εορτασμό Πάσχα

Κόσμος 08.10.2024
Το φετινό Πάσχα συμπίπτει ημερολογιακά για τις δύο Εκκλησίες

Μπάιντεν για Νετανιάχου: «Είναι κάθαρμα και κακός τύπος»

Κόσμος 08.10.2024
Οι βρισιές του Μπάιντεν προς τον Νετανιάχου είχαν καταγραφεί την Ανοιξη του 2024, όταν ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εντείνονταν, έγραψε σχετικά ο δημοσιογράφος, όπως επικαλείται το CNN

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν για τον κυκλώνα Μίλτον: Φύγετε, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Κόσμος 08.10.2024
Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα - Βίντεο και εικόνες

Οι στοιχηματικές δεν «βλέπουν» εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Απέσυραν τις αποδόσεις

Πολιτική 08.10.2024
Θα επιστρέψουν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Κασσελάκη ή απηύδησαν και σταμάτησαν να ασχολούνται;

Mεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 08.10.2024
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Θηβών

Κυψέλη: O διάλογος που φέρονται να είχαν τα αδέρφια με το θύμα, «Μας βiαζες όταν ήμασταν παιδάκια», «πάνε χρόνια ας τα ξεχάσουμε»

Ελλάδα 08.10.2024
Υποστηρίζουν ότι ο ξάδερφος που σκότωσαν τους βiαζε όταν ήταν παιδάκια και ένας διάλογος με το θύμα φέρεται να όπλισε τα χέρια τους

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»

Πολιτική 08.10.2024
«Πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος»

Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος στη ρίψη κερμάτων ‑ Γιατί πήραν την απόφαση οι αρχές

Κόσμος 08.10.2024
Την απόφαση να σταματήσουν οι επισκέπτες - τουρίστες να ρίχνουν κέρματα στο παγκοσμίως γνωστό συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι, αποφάσισε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ρώμης

Διαρροή υγραερίου σε ΙΧ στην Αττική Οδό – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Ελλάδα 08.10.2024
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης (08.10.24) για διαρροή υγραερίου από αυτοκίνητο στην Αττική Οδό

Δίωξη για ανθρωπoκτovία από πρόθεση στα δύο αδέλφια για τη δoλoφovία του ξαδέρφου τους

Ελλάδα 08.10.2024
Στο αυτόφωρο οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων