E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Και με τις δυο έννοιες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2024 | 00:11

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου
@wikipedia.org

Η δουλειά στο ταχυδρομείο ήταν μαρτύριο, συνήθιζε να λέει ο Charles Bukowski. Αλλά μάλλον αυτό ισχύει για κάποιο από τα ταχυδρομεία του Λος Άντζελες. Γιατί το ταχυδρομείο στην Ανταρκτική σίγουρα έχει άλλες συγκινήσεις.

Ο George Clark δεν είχε δουλέψει ποτέ ξανά σε ταχυδρομείο, αλλά όπως φαίνεται είναι πολύ ανοιχτός σε νέες εμπειρίες. Ο 34 χρόνος άνδρας μαζί με μια μικρή ομάδα, θα στελεχώσουν ένα μικρό μουσείο και το ταχυδρομείο της πιο παγωμένης ηπείρου. Έχουν την πιο «cool» δουλειά του κόσμου, και με τις δυο έννοιες.

Τα πέντε αυτά άτομα, θα περάσουν 5 μήνες στο νησί Goudier, στην Ανταρκτική, το οποίο έχει το ίδιο μέγεθος με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα κάνουν παρέα στους πιγκουίνους gentoo, που ζουν εκεί γύρω, ώστε να καταγράφουν τις δραστηριότητες γενικότερα της άγριας ζωής της περιοχής.

Σε αυτό το νησί σταματούν έως και δυο κρουαζιερόπλοια την ημέρα, των οποίων οι επιβάτες επισκέπτονται το μικρό κτίριο. Για τους περισσότερους, η ευκαιρία να στείλουν ένα γράμμα στους δικούς τους από το νοτιότερο ταχυδρομείο του κόσμου είναι απλά ακαταμάχητη.

Ο Clark, θα έχει τη διεύθυνση του ταχυδρομείου, και λέει πως η δουλειά του είναι κάπως «τρελή», αλλά καταλαβαίνει τον λόγο που πρέπει να διατηρηθεί αυτή και όλα γύρω από το νησί.

Ο ίδιος ανυπομονεί να ξυπνάει και να πίνει καφέ στην Ανταρκτική. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα είναι υπεύθυνοι για το μουσείο και το μαγαζί του. Βέβαια, θα καλωσορίζουν και τους τουρίστες. Η αποστολή του Clark και των συναδέλφων του χρηματοδοτείται από το United Kingdom Antarctic Heritage Trust, μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης αφιερωμένης στην διατήρηση βρετανικών βάσεων στην Ανταρκτική.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories 10.10.2024
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories 10.10.2024
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή 10.10.2024
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Χτες
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή Χτες
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή Χτες
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories Χτες
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική Χτες
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο