E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα: Στο σκοτάδι πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ‑ Αναφορές για νεκρούς

Ο τυφώνας Μίλτον «δείχνει τα δόντια» του στη Φλόριντα, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για νεκρούς

Δημοσίευση 10/10/2024 | 09:18

Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα: Στο σκοτάδι πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ‑ Αναφορές για νεκρούς

Ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην κεντρική Φλόριντα, αφού σάρωσε τη δυτική ακτή της πολιτείας ώρες νωρίτερα, πυροδοτώντας θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους, καταστρέφοντας σπίτια και βυθίζοντας στο σκοτάδι πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες.

Ο «Μίλτον» υποβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας δύο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, καλώντας τους κατοίκους στις «κόκκινες περιοχές» να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Η καταιγίδα έφτασε στην ξηρά γύρω στις 8:30 μ.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη ως τυφώνας κατηγορίας 3 με μέγιστoυς ανέμους 195 χλμ/ώρα κοντά στο Siesta Key, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ. Ο αριθμός των μπλακ άουτ συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς καθώς οι άνεμοι χτυπούν τα καλώδια ηλεκτροδότησης και τα νερά πλημμυρίζουν τις κοινότητες.

Η πιο πρόσφατη εκτίμηση από τον ιστότοπο παρακολούθησης Poweroutage.us είναι ότι πάνω από 2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε ολόκληρη τη Φλόριντα. Δεκάδες κάτοικοι έχουν αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο από τη γειτονιά τους που βυθίζεται ξαφνικά στο σκοτάδι

Παρά τη μείωση της έντασής του «Μίλτον», αναμένεται να διατηρήσει την ισχύ τυφώνα καθ'ολο το διάστημα που κινείται πάνω από τη στεριά πριν διαλυθεί πάνω από τον Ατλαντικό μέσα στις επόμενες ημέρες. «Η καθοδήγηση της έντασης και η σχετικά γρήγορη ταχύτητα του Μίλτον δείχνουν ότι το σύστημα θα διατηρήσει την ένταση του τυφώνα ενώ διασχίζει τη Φλόριντα», σύμφωνα με το δελτίο.

Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία St Lucie, στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, είπε στο BBC ότι υπήρξαν περισσότεροι από ένας θάνατοι στην κοινότητα. «Είχαμε πολλαπλούς ανεμοστρόβιλους σε αυτήν την κοινότητα και χάσαμε λίγες ζωές», είπε ο σερίφης της κομητείας St Lucie, Kιθ Πέρσον, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μιλώντας στο WPBF-TV, ο σερίφης είπε: «Είναι καταστροφικό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν» Ο επίτροπος της κομητείας πρόσθεσε ότι οι ανεμοστρόβιλοι εμφανίστηκαν από το πουθενά, πριν από την πλήρη άφιξη του τυφώνα. Σημείωσε ότι οι ειδικοί μπορούν να προβλέψουν πού θα φτάσουν οι τυφώνες, αλλά δεν μπορούν να προβλέψουν πού θα χτυπήσει ένας ανεμοστρόβιλος.

«Με έναν ανεμοστρόβιλο, δεν το ξέρεις αυτό. Είναι σχεδόν σαν να πέφτει βόμβα σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή» Πρόσθεσε ότι ήταν πολύ αργά για την εκκένωση. «Αν είστε σπίτι, μείνετε σπίτι. Μη μας κάνεις να βγούμε για να σας ψάξουμε» Το αρχηγείο του γραφείου του σερίφη καταστράφηκε νωρίτερα σήμερα από έναν πιθανό ανεμοστρόβιλο, είπε ο σερίφης, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης έχει φάει «τρία τελευταία γεύματα» και έχει παντρευτεί δύο φορές στην προσπάθειά του για μια δίκαιη δίκη

Κόσμος 10.10.2024
Ο Ρίτσαρντ Γκλόσιπ καταδικάστηκε πρώτη φορά το 1997 και έχει απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο

Αδιανόητη επίθεση: Αγριος ξυλοδαρμός πρώην συντρόφου μπροστά σε περαστικούς στον Βόλο

Ελλάδα 10.10.2024
Η γυναίκα κατάφερε να σωθεί από τα χτυπήματα με τη βοήθεια των περαστικών

Λουσία Κρεμλέβα: Μοντέλο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 2 ετών αφού κατηγόρησε ψευδώς για βιασμό τον Τεό Ερνάντες

Αθλητικά Νέα 10.10.2024
Η κοπέλα είχε κατηγορήσει τον άσο των «ροσονέρι» για βιασμό, αλλά έλεγε ψέματα και έτσι θα δικαστεί στις 28 Οκτωβρίου στη Μάλαγα

Πέθανε ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ

Ελλάδα 10.10.2024
Ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Ο «Μίλτον» σαρώνει τη Φλόριντα: Στο σκοτάδι πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ‑ Αναφορές για νεκρούς

Κόσμος 10.10.2024
Ο τυφώνας Μίλτον «δείχνει τα δόντια» του στη Φλόριντα, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για νεκρούς

Καρδίτσα: Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα

Ελλάδα 10.10.2024
Το εστιακό βάθμος υπολογίστηκε στα 15.3 χλμ

Τραγωδία στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας: Νεκρή 32χρονη σε φονικό τροχαίο

Ελλάδα 10.10.2024
Σοβαρά τραυματίες δύο άνδρες 24 και 28 ετών

Θρήνος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ – Βίντεο από την πισίνα όπου εντοπίσθηκε νεκρός

Αθλητικά Νέα 10.10.2024
Ράγισαν καρδιές στο άκουσμα της είδησης του ξαφνικού θανάτου του δεξιού οπισθοφύλακα του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ