E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απέσυρε το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα ας με αποκλείσουν γιατί πίνω τον καφέ μου χωρίς ζάχαρη»

«Συνιστώ ωριμότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα» αναφέρει ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/10/2024 | 19:13

Απέσυρε το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα ας με αποκλείσουν γιατί πίνω τον καφέ μου χωρίς ζάχαρη»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε την απόσυρση του εξωδίκου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τα μέλη της ομάδας των «87» να τον αποκλείσουν, με το σχόλιο ότι «πίνει τον καφέ του χωρίς ζάχαρη».

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να δήλωσε στην Πολιτική Γραμματεία ότι το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη για «συμμετοχική αμεσοδημοκρατία» στο κόμμα ισοδυναμεί με «αλλαγή πολιτεύματος στο κράτος».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Κατά τη χθεσινή μου συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου είπα ότι «το όραμα για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία».

Όπως δημοσιεύουν όλα τα δημοσιογραφικά site, στη σημερινή συνεδρίαση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (που θεωρεί ότι στη δημοκρατία μας δεν πρέπει να έχω δεύτερη ευκαιρία) αναφέρθηκε στο απόσπασμα αυτό λέγοντας: «Μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος, που αποτελεί λόγο αποκλεισμού κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος».

1. Παραθέτω το άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος που, με την αναθεώρηση του 2019, προβλέπει τη δυνατότητα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, δηλαδή τη δυνατότητα να καταθέτουν οι πολίτες προτάσεις νόμου στη Βουλή.

    2. Παραθέτω δημοσίευμα με την ερώτηση που κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2022, αναφέροντας: «Τρία χρόνια έχουν παρέλθει μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και η παραπάνω δυνατότητα παραμένει ανενεργή, καθώς απαιτείται εφαρμοστικός νόμος και δεν διαφαίνεται κάποια σχετική νομοθετική πρόθεση από την ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. της ΝΔ). Αυτή η πρακτική αποτελεί περιφρόνηση προς το Σύνταγμα, τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

    3. Ενημερώνω ότι ο Τομέας Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου του άρθρου 73 παρ. 6 του Συντάγματος, το οποίο θα φέρει προς κατάθεση άμεσα στη Βουλή.

    4. Παραθέτω μερικές μόνο από τις προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος με αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα (πρόταση νόμου από 100.000 πολίτες, διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων) που είχε καταθέσει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν υπερψηφίστηκαν στην τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, όταν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέκτησε η ΝΔ, η οποία σταθερά αρνείται τη θεσμική ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

    5. Ζητώ από τα στελέχη που αγωνίζονται για τον αποκλεισμό μου από τις εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν όντως επειδή δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ μου. Είναι προτιμότερο, από το να παραχαράσσουν την ίδια την Ιστορία, τους αγώνες και τις προτάσεις του κόμματός μας προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής – άμεσης δημοκρατίας.

    6. Επειδή ο σκοπός του εξωδίκου μου επετεύχθη, αφενός με την εσπευσμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υπόλοιπων υποψηφίων και αφετέρου με τη ρητή καταδίκη της διαρροής από την ΠΓ της 8ης Οκτωβρίου 2024. Επειδή, όπως έχω ήδη δηλώσει, πρωταρχικό κίνητρο της διαμαρτυρίας μου ήταν η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε στελέχους και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ (χθες θύμα της παράνομης διαρροής ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος). Επειδή, όπως επίσης έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, τη νομική οδό δε θα την ακολουθούσα ποτέ. Γι’ αυτούς τους λόγους, αποσύρω και ρητά την εξώδικη διαμαρτυρία μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι.

    7. Επειδή ελεύθερο συνέδριο θα γίνει και ελεύθερες εκλογές θα γίνουν σε κάθε περίπτωση, συνιστώ ωριμότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Το μένος είναι κακός σύμβουλος. Ας σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα. Σε εκείνο το ύψος, θα συναντήσουμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει καρτερικά να εκφράσει δημοκρατικά την ψήφο του».

    ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στο Νέο Ψυχικό, δύο σοβαρά τραυματίες

    Ελλάδα 05.02.2025
    Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

    Πρόεδρος Κολομβίας: Η κοκαΐνη είναι το ίδιο κακή με το ουίσκι, είναι παράνομη μόνο επειδή παράγεται στη Λατινική Αμερική

    Κόσμος 05.02.2025
    Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Αργεντινής βρήκες τρόπο να προκαλέσει με τις δηλώσεις του καθώς αυτή την φορά σε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της χώρας του υπογράμμισε πως η κοκαΐνη κάνει το ίδιο κακό με το ουίσκι

    Μακελειό στη Σουηδία: Αυτοκτόνησε ο 35χρονος δράστης που σκότωσε 11 άτομα

    Κόσμος 05.02.2025
    Είχε κρύψει το όπλο σε θήκη κιθάρας

    Σεισμολόγος Παπαδημητρίου για Σαντορίνη: «Η δραστηριότητα είναι στο ρήγμα του δεύτερου σεισμού του 1956»

    Ελλάδα 05.02.2025
    «Δεν σημαίνει ότι εάν γίνει ένας σεισμός 6 Ρίχτερ ότι δεν θα συνεχιστεί η μετασεισμική του δραστηριότητα»

    Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού

    Ελλάδα 05.02.2025
    Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 9,9 χιλιόμετρα

    Τριπλό θόλο πάνω από το Αιγαίο θα δημιουργήσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους Τούρκους

    Ελλάδα 05.02.2025
    Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ο σχεδιασμός που θα προβλέπει αντιαεροπορική και αντιπυραυλική θωράκιση καθώς επίσης και την ενεργοποίηση συστημάτων anti-drone

    Τέμπη: Η Hellenic Train δεν αποζημίωσε τους εργαζόμενους στο κυλικείο επειδή… δεν είχαν εισητήριο

    Ελλάδα 05.02.2025
    Οι συγγενείς των εργαζομένων που σκοτώθηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη ακόμα δεν έχουν πάρει την αρχική αποζημίωση

    Μεταμφιεσμένος ο βιολογικός πατέρας του μικρού Αγγελου: Δέχεται απειλές για τη ζωή του

    Ελλάδα 05.02.2025
    «Δεν είχε καταλάβει τίποτα, ούτε εμείς, κανένας μας. Μακάρι να είχαμε καταλάβει»

    MotoGP: Στο νοσοκομείο ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Aprilia μετά από σoκαριστικό ατύχημα

    Αθλητικά Νέα 05.02.2025
    Ο Χόρχε Μάρτιν τραυματίστηκε στο πόδι αφού είχε δύο ατυχήματα την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών

    Βρυξέλλες: Πυροβολισμοί στο μετρό ‑ Kλειστοί οι σταθμοί

    Κόσμος 05.02.2025
    Δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία

    Τον Απρίλιο η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

    Ελλάδα 05.02.2025
    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας