E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταινίες της εβδομάδας: Η ταινία για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ και άλλες 10 νέες ταινίες

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/10/2024 | 00:33

Ταινίες της εβδομάδας: Η ταινία για τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ και άλλες 10 νέες ταινίες
@Rich Spirit
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 17/10/2024 έως 23/10/2024
ΟΚΤ 2024
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


The Apprentice - Το Θηρίο - Η Ηλιαχτίδα μου - Σύντομη Ιστορία Μιας Οικογένειας - Ζούμε τη Στιγμή - Kneecap - Καμία Αλλη Γη - The Trust Fall: Julian Assange – Smile 2 - Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων - 200% Λύκος

The Apprentice

του Αλί Αμπάσι. Με τους Σεμπάστιαν Σταν, Τζέρεμι Στρονγκ, Μαρία Μπακάλοβα.

Βιογραφία 2024, Καναδάς - Δανία - Ιρλανδία 120’

Ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ, ανυπόμονος να τα καταφέρει ως γόνος εύπορης οικογένειας στη Νέα Υόρκη του 1970, μαγεύεται από τον Ρόι Κον, τον αδίστακτο δικηγόρο που θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ που γνωρίζουμε σήμερα. Η άνοδος και η πτώση του Ντόναλντ Τραμπ, στην ταινία του Αλί Αμπάσι που προκάλεσε θόρυβο στις Η.Π.Α. εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Το Θηρίο (La Bête)

του Μπερτράν Μπονελό. Με τους Λέα Σεϊντού, Τζορτζ ΜακΚέι.

Επιστημονικής Φαντασίας 2023, Γαλλία - Καναδάς 148’

Ένα ζευγάρι ερωτεύεται ξανά και ξανά μέσα σε διαφορετικές ηλικίες και εποχές.

Η Ηλιαχτίδα μου (My Sunshine)

του Χιρόσι Οκουγιάμα. Με τους Κεϊτάτσου Κοσιγιάμα, Κιάρα Νακανίσι, Σοσούκε Ικεμάτσου.

Κοινωνική 2024, Ιαπωνία 100’

Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η νωχελική ζωή περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή των εποχών. Ο ερχομός του χειμώνα σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για χόκεϊ επί πάγου στο σχολείο, αλλά ο μικρός Τακούγια δεν ενθουσιάζεται καθόλου με αυτήν την ιδέα. Το πραγματικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη Σακούρα, ένα ανερχόμενο αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ από το Τόκιο, η οποία τον μαγεύει με τις ικανότητές της στον πάγο. Ο προπονητής και πρώην πρωταθλητής Αρακάουα προσέχει το ταλέντο του Τακούγια και αποφασίζει να τον προπονήσει μαζί με τη Σακούρα για έναν επερχόμενο διαγωνισμό πατινάζ. Καθώς ο χειμώνας επιμένει, οι τρεις αυτοί χαρακτήρες θα δεθούν με μια δυνατή, αβίαστη, αρμονική φιλία. Όμως, κάποια στιγμή το χιόνι θα λιώσει, τα πράγματα θα πάρουν μια αναπάντεχη τροπή και η φιλία τους θα απειληθεί.

Σύντομη Ιστορία Μιας Οικογένειας (Brief History of a Family)

του Λιν Ζιανζέ. Με τους Ζου Φενγκ, Γκουό Κέγιου, Λιν Μουράν, Σαν Σιλάν.

Θρίλερ 2024, Κίνα 99’

Ενα μικροατύχημα ανοίγει την κερκόπορτα μιας μεσοαστικής οικογένειας για να εισβάλει ένα νέο μέλος. Ενα νεαρό αγόρι που αρχικά συστήνεται ως «φίλος», αλλά σταδιακά διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση του μοναδικού τους παιδιού. Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό του κίνητρο και ποια θα είναι η αντίδραση του βιολογικού τέκνου απέναντι στον εισβολέα;

Ζούμε τη Στιγμή (We Live in Time)

του Τζον Κροούλι. Με τους Αντριου Γκάρφιλντ, Φλόρενς Πιου.

Αισθηματική 2024, Γαλλία - Ην. Βασίλειο 107’

Η Αλμουτ και ο Τομπάιας έρχονται κοντά μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση που αλλάζει τη ζωή τους. Μέσα από στιγμιότυπα της κοινής τους ζωής - ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, χτίζουν ένα σπίτι, γίνονται οικογένεια — αποκαλύπτεται μια δύσκολη αλήθεια που ταράζει τα θεμέλιά τους. Καθώς ξεκινούν ένα μονοπάτι που αμφισβητεί τα όρια του χρόνου, μαθαίνουν να αγαπούν κάθε στιγμή της ασυνήθιστης διαδρομής που έχει πάρει η ιστορία του έρωτά τους.

Kneecap

του Ριτς Πέπιατ. Με τους Μόγκλε Μπαπ, Μο Κάρα, Ντίτζει Πρόβεϊ, Τζόσι Γουόκερ, Φενούλα Φλάχερτυ, Τζέσικα Ρέινολντς, Μάικλ Φασμπέντερ, Σιμόν Κίρμπι.

Μουσική 2024, Ιρλανδία 105’

Στο Μπέλφαστ μετά την εποχή των Troubles, το ταραχώδες ραπ τρίο KNEECAP κάνει την εμφάνισή του και θέτει το υπόβαθρο για την αναβίωση της ιρλανδικής γλώσσας ενάντια στο κατεστημένο. Τα μέλη της μπάντας γίνονται πολιτικά σύμβολα και δίνουν μια προκλητική φωνή στην ανήσυχη νεολαία της Ιρλανδίας. Καθώς αγωνίζονται να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο και οι πιέσεις των οικογενειών τους απειλούν να δώσουν άδοξο τέλος στα όνειρά τους, το τρίο υφαίνει μια αφήγηση που ξεπερνά τη μουσική.

Καμία Αλλη Γη (No Other Land)

των Μπάζελ Αντρα, Γιουβάλ Αμπραχαμ, Χάμνταν Μπαλάλ και Ρέιτσελ Σορ.

Ντοκιμαντέρ 2024, Παλαιστίνη - Νορβηγία 92’

Ο Μπάζελ Αντρα, ένας νεαρός Παλαιστίνιος ακτιβιστής από την Μασαφέρ Γιάτα αντιμάχεται τον εκτοπισμό από την Ισραηλινή κατοχή από παιδί. Ο Μπάζελ καταγράφει την σταδιακή καταστροφή του χωριού του, καθώς οι στρατιώτες γκρεμίζουν τα σπίτια των οικογενειών που μένουν εκεί στην μεγαλύτερη επιχείρηση εκτοπισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οταν συναντηθεί με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γιουβάλ Αμπραχαμ, θα συνδεθούν φιλικά και θα πολεμήσουν τον διωγμό μαζί για περισσότερα από 5 χρόνια. Ο σύνθετος δεσμός τους στοιχειώνεται από την μεταξύ τους ανισότητα: O Μπάζελ ζει σε συνθήκες σκληρής κατοχής ενώ ο Γιουβάλ είναι χωρίς περιορισμούς και ελεύθερος.

The Trust Fall: Julian Assange

του Κιμ Στέιτον.

Ντοκιμαντέρ 2023, Αυστραλία 128’

Οι αποκαλύψεις των WikiLeaks από το 2010 και μετά πυροδότησε μια θύελλα αντιπαράθεσης και μια ανελέητη συνεχιζόμενη καταδίωξη από την πιο ισχυρή Αυτοκρατορία στον πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι κρατείται, φιμώνεται και κρύβεται από την κοινή θέα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Belmarsh, ο πολυβραβευμένος Αυστραλός δημοσιογράφος και εκδότης Τζούλιαν Ασάνζ έχει γίνει μια από τις πιο δυνατές φωνές για την ελευθερία του λόγου της εποχής μας.

Smile 2

του Πάρκερ Φιν. Με τους Ναόμι Σκοτ, Κάιλ Γκάλνερ, Λούκας Κέιτζ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντύλαν Γκελούλα.

Τρόμου 2024, ΗΠΑ 127’

Ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια περιοδεία, η παγκόσμια ποπ σταρ Skye Riley (Naomi Scott) αρχίζει να βιώνει όλο και πιο τρομακτικά και ανεξήγητα γεγονότα. Συγκλονισμένη από την κλιμακούμενη φρίκη και την πίεση της φήμης, η Skye αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το σκοτεινό παρελθόν της για να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της ενώ όλα μοιάζουν να διαλύονται γύρω της...

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων (Yuku and the Flower of the Himalayas)

των Ρεμί Ντουίν και Αρνό Ντεμούινκ. Με τις φωνές των Μάριαν Κυπριανού, Πέννυς Φοινίρη, Άρη Κυπριανού, Ιωάννας Λαμπροπούλου, Έφης Χαραλάμπους, Εύρου Βασιλείου, Ιωάννας Παπαμιχαλοπούλου, Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη.

Aniomation 2022, Γαλλία - Βέλγιο - Ελβετία 65’

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά η συμπαθής ποντικίτσα δεν θα διστάσει, όταν χρειαστεί, να αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο κι τολμηρό ταξίδι αναζήτησης και αυτογνωσίας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων...

200% Λύκος (200% Wolf)

του Αλεξ Στέιντερμαν. Με τις φωνές των Βασίλη Παπαστάθς, Νικολέτας Κουνενιδάκη, Κατερίνας Γκίργκις, Ανδρέα Ευαγγελάτος, Χριστίνας Παπαδοπούλου, Ακίνδυνου Γκίκας.

Animation 2024, Αυστραλία - Γερμανία - Μεξικό - Ισπανία - ΗΠΑ 98’

O νεαρός Φρέντυ Λούπιν εύχεται να γίνει λυκάνθρωπος για να ταιριάξει με την οικογένειά του. Η ευχή του πραγματοποιείται, με την βοήθεια ενός μικρού Φεγγαροπνεύματος που φτάνει κατά λάθος στην Γη. Τώρα ο Φρέντυ και η παρέα του πρέπει να βρουν έναν τρόπο να γυρίσουν το πνεύμα σπίτι του και να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή προτού η Γη να συγκρουστεί με το Φεγγάρι!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταινίες της εβδομάδας: Ένα πολυαναμενόμενο animation

Σινεμά 09.10.2024
ΑΘΗΝΑαπό 10/10 έως 16/10

1ο No Stigma Festival

Cityλάιφ 07.10.2024
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ10/10

10 χρόνια InfinityGreece Birthday Event

Cityλάιφ 03.10.2024
ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ17/10

Ταινίες της εβδομάδας: O Joker επιστρέφει και δεν έχει συναγωνισμό

Σινεμά 02.10.2024
Joker: Τρέλα για δυο - Μικροί Ήρωες σε Δράση

Street Mode Specials 2024: To πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών

Μουσική 01.10.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 04/10 έως 06/1015

Career Path Youth στις 9 και 10 Οκτωβρίου στον Δήμο Ήλιδας

Cityλάιφ 01.10.2024
ΠΥΡΓΟΣαπό 09/10 έως 10/10