E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;

Οι συνθήκες είναι ιδανικές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 22/10/2024 | 02:32

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;
@gazzetta.gr

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πριν λίγα χρόνια θα γινόταν μάλλον με χλευασμό. Πλέον βλέποντας τα δυο τελευταία πρωταθλήματα που κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, με πέρσι μάλιστα να διεκδικούν τέσσερις ομάδες το πρωτάθλημα μέχρι σχεδόν το τέλος, αλλά και τη φετινή έναρξη της Superleague, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ναι.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι ο Άρης, με μια ομάδα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, με τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ να έχουν δώσει έξτρα ποιότητα στην ομάδα. Δείτε μόνο τον 18χρονο Κλέιτον Ντιαντί, που ήρθε σαν επένδυση για το μέλλον αλλά ήδη έχει πάρει φανέλα βασικού και αν φύγει στην επίθεση είναι πολύ δύσκολο να τον πιάσεις.

Με τους ίδιους βαθμούς ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στην κορυφή και πολύ καλά κάνουν. Εδώ και μια 12ετία, από τότε λοιπόν που αγόρασε το πλειοψηφικό του πακέτο ο Ιβάν Σαββίδης, έχει αλλάξει σελίδα και πρωταγωνιστεί. Και ανάγκασε τον συντοπίτη του Άρη να ακολουθήσει. Μπήκε σφήνα στο λεγόμενο ΠΟΚ και έχει πλέον δυο πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια, όσα είχε σε όλη την ιστορία του.

Ο ΠΑΟΚ επίσης είναι ενισχυμένος, με τον Λουτσέσκου, όσο περίεργος είναι σαν άνθρωπος, άλλο τόσο καλός προπονητής είναι. Οι παίκτες ξέρουν την φιλοσοφία του, ο ΠΑΟΚ ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και μόνο η Ευρώπη του έχει μείνει λίγο μαράζι.

Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση είναι η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, με ίδιους βαθμούς. Η Ένωση είναι και αυτή ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι. Όταν αυξάνεται άλλωστε ο ανταγωνισμός, η κούρσα τον ενισχύσεων δυναμώνει και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πρωτάθλημα. Έχει μια γρήγορη ομάδα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με την προσθήκη του Πιερρό να της δίνει πολλά και μέσα στην περιοχή, κάτι που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό στον ανταγωνισμό πέρσι, κατακτώντας το Conference League. Όχι μόνο οι άλλες ομάδες τον ζήλεψαν λίγο, αλλά άνοιξε και λίγο περισσότερο το εύρος της ελληνικής αγοράς, αφού αρκετοί παίκτες σκέφτηκαν να έρθουν στη χώρα μας, γιατί ίσως κάτι καλό να γίνεται εδώ. Φέτος, έχει ένα ρόστερ δυνατό, που όμως πρέπει να δέσει για να αποδώσει στο μέγιστό. Και δεν φαίνεται να αργεί πολύ αυτό.

Ο Παναιτωλικός είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην 5η θέση, δυο βαθμούς πάνω από τον έκτο Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Πετράκη, ξέρει να παίζει στην κόντρα και αμύνεται εξαιρετικά και οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ένα πυροτέχνημα και η ομάδα του Αγρινίου να βάλει δύσκολα στην στανταρ πρώτη πεντάδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει κάποια πράγματα και σε άλλα ψάχνεται ακόμα. Το αμυντικό τρανζίσιον έχει βελτιωθεί αλλά δεν έχει φτιάξει, το κάθετο ποδόσφαιρο του Αλόνσο τώρα αρχίζει να δουλεύει, απλά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει το πιο εύκολο γκολ, αφού σε 8 ματς έχει πετύχει 7. Αν το βρει και σταματήσει να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο, τότε μόνο καλύτερος θα γίνεται.

Υπάρχουν και άλλες ομάδες αξιόλογες, όπως ο ΟΦΗ, o Αστέρας Τρίπολη, ο Πανσερραϊκός κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει. Γιατί δυσκόλεψε. Όποιος θέλει να το κερδίσει πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Κι αυτό δεν ενισχύει μόνο τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και ανταγωνίζονται η μια την άλλη, αλλά και τις ομάδες που θέλουν να παραμείνουν σε μια Superleague που συνέχεια αλλάζει επίπεδο και μόνο καλύτερους θα κάνει όσους αγωνίζονται σε αυτό.

Αν βάλεις στην εξίσωση και τις αλλαγές που έγιναν στα ευρωπαϊκά φορμάτ και την ανάγκη των ελληνικών ομάδων, και οικονομικά αλλά και από άποψη πρεστιζ, να ξεχωρίζουν στις νέες διοργανώσεις, τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ζει μια πολύ καλή εποχή και ελπίζουμε να αλλάξει επίπεδο μια και καλή. Όχι μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων βέβαια, αλλά και εκτός αυτών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;

Αθλητισμός 22.10.2024
Οι συνθήκες είναι ιδανικές

Το αλυσοπρίονο εφευρέθηκε αρχικά για να βοηθά στις γέννες

Ιστορικά 22.10.2024
Ακούγεται παράξενο αλλά ισχύει

10 αξέχαστα ρητά του Ζαν ‑ Πωλ Σαρτρ

Stories 22.10.2024
Σαν σήμερα το 1964, ο Ζαν – Πωλ Σαρτρ προς έκπληξη όλων, αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Γιατί δεν πρέπει να μαζεύουμε τα φύλλα από κάτω

Νέα Εποχή 22.10.2024
Πως επηρεάζεται η άγρια ζωή

Όλα (σχεδόν) τα τρελά του Ντόναλντ Τραμπ για να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του

Stories 22.10.2024
Το να τηγανίσει πατάτες στα McDonald`s ήταν ένα από τα πιο ήπια

Η αληθινή οικογένεια ­«Ανταμς»

Πρόσωπα 22.10.2024
Κυνηγά φαντάσματα και ταξιδεύει με νεκροφόρα

Όταν τα τακούνια στα παπούτσια ήταν αντρική υπόθεση

Stories Χτες
Οι άνδρες φορούσαν ψηλά τακούνια τον 10ο αιώνα στην Περσία.

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories Χτες
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Η χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι

Νέα Εποχή Χτες
Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Δέος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την «Κιβωτό του Νώε» ‑ Το απίστευτο εύρημα από την βιβλική εποχή

Ιστορικά Προχτές
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, φέρεται, να φέρνει στο «φως» την θρυλική Κιβωτό του Νώε

Kρίση γονιμότητας στην Ευρώπη: Ποια χώρα έχει τις λιγότερες γεννήσεις;

Stories Προχτές
Το 2022, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1960