E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο αξιολάτρευτος λόγος που οι σκύλοι φτερνίζονται όταν παίζουν

Πραγματικά ιπποτικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2024 | 01:17

Ο αξιολάτρευτος λόγος που οι σκύλοι φτερνίζονται όταν παίζουν
Photo by Alvan Nee on Unsplash

Παρακολουθείτε τον σκύλο σας να παίζει με τον καλύτερό του φίλο, απολαμβάνοντας το, όταν ξαφνικά, ακούτε ένα δυνατό φτέρνισμα. Είναι ο σκύλος σας, που σίγουρα δεν πιστεύετε ότι είναι άρρωστος.

Αλλά για 100η φορά, αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος σας φτερνίζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ή, απλώς το παρατηρείτε επειδή δίνετε τόση προσοχή σε κάθε μικρό πράγμα που κάνει ο σκύλος σας στο παιχνίδι;

Όπως τόσες πολλές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου, μια δίκαιη απάντηση στο αν τα σκυλιά φτερνίζονται όταν παίζουν είναι «ναι και όχι». Και, όπως σε τόσες πολλές απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου, έτσι κι εδώ, υπάρχουν πολλές εξηγήσεις που είναι απαραίτητες για να γίνει η απάντηση χρήσιμη.

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό συμβαίνει επειδή πολλά σκυλιά κάνουν κάτι στο παιχνίδι που δεν είναι εντελώς διαφορετικό από ένα φτέρνισμα. Συχνά αναφέρεται ως φτέρνισμα, ακόμα κι αν δεν είναι η πραγματικό. Επομένως, δεν είναι τεχνικά σωστό να το αποκαλούμε έτσι, αλλά οι περισσότεροι θα ξέρουν τι εννοείτε όταν μιλάτε για φτερνίσματα στο παιχνίδι.

Ένα αληθινό φτέρνισμα σκύλου, όπως και το φτέρνισμα ανθρώπου, είναι ακούσιο. Είναι ο τρόπος του σώματος να καθαρίζει πράγματα από τη μύτη που δεν πρέπει να υπάρχουν μέσα της. Όταν λέω "πράγματα", εννοώ τη σκόνη, τη γύρη, τον καπνό και άλλα μικροπράγματα που ερεθίζουν την επένδυση της ρινικής κοιλότητας.

Το φτέρνισμα είναι μια γρήγορη αποβολή αέρα μέσω της μύτης και του στόματος λόγω ερεθισμού στο εσωτερικό της μύτης. Τα σκυλιά μπορεί μερικές φορές να έχουν αληθινά φτερνίσματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λόγω της σκόνης κ.α.

Η δράση που μοιάζει με φτέρνισμα τόσο συχνά και παρατηρείται στο παιχνίδι μοιάζει λίγο περισσότερο με ροχαλητό, αν και συνήθως αναφέρεται ως φτέρνισμα (όχι αρκετά ακριβές) ή ως παιχνίδι-φτέρνισμα (καλύτερη, αλλά και πάλι πιθανώς μπερδεμένη.) Οι σκύλοι που φτερνίζονται έξω όταν παίζουν, δεν το κάνουν τόσο εκρηκτικά όσο τα φτερνίσματα που προκαλούνται από ερεθιστικούς παράγοντες στη μύτη του σκύλου.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά γενικά, τα φτερνίσματα του παιχνιδιού είναι λίγο πιο ήπια και βασίζονται πιο κοντά στο μπροστινό μέρος του προσώπου τους αντί να αφορούν ολόκληρη τη μύτη, το στόμα και το λαιμό. Είναι γενικά λίγο πιο αέρινα και πιο αχνά στον ήχο τους σε σύγκριση με ένα γεμάτο φτέρνισμα.

Η σύντομη απάντηση στο γιατί τα σκυλιά φτερνίζονται όταν παίζουν είναι ότι είναι φυσιολογικό και αβλαβές. Σημαίνει απλώς ότι ο σκύλος σας διασκεδάζει πολύ!

Τα σκυλιά φτερνίζονται όταν παίζουν για να σηματοδοτήσουν ότι η συμπεριφορά τους είναι μόνο παιχνίδι και ότι διασκεδάζουν. Το φτέρνισμα όταν παίζει ένας σκύλος είναι ιδιαίτερα συχνό σε μικρές ράτσες αλλά πολλά σκυλιά το κάνουν. Εάν ο σκύλος σας φτερνίζεται όταν παίζετε μαζί, συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Επίσης το κάνει αυτό όταν παίζει παλεύοντας με άλλα σκυλιά, για να δείξει ότι απλά παίζει και ότι δεν έχει πρόθεση αν γίνει καμιά αποτομιά, το παιχνίδι να μετατραπεί σε καυγά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Burneshas: Οι «ορκισμένες παρθένες» που επιλέγουν να ζουν ως άνδρες

Ιστορικά 23.10.2024
Γυναίκες της Β. Αλβανίας που ζουν ως άνδρες από μια ηλικία και μετά

Μπορεί ένα είδος μουσικής να επηρεάσει αρνητικά τη νεολαία;

Focus On 23.10.2024
Ο Κώστας Σαββόπουλος, ΥΔ και συγγραφέας, μιλάει για τη βία και το σεξισμό στη ραπ

10 αξέχαστα ρητά του Ζαν ‑ Πωλ Σαρτρ

Stories Χτες
Σαν σήμερα το 1964, ο Ζαν – Πωλ Σαρτρ προς έκπληξη όλων, αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Γιατί δεν πρέπει να μαζεύουμε τα φύλλα από κάτω

Νέα Εποχή Χτες
Πως επηρεάζεται η άγρια ζωή

Η αληθινή οικογένεια ­«Ανταμς»

Πρόσωπα Χτες
Κυνηγά φαντάσματα και ταξιδεύει με νεκροφόρα

Όταν τα τακούνια στα παπούτσια ήταν αντρική υπόθεση

Stories Προχτές
Οι άνδρες φορούσαν ψηλά τακούνια τον 10ο αιώνα στην Περσία.

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories Προχτές
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Η χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι

Νέα Εποχή Προχτές
Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ο άνδρας που άφησε τη δουλειά του για να παίξει video games και πέθανε

Stories Προχτές
Έπαιζε 50 ώρες σχεδόν συνεχόμενα