E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθησαν ο πρώην CEO και ο σύντροφός του ‑ Οι αποτρόπαιες αποκαλύψεις

Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, υπήρχε ένα εξελιγμένο δίκτυο μεσαζόντων και στρατολογητών που ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση ανδρών

Δημοσίευση 22/10/2024 | 17:08

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθησαν ο πρώην CEO και ο σύντροφός του ‑ Οι αποτρόπαιες αποκαλύψεις

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, και ο Βρετανός σύντροφός του, Μάθιου Σμιθ, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, σύμφωνα με πηγές του BBC. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, μαζί με έναν φερόμενο ως συνεργό που κατηγορείται ότι έπαιξε ρόλο μεσάζοντα.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε το FBI πέρυσι, με αφορμή αποκαλύψεις που ήθελαν τον Μάικ Τζέφρις και τον σύντροφό του να εκμεταλλεύονται και να κακοποιούν σεξουαλικά άνδρες σε εκδηλώσεις που φιλοξενούσαν στις κατοικίες τους στη Νέα Υόρκη και σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, υπήρχε ένα εξελιγμένο δίκτυο μεσαζόντων και στρατολογητών που ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση ανδρών για αυτές τις εκδηλώσεις. Οι Τζέφρις και Σμιθ είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη ή αδικοπραγία.

Η σύλληψη επιβεβαιώθηκε από τον Μπραντ Έντουαρντς, δικηγόρο που εκπροσωπεί μερικά από τα φερόμενα ως θύματα. «Αυτές οι συλλήψεις είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη δικαίωση των πολλών θυμάτων που κακοποιήθηκαν μέσω αυτού του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων, το οποίο λειτουργούσε για πολλά χρόνια υπό την κάλυψη της Abercrombie», δήλωσε.

Το FBI και η εισαγγελία αναμένεται να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες ώρες. Οι δικηγόροι των Τζέφρις και Σμιθ έχουν κληθεί για σχόλια, αλλά δεν έχουν ακόμη απαντήσει.

Οι αποτρόπαιες αποκαλύψεις

Στο BBC είχαν μιλήσει, πριν από λίγο καιρό, περισσότεροι από 10 άντρες, καταθέτοντας λίγο έως πολύ όμοιες ιστορίες: Ο ενδιάμεσος, ονόματι Τζειμς Γιάκομπσον, εκτελώντας προφανώς εντολές του ζεύγους Τζέφρις και Σμιθ, έβρισκε νεαρά και εμφανίσιμα αγόρια, επίδοξα μοντέλα κατά προτίμηση. Όπως είχε πει στους ρεπόρτερ του BBC ένας από αυτούς τους άνδρες, γύρω στο 2011 ο ίδιος προσπαθούσε να εξοικονομήσει τα προς το ζην ασχολούμενος με το μόντελινγκ.

Μολονότι ετεροφυλόφιλος, ο εν λόγω άνδρας συμφώνησε με τον Γιάκομπσον να ταξιδέψει στο Μαρακές, όπου θα χόρευε σε ένα πάρτι και θα έκανε στριπτίζ. Ο Γιάκομπσον τού ζήτησε να παρουσιάσει τις χορευτικές φιγούρες στη διάρκεια μιας προκαταρκτικής «οντισιόν» και έμεινε ικανοποιημένος από αυτό που είδε.

«Έκανα αυτό που μου ζήτησε» εξομολογήθηκε ο μάρτυρας «αλλά με αηδία. Είχα χρέη και έπεπε οπωσδήποτε να δουλέψω, για να στηρίξω την οικογένειά μου. Και αφού το πιο δύσκολο κομμάτι -όπως πίστευα- είχε περάσει, πήγα στο Μαρακές. Εκεί, ενώ χόρευα, ο Μάικ Τζέφρις προσπάθησε να με φιλήσει. Ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση. Προσπάθησα να ξεφύγω χωρίς να τον προσβάλλω και βρήκα κρυψώνα σε ένα από τα πίσω δωμάτια του σπιτιού όπου γινόταν το πάρτι. Αποκοιμήθηκα, αλλά όταν ξύπνησα βρήκα μέσα μου ένα προφυλακτικό. Θεωρώ ότι στη σαμπάνια που ήπια είχαν ρίξει ναρκωτικό. Και μάλλον με βίασαν ενώ κοιμόμουν. Ίσως δεν θα μάθω ποτέ τι ακριβώς μου συνέβη εκείνη τη νύχτα».

Στις περιγραφές των νεαρών που πειθαναγκάζονταν να ενδώσουν στις ασελγείς ορέξεις των Τζέφρις και Σμιθ, σε διάφορα σημεία του πλανήτη (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Βενετία, Μαρακές). Το αντάλλαγμα ήταν, αναλογικά μεγάλα, ποσά χρημάτων σε μετρητά, αλλά και μια υποτιθέμενη ευκαιρία σταδιοδρομίας στο μόντελινγκ. Μάλιστα, ο Τζέφρις φέρεται να είχε δημιουργήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό διαχείρισης του εκάστοτε ανδρικού χαρεμιού που έφερνε για χάρη του ο Γιάκμπσον, οπουδήποτε χρειαζόταν. Υπήρχαν πχ υπάλληλοι, με στολές της Abercrombie & Fitch, οι οποίοι επιτηρούσαν την εκτέλεση των «παραστάσεων» από τους νεαρούς άνδρες, από την αρχή έως το τέλος -ακόμη και την ώρα των καθαυτό σεξουαλικών οργίων. Το επιτελείο αυτό ήταν επίσης υπεύθυνο για την πληρωμή των μοντέλων επιτόπου και τοις μετρητοίς.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τις πιο ισχυρές και αναγνωρίσιμες, καθώς διαθέτει δίκτυο άνω των 850 καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, μερικούς μήνες πριν από την αποχώρηση του Τζέφρις -η οποία έως πρότινος συσχετιζόταν με την κάμψη στις πωλήσεις της Abercrombie & Fitch και την ανάγκη αλλαγής στην ηγεσία της- ένας στρατηγικός επενδυτής της εταιρείας είχε κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας, καταγγέλλοντας ασελγή συμπεριφορά του Τζέφρις.

Ωστόσο, το σκάνδαλο ήταν σοβαρό για να παραμείνει συγκεκαλυμμένο, μολονότι στα σχετικά επίσημα έγγραφα δεν περιλαμβάνονταν λεπτομέρειες για τη φύση της ζημίας που είχε προκαλέσει ο Τζέφρις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδιανόητο περιστατικό: Αστυνομικός ζήτησε από τον Δ. Αντωνίου να αποδείξει ότι δεν έχει δεξί χέρι για να του βγάλει διαβατήριο!

Ελλάδα 22.10.2024
Την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό υδροκέφαλο γραφειοκρατικό σύστημα περιγράφει με ανάρτησή του ο ακτιβιστής, συγγραφέας και ηθοποιός, Δημήτρης Αντωνίου

«Έχει γίνει μπέρδεμα, πέθανε από καρδιά» λέει η 50χρονη που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον άντρα της με υδράργυρο

Ελλάδα 22.10.2024
Ανέφερε πως δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα

Το tweet για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης μήνυσε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Social 22.10.2024
Το επίμαχο tweet που οδήγησε στη μήνυση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στον γνωστό κωμικό

Ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων κλέβει στην αντλία ‑ Τι συμβαίνει με όσα σφραγίστηκαν

Ελλάδα 22.10.2024
Εξοργιστικό το γεγονός πως όσα πρατήρια σφραγίστηκαν τον Ιούνιο λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα του ΕΜΠ

Η ματωμένη πατημασιά που «έκαψε» τη δολοφόνο της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα και η… ταυτοποίηση μέσω Facebook

Ελλάδα 22.10.2024
Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα.

Πέθανε στα 68 του πρωταγωνιστής του «Baywatch»

Κόσμος 22.10.2024
Πέθανε στα 68 του ο Μάικλ Νιούμαν μετά από χρόνια μάχη με το πάρκινσον

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθησαν ο πρώην CEO και ο σύντροφός του ‑ Οι αποτρόπαιες αποκαλύψεις

Κόσμος 22.10.2024
Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, υπήρχε ένα εξελιγμένο δίκτυο μεσαζόντων και στρατολογητών που ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση ανδρών

Ποιοι οδηγοί μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες

Οικονομία 22.10.2024
Ραβασάκια προστίμων έως και 1.000 ευρώ σε οδηγούς οχημάτων αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες.

Λίβανος: Ασταμάτητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη Βηρυτό

Κόσμος 22.10.2024
Ο Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το σπίτι του μετά το χτύπημα από το drone της Χεζμπολάχ

Χωρίς ηλεκτροδηγό αλλά με συνοδούς το μετρό Θεσσαλονίκης ‑ Πότε θα επεμβαίνουν

Ελλάδα 22.10.2024
Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί προς εμπορική λειτουργία στις 30 Νοεμβρίου, με 13 σταθμούς στη Γραμμή 1.