E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι ελληνοαμερικανοί που εκλέχθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η λίστα με τα ονόματα

Δημοσίευση 6/11/2024 | 19:54

Οι ελληνοαμερικανοί που εκλέχθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ενισχυμένη θα είναι στο Κογκρέσο στην επόμενη διετία η παρουσία των Ελληνοαμερικανών ομογενών, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ για την ανανέωση και των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροέδρων και του 1/3 εκείνων της Γερουσίας.

Στους εκλεγέντες είναι ο Καλυμνιακης καταγωγής Κωνσταντίνος Γκας Μπιλιράκης, είδηση που γέμισε χαρά και τους Δωδεκανησίους, καθώς ο καλυμνιακής καταγωγής πολιτικός αποτελέσει μια ακόμη ελληνική φωνή στο Κογκρέσο.

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων οι Ρεπουμπλικάνοι ξεπέρασαν τους 51 Γερουσιαστές και θα έχουν δεδομένα τον έλεγχο. Στο νέο Κογκρέσο, η ομογένεια θα εκπροσωπείται από έξι βουλευτές, έναντι πέντε μέχρι σήμερα. Στο ελληνικό λόμπι των ΗΠΑ επικρατεί ικανοποίηση με το συγκεκριμένο (κατά τι ενισχυμένο) αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι ελληνοαμερικανοί που εκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων:

Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis)
Ο καλυμνιακής καταγωγής Ρεπουμπλικανός βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, επανεκλέγεται πανηγυρικά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Στη 12η Περιφέρεια της Φλόριντα, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικού Rock Aboujaoude και ανανέωσε τη θητεία του.

Ο Μπιλιράκης εκλέγεται ανελλιπώς από το 2007. Αρχικά για την 9η περιφέρεια (2007-2013)και στη συνέχεια στη 12η περιφέρεια (2013- μέχρι σήμερα) της Φλόριντα.

Ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης γεννήθηκε το 1963 στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας, από τον Μάικλ Μπιλιράκη και την Εβελίνα Μιαούλη.

Αποφοίτησε από το ομογενειακό λύκειο του Τάρπον Σπρίνγκς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (1986), καθώς και Νομική στο Πανεπιστήμιο Στέτσον της Φλόριντα (1989).

Έως την ενασχόλησή του με την πολιτική, εργάστηκε ως δικηγόρος στην περιοχή της Τάμπα.

Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis)
Την εκλογή της στο Κογκρέσο για τρίτη διετή θητεία εξασφάλισε η ελληνοαμερικανίδα υποψήφια των Ρεπουμπλικανών, Νικόλ Μαλλιωτάκη. Συγκέντρωσε ποσοστό 64,7% στην 11η κογκρεσιακή περιφέρεια της Νέας Υόρκης (Στάτεν Αϊλαντ και Νότιο Μπρούκλιν), έναντι 35,3% της αντιπάλου της των Δημοκρατικών, Αντρια Μορς.

«Είναι τιμή μου ενα εκπροσωπώ την κοινότητά μας στο Κογκρέσο και σας ευχαριστώ που μου δώσατε άλλα δύο χρόνια για να μάχομαι για μας», έγραψε στο Χ.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2021 και η μόνη γυναίκα Ρεπουμπλικανή αξιωματούχος στη Νέα Υόρκη.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1980, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Στάτεν Άιλαντ. Ο πατέρας της, Γιώργος Μαλλιωτάκης, είναι Έλληνας ενώ η μητέρα της, Βέρα, είναι Κουβανή.

Στις πολιτειακές εκλογές για το Νομοθετικό Σώμα της Νέας Υόρκης του 2010 η Νικόλ Μαλλιωτάκη εξελέγη πολιτειακή Βουλευτής από την 60η περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Επανεξελέγη στο αξίωμα το 2012, το 2014, το 2016 και το 2018.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της ως πολιτειακή Βουλευτής, η Μαλλιωτάκη χαρακτηρίστηκε ως «ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής».

Κρις Πάππας (Chris Pappas)
O Δημοκρατικός Κρις Πάππας κέρδισε στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ. Σύμφωνα με το 90% της καταμέτρησης, εξασφαλίζει μία έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, συγκεντρώνοντας το 54,4% των ψύφων.

Ο Κρις Παππάς γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1980 στο Μάντσεστερ της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, όπου και μεγάλωσε, από γονείς ελληνικής καταγωγής. Αποφοίτησε το Λύκειο «Manchester Central High School» στο Μάντσεστερ, το 1998. Κατόπιν, σπούδασε πολιτικές επιστήμες και κυβέρνηση, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, και έλαβε πτυχίο το 2002.

Ξεκίνησε να εργάζεται από το 1996 (όταν ήταν ακόμα στο Λύκειο), στην εκστρατεία της τότε πολιτειακής γερουσιάστριας Τζιν Σαχίν για το αξίωμα του κυβερνήτη της πολιτείας.

Εξελέγη πρώτη φορά στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, στις εκλογές του 2018, νικώντας με ποσοστό 53.6% έναντι 45.0% του τότε Ρεπουμπλικανού ανθυποψήφιού του. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2020, με ποσοστό 51.3% έναντι 46.2% του Ρεπουμπλικανού ανθυποψήφιού του.

Μάγκι Γκουντλάντερ (Maggie Goodlander)
«Ευχαριστώ τους κατοίκους της δεύτερης περιφέρειας του Νιου Χαμσάιρ. Είτε με ψηφίσατε είτε όχι, θα δουλέψω για εσάς στη Βουλή του Λαού και θα αγωνιστώ για εσάς με ό,τι έχω. Είναι η τιμή της ζωής μου να εκλεγώ για να εκπροσωπήσω την περιφέρεια που με έκανε αυτό που είμαι», ανέφερε η Δημοκρατική Μάγκι Γκουντλάντερ μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, η Γκούντλαντερ εξασφαλίζει τη νίκη με ποσοστό 53,3%. Ο προπάππους πήγε στις ΗΠΑ από την Αβδέλλα Γρεβενών.

Μάικ Χαριδόπουλος (Mike Haridopolos)
Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Χαριδόπουλος κέρδισε στην 8η Περιφέρεια της Φλόριντα και ετοιμάζεται για την πρώτη διετία στο Κογκρέσο. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο 54χρονος ομογενής πολιτικός εξασφαλίζει τη νίκη με ποσοστό 62,3%.

«Τιμή μου να είμαι ο εκπρόσωπος σας στο Κογκρέσο. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας. Τώρα να πιάσουμε δουλειά», ανέφερε στο μήνυμά του.

Ντίνα Τάιτους (Dina Titus)
Η Δημοκρατική βουλευτής Ντίνα Τάιτους επανεκλέγεται στην 1η Περιφέρεια της Νεβάδα. Σύμφωνα με το 87% της καταμέτρησης, προηγείται με 51,1% των ψήφων του Ρεπουμπλικανού αντίπαλό της, Μαρκ Ρόμπερτσον που συγκεντρώνει 45,5%.

Η Κωνσταντίνα Άλις Τάιτους υπηρετεί ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 1η περιφέρεια της Νεβάδα από το 2013.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 3η περιφέρεια της Νεβάδα (2009-2011), ως Ηγέτης της Μειοψηφίας της Γερουσίας της Νεβάδα (1993-2008), καθώς και ως Μέλος της Γερουσίας της Νεβάδα για την 7η περιφέρεια από το 1989 έως το 2008.

Διατέλεσε καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας, έως την εκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων (1977-2011).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκληρές εικόνες από την σταύρωση πιστών στις Φιλιππίνες: «Τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα ήταν επώδυνα»

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο έθιμο, αν και συχνά προκαλεί αντιδράσεις, συνιστά μέρος της παράδοσης της Μεγάλης Εβδομάδας στις Φιλιππίνες

Bloomberg: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που παρουσίασαν οι ΗΠΑ στους συμμάχους για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Το Bloomberg αποκαλύπτει το σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Joe Seiders: Ο ντράμερ των New Pornogrαphers συνελήφθη για κατοχή παιδικής ποpνογραφίας

Κόσμος Χτες
Το συγκρότημα με ανακοίνωσή του, «διέκοψε αμέσως κάθε σχέση μαζί του»

Χανιά: Η στιγμή που ημίγυμνος δράστης εισβάλει και κλέβει εκκλησία

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης έκλεψε τα παγκάρια, αλλά και ρολόγια, δαχτυλίδια και καδένες που είχαν αφήσει για τάματα

Θλίψη στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζο Τόμπσον

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ομάδα του Ροτσντέιλ έκανε γνωστό πως «έφυγε» στο σπίτι με την οικογένειά του στο πλευρό του

Βομβαρδισμοί ΗΠΑ στην Υεμένη: Τουλάχιστον 74 νεκροί και 171 τραυματίες σε μία από τις φονικότερες επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Οι Χούτι καταδίκασαν τις επιθέσεις ως «εγκλήματα του αμερικανικού εχθρού» και δήλωσαν πως αυτές δεν θα κάμψουν τη στήριξή τους προς τη Γάζα

Λουίτζι Μαντζιόνε: «Πολιτικό κόλπο η θανατική ποινή» λένε οι δικηγόροι του

Κόσμος Χτες
«Εφαρμόζουμε το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά» έχει δηλώσει η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ

Η Γερμανία εμποδίζει την πώληση 36 μαχητικών Eurofighter στην Τουρκία

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με διαρροές από κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης το Βερολίνο επικρίνει έντονα τον Ερντογάν - Πώς εμπλέκεται το ζήτημα Ιμάμογλου

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο ‑ Δείτε το προεδρικό διάταγμα

Ελλάδα Χτες
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας - Ιταλίας του 2020

Ναύπακτος: «Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα» ‑ Βαρύ το πένθος για την 27χρονη Μαρία

Ελλάδα Χτες
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ναύπακτος για την 27χρονη Μαρία Δροσοπούλου που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στον Κλοβινό Φωκίδας

Αγρια συμπλοκή ανηλίκων στην Πάτρα – Κλοτσούσαν στο πρόσωπο 16χρονο

Ελλάδα Χτες
Από το Γ` Αστυνομικό Τμήμα Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον πέντε ανηλίκων.