E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέιτ Μίντλετον ‑ πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο γιος τους δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Μέχρι τώρα ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν παραβεί τον βασιλικό κανόνα που ορίζει: «Ποτέ δεν πετάς με τον διάδοχό σου»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2024 | 12:50

Κέιτ Μίντλετον ‑ πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που ο γιος τους δεν θα ταξιδεύει μαζί τους μόλις γίνει 12 ετών

Από τον Ιούλιο του 2025, όταν ο πρίγκιπας Τζορτζ θα γίνει 12 ετών, δεν θα μπορεί πλέον να ταξιδεύει αεροπορικώς μαζί με τους γονείς του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, την 9χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον 6χρονο πρίγκιπα Λούις.

Μέχρι τώρα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είχαν παραβεί έναν βασικό άγραφο κανόνα του βασιλικού πρωτοκόλλου, ο οποίος ορίζει: «Ποτέ δεν πετάς με τον διάδοχό σου». Έτσι, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, όταν ακόμα ζούσε η βασίλισσα Ελισάβετ και εκείνος ήταν δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, είχε πραγματοποιήσει τρεις βασιλικές περιοδείες στο εξωτερικό μαζί με την Κέιτ Μίντλετον και τον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ, τρίτο στη διαδοχή του θρόνου εκείνη την περίοδο.

Η οικογένεια του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας είχε ταξιδέψει στην Αυστραλία το 2014, στον Καναδά το 2016 και σε Γερμανία και Πολωνία το 2017. Στην Αυστραλία το ζευγάρι των γαλαζοαίματων είχε πάρει μαζί του και τον πρίγκιπα Τζορτζ ενώ στις βασιλικές περιοδείες σε Καναδά, Γερμανία και Πολωνία, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ είχαν συνοδεύσει τους γονείς τους. Για να πάρει μαζί του τα παιδιά του στις περιοδείες εκτός βρετανικού εδάφους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε ζητήσει την άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε 12 ετών ταξίδευε με διαφορετικό αεροσκάφος από τους γονείς και τον αδελφό του

Όμως, καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ τον προσεχή Ιούλιο θα γίνει 12 ετών, θα πρέπει πλέον να ταξιδεύει μόνος στο εξωτερικό και αν χρειαστεί να συνοδεύσει τους γονείς του σε κάποιο ταξίδι θα είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει διαφορετικό αεροσκάφος από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Σε πρόσφατη συνέντευξη στο «A Right Royal Podcast» του περιοδικού Hello! ο πρώην πιλότος της βασιλικής οικογένειας Γκράχαμ Λόρι δήλωσε πως όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε 12 ετών δεν μπορούσε πλέον να ταξιδεύει μαζί με τους γονείς του και τον μικρότερο αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι.

Ο πρώην βασιλικός πιλότος μίλησε για τα ταξίδια που είχε κάνει με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τους δύο μικρούς γιους του ζευγαριού. «Οι πτήσεις που είχα κάνει μαζί τους ήταν κυρίως αυτές όταν η οικογένεια ταξίδευε στη Μεσόγειο (για διακοπές). Αλλά έχει ενδιαφέρον πως πετούσαν μαζί και οι τέσσερις, ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι μέχρι που ο Ουίλιαμ έγινε 12 ετών. Μετά από αυτό χρησιμοποιούσε διαφορετικό αεροσκάφος και μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και με τους τέσσερις μαζί μόνο με γραπτή άδεια της Αυτής Μεγαλειότητας. Τώρα, για παράδειγμα, ο βασιλιάς δεν μπορεί να πετάξει μαζί με τον πρίγκιπα της Ουαλίας», δήλωσε ο πρώην βασιλικός πιλότος.

Ο ίδιος, διευκρίνισε πως όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε 12 ετών και η τετραμελής οικογένεια είχε έναν κοινό ταξιδιωτικό προορισμό, ο μικρός γαλαζοαίματος ταξίδευε μόνος και τα υπόλοιπα τρία μέλη της οικογένειας ταξίδευαν μαζί στο ίδιο αεροσκάφος. Ο Λόρι εξήγησε τον λόγο που έπρεπε να γίνει 12 ετών ο πρίγκιπας για να ταξιδεύει μόνος του. «Όσο ήταν μικρότερος, αυτοί θα σκέφτηκαν (η βασιλική οικογένεια) πως θα ήταν πολύ βαρύ για αυτόν να ταξιδεύει μόνος του. Ωστόσο, αυτός είναι ο τρόπος που ενήργησαν».

Το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο έχει θεσπίσει τον κανόνα «Ποτέ δεν πετάς με τον διάδοχό σου» έτσι ώστε σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος ο θεσμός της μοναρχίας να παραμένει σταθερός. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και την άνοδο στο θρόνο του βασιλιά Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο διάδοχος του θρόνου, δεύτερος στη διαδοχή είναι ο πρίγκιπας Τζορτζ, τρίτη η πριγκίπισσα Σάρλοτ, τέταρτος ο πρίγκιπας Λούις και πέμπτος ο «αυτοεξόριστος» στις ΗΠΑ, πρίγκιπας Χάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αιφνιδίασε η Μαρία Μάρκου στο Chase: «Απορώ πως παντρεύτηκε αυτό τον άνθρωπο ..»

Tabloid 23.04.2025
«Είναι καταπληκτική, να την ψάξεις» παρότρυνε η Μαρία Μάρκου την Μαρία Μπεκατώρου στο νέο επεισόδιο του Chase

Βασίλης Καρράς: Αυτό ήταν το μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρό του

Tabloid 23.04.2025
«Είναι νωρίς ακόμα για την οικογένειά του, δεν το έχουν αποδεχτεί»

Έλενα Χριστοπούλου: Το σχόλιο που γράφτηκε στα social media για την ίδια και θα ήθελε να σβήσει

Tabloid 23.04.2025
Η εξομολόγηση της μάνατζερ για την πορεία της και τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί

38 ετών και κορμί λαμπάδα – Η Δούκισσα Νομικού αναστατώνει τις Μαλδίβες!

Tabloid 23.04.2025
Οι φωτογραφίες από τις διακοπές που έκανε το Πάσχα

Σέξι ατύχημα on air για τη Δανάη Μπάρκα ‑ «Θα ανέβαζε τα νούμερα αυτό»

Tabloid 23.04.2025
«Πάμε Δανάη» και… παραλίγο να τα δούμε όλα – Δείτε τι συνέβη live!

Ο Μπράντον Τόμας και η σύντροφός του φωτογραφήθηκαν λίγο πριν γίνουν γονείς

Social 23.04.2025
Περιμένοντας το πρώτο τους παιδί, ο Ισπανός σέντερ φορ του ΠΑΟΚ με την σύντροφό του, Εύη, πόζαραν για μία φωτογράφιση που αντανακλά την αγάπη τους

Η Ντέμι Μουρ ανακηρύχθηκε η «πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου για το 2025» από το περιοδικό People

Tabloid 23.04.2025
Η διάσημη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό για τη νέα της οπτική για την ομορφιά και την ηλικία

Οι δίδυμες από την Αυστραλία που έχουν γίνει viral – Μιλάνε ταυτόχρονα και λένε τα ίδια πράγματα

Social 23.04.2025
Δεν έχουν χωριστεί ποτέ και όταν έγινε στην πανδημία η μια έπαθε νευρικό κλονισμό

Το σπαρακτικό αντίο της αδερφής της Αλεξίας Τσάτσου: Πολλά δεν είπαμε και ούτε θα πούμε πια

Social 23.04.2025
Η αδερφή της, Αννα Παπαδημητρίου Τσάτσου, ανήρτησε μια φωτογραφία αποχαιρετώντας την με συγκινητικά λόγια

Αλέξανδρος Παρθένης: Αρπαξαν από το σπίτι του κοσμήματα και 10.000 ευρώ

Tabloid 23.04.2025
Οι άγνωστοι μπήκαν από την μπαλκονόπορτα - Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους

Γιώργος Λάγιος: Αρνήθηκε το φιλί και τα «χρόνια πολλά» της Φαίης Σκορδά!

TV Buzz 23.04.2025
Δείτε τι έγινε στον αέρα του Buongiorno με τον Γιώργο Λάγιο.