E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Βέλγιο γίνεται η πρώτη χώρα σε όλο τον κόσμο που δίνει εργασιακά δικαιώματα στις ιερόδουλες

Τι περιλαμβάνει η νέα νομοθεσία

Δημοσίευση 3/12/2024 | 10:55

Το Βέλγιο γίνεται η πρώτη χώρα σε όλο τον κόσμο που δίνει εργασιακά δικαιώματα στις ιερόδουλες

Ένας νέος νόμος - ο πρώτος του είδους του στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο - παρέχει στις ιερόδουλες στο Βέλγιο βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Η πορνεία στο Βέλγιο είναι νόμιμη, μετά την αποποινικοποίησή της το καλοκαίρι του 2022, με περίπου 30.000 γυναίκες να εργάζονται από τότε στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σε μια ιστορική ημέρα τόσο για το Βέλγιο, όσο και για την Ευρώπη, μέσω ενός νέου νόμου θα δοθούν σε όλες αυτές τις γυναίκες μια σειρά από δικαιώματα και έτσι η εργασία τους θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλη εργασία, χωρίς κανένα στίγμα.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα έχουν δικαίωμα στις επίσημες συμβάσεις εργασίας, ασφάλιση υγείας, συντάξεις, άδεια μητρότητας, ενώ θα πληρώνονται κανονικά τις ημέρες που είναι άρρωστες ή αδιάθετες.

Ο νόμος προστατεύει όλες τις εργαζόμενες στο σeξ και επιβάλλει αυστηρούς όρους στους εργοδότες.

Με βάση τη νέα νομοθεσία, οι εργαζόμενες του σeξ έχουν δικαίωμα να αρνηθούν πελάτες, να επιλέξουν ποιες πράξεις θα εκτελέσουν και να διακόψουν μια πράξη οποιαδήποτε στιγμή. Επιπλέον, δεν μπορούν να απολυθούν λόγω τέτοιων αρνήσεων.

Η Erin Kilbride, ερευνήτρια στο Human Rights Watch, χαρακτήρισε το νόμο «ριζοσπαστικό» στο BBC News, προσθέτοντας: «Είναι το καλύτερο βήμα που έχουμε δει οπουδήποτε στον κόσμο μέχρι στιγμής. Πρέπει κάθε χώρα να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πράγμα που δεν αντιμετωπίζει ο νέος νόμος του Βελγίου είναι η εμπορία, η εκμετάλλευση και η κακοποίηση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που εργάζονται στον κλάδο του σeξ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στο Νέο Ψυχικό, δύο σοβαρά τραυματίες

Ελλάδα 05.02.2025
Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Σεισμοί στις Κυκλάδες: Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΚΠΑ ‑ Τα δεδομένα για Σαντορίνη και Αμοργό

Ελλάδα 05.02.2025
Στην έκθεση αναφέρεται πως δεν θα μπορούσε κάποιος από τους μέχρι τώρα σεισμούς στις Κυκλάδες να χαρακτηριστεί κύριος.

Πάτρα: Ξύπνησε η 14χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Ελλάδα 05.02.2025
«Μας χαμογέλασε, μας έσφιξε τα χέρια»

Τέλος ο Κώστας Αντετοκούνμπο από τον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 05.02.2025
Πρόωρο φινάλε στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 13χρονη από σηψαιμία

Ελλάδα 05.02.2025
Εισήχθη για χειρουργική επέμβαση, ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε

Γκάφα στο Μετρό, ξέχασαν τα ηχεία ανακοινώσεων ανοιχτά: «Όλοι λιώμα ήμασταν»

Ελλάδα 05.02.2025
Απίστευτο περιστατικό στον σταθμό του Μετρό στο Μοντηράκι.

Πρόεδρος Κολομβίας: Η κοκαΐνη είναι το ίδιο κακή με το ουίσκι, είναι παράνομη μόνο επειδή παράγεται στη Λατινική Αμερική

Κόσμος 05.02.2025
Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Αργεντινής βρήκες τρόπο να προκαλέσει με τις δηλώσεις του καθώς αυτή την φορά σε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της χώρας του υπογράμμισε πως η κοκαΐνη κάνει το ίδιο κακό με το ουίσκι

Μακελειό στη Σουηδία: Αυτοκτόνησε ο 35χρονος δράστης που σκότωσε 11 άτομα

Κόσμος 05.02.2025
Είχε κρύψει το όπλο σε θήκη κιθάρας

Σεισμολόγος Παπαδημητρίου για Σαντορίνη: «Η δραστηριότητα είναι στο ρήγμα του δεύτερου σεισμού του 1956»

Ελλάδα 05.02.2025
«Δεν σημαίνει ότι εάν γίνει ένας σεισμός 6 Ρίχτερ ότι δεν θα συνεχιστεί η μετασεισμική του δραστηριότητα»

Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού

Ελλάδα 05.02.2025
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 9,9 χιλιόμετρα