Καμπανάκι από τον ΕΟΦ για δύο επικίνδυνα σκευάσματα αδυνατίσματος
«Προσοχή, μην τα χρησιμοποιήσετε»
Δημοσίευση 20/12/2024 | 18:32
Ανακοινώσεις για δύο σκευάσματα που παρουσιάζονται ιδανικά για απώλεια βάρους εξέδωσε ο ΕΟΦ, προειδοποιώντας τους καταναλωτές.
Ειδικότερα, για το Semaslim αναφέρει ότι παρέχει παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τη δραστική του ουσία, ενώ για το Sunax Detox Tea Detox Time ότι δεν αναφέρει στην ετικέτα του την παρουσία ουσίας που έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη.
ΕΟΦ: Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Semaslim
«Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση των αρχών της Ιρλανδίας, διακινήθηκε παράνομα το σκεύασμα SEMASLIM, για την απώλεια βάρους.
Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές, το προϊόν διακινήθηκε μέσω μη αδειοδοτημένου προμηθευτή και το όνομα της εταιρείας παραγωγής GENOMITA INC είναι εικονικό.
Το προϊόν αυτό αναφέρει στη συσκευασία του ότι περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία σεμαγλουτίδη, που έχει γίνει γνωστή από την παράνομη προώθηση γνωστού φαρμάκου για τη θεραπεία σακχαρώδους διαβήτη, χωρίς να είναι εγκεκριμένο, δηλαδή χωρίς να έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
Παρακαλούνται οι καταναλωτές/ασθενείς να μην προμηθεύονται σε καμιά περίπτωση φάρμακα από το διαδίκτυο ή άλλες πηγές μη αξιόπιστες, επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους».
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Sunax Detox Tea Detox Time
«Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση του προϊόντος Sunax Detox Tea Detox Time (σκόνη για πόσιμο διάλυμα), που προωθείται για την απώλεια βάρους και περιέχει την απαγορευμένη δραστική ουσία σιβουτραμίνη χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας.
Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».