E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στις Πρέσπες: Τρέχω κάθε μέρα να σώσω ζωές, τη ζωή του παιδιού μου δεν κατάφερα να τη σώσω

Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου ο οποίος πήγε ως μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ στο τροχαίο και αντίκρισε νεκρό τον γιο του

Δημοσίευση 31/12/2024 | 13:58

Τραγωδία στις Πρέσπες: Τρέχω κάθε μέρα να σώσω ζωές, τη ζωή του παιδιού μου δεν κατάφερα να τη σώσω

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στις Πρέσπες, όπου δύο νέα παιδιά ηλικίας 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους και ακόμα ένας 17χρονος δίνει μάχη στο νοσοκομείο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη για άγνωστο λόγο της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε συστοιχία δένδρων.

Οι στιγμές που ακολούθησαν του τροχαίου, προκαλούν ανατριχίλα. Ο πατέρας του 18χρονου θύματος, ήταν ο οδηγός του ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Πρεσπών και ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος όπου και αντίκρισε νεκρό τον γιο του. Μιλώντας στο protothema.gr συγκλονίζει.

«Είμαι ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου στις Πρέσπες εδώ και 6 χρόνια. Ανά πάσα στιγμή τρέχω κατευθείαν για να σώσω ζωές. Τη ζωή του παιδιού δεν κατάφερα να τη σώσω. Όταν με κάλεσαν να πάω στο σημείο, μέσα σε 4 λεπτά ήμουν στο συμβάν. Δεν γνώριζα ότι πηγαίνω στο τροχαίο του παιδιού μου, δεν γνώριζα τίποτα. Όταν έφτασα στο σημείο είδα το αμάξι μου και τα παιδιά νεκρά. Μου κόπηκαν τα πόδια. Τα ξανακόλησα κι έπεσα στη μάχη, μαζί με τους γιατρούς για να τα επαναφέρουμε. Μαζί με τα παιδιά, τελειώσαμε κι εμείς μαζί τους. Η κόρη μου από μέρα σε μέρα γεννάει και πρέπει να της σταθώ, με τι κουράγιο; Ας μας βοηθήσει ο Θεός», είπε στο protothema.gr o πατέρας του 18χρονου.

Ο πατέρας του 16χρονου περιγράφει τη στιγμή που έφτασε στο τροχαίο
Για τις τραγικές στιγμές που έζησε, προσπαθώντας μαζί με τους γιατρούς να επαναφέρει στη ζωή τον γιο του μιλάει στο protohema.gr και ο πατέρας του 16χρονου Κωνσταντίνου, ενός εκ των θυμάτων του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στις Πρέσπες.

«Ίσως και να τον προλάβαινα τον γιο μου και να ήταν εδώ μαζί μας. Ξεκίνησα να πάω να πάρω το άλλο μου παιδί, τον αδελφό του από το έθιμο με τις φωτιές και για λίγα λεπτά δεν τον πρόλαβα (σ.σ. τον 16χρονο), είχε φύγει με το αμάξι του φίλου του. Θα τον έπαιρνα με το αμάξι μας και θα ζούσε το παιδί μου αλλά δεν πρόλαβα. Στο δρόμο ενημερώνομαι για το τραγικό συμβάν κι όταν έφτασα, τον είχαν έξω από το αμάξι και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Τους πλησίασα κι άρχισα κι εγώ να κάνω το ίδιο για να επαναφέρω το γιο μου αλλά μάταια. Ήταν ήδη αργά… Θέλω να ξέρετε πως κι ο Κωνσταντίνος μου κι ο Σταύρος ήταν αγαπημένα παιδιά, φιλότιμα με καλές καρδιές κι έφυγαν μαζί από τη ζωή…», είπε στο protothema.gr.

Υπενθυμίζεται ότι από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στην περιοχή Μηλιώνα Πρεσπών, εκτός από τον 16χρονο Κωνσταντίνο σκοτώθηκε και ένας 18χρονος, ενώ μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 17χρονος. Πιο συγκεκριμένα, ο 17χρονος, φέρει χτύπημα στο κεφάλι, έχει ένα αιμάτωμα που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε σημείο μη εγχειρήσιμο. Ο νεαρός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης για να δουν πως θα πάει και θα περιμένουν να υποχωρήσει. Επιπλέον, έχει πάρα πολλά κατάγματα σε όλο του το σώμα τα οποία κρίνονται πολύ σοβαρά και κάποια στιγμή αναμένεται να εγχειριστεί. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά για την ώρα δε φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και η κατάστασή του είναι διαχειρίσιμη.

«Είμαστε συντετριμμένοι»

Ο θείος του 18χρονου Σταύρου μίλησε στο protothema.gr καταρρακωμένος από τον τραγικό θάνατο του ανιψιού του αλλά και του 16χρονου φίλου του.

«Είμαστε συντετριμμένοι, οι οικογένειές μας, δυο χωριά έχασαν τα παιδιά τους και τραγική φιγούρα ο αδελφός που είναι οδηγός στο ΕΚΑΒ και κλήθηκε χθες το βράδυ να πάει στο θανατηφόρο τροχαίο χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για το παιδί του. Όταν έφτασε στο σημείο, αναγνώρισε το αμάξι του παιδιού του, ο οποίος ήταν και ο οδηγός και κατέρρευσε ο άνθρωπος. Κι ο Σταύρος μας κι ο Κωνσταντίνος ήταν από μικρά παιδιά φίλοι. Μακάρι να τα καταφέρει ο τρίτος φίλος της παρέας. Δεν έχω λόγια, είμαστε σε άσχημη κατάσταση», είπε.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα (30/12) στην περιοχή Μηλιώνα Πρεσπών, στην επαρχιακή οδό Αγίου Γερμανού – Μηλιώνας όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νέοι εξετράπη για άγνωστο λόγο της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε συστοιχία δένδρων. Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο οδηγός 18 ετών και ο 16χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο 17χρονος συνοδηγός.

Αυτό που εξετάζεται πλέον από της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό. Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως από την πρώτη εικόνα φαίνεται πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα, κάτι που υποδεικνύεται και από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Επίσης εξετάζεται αν το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η τραγωδία. Ωστόσο ακόμα ασφαλές συμπέρασμα δεν έχει εξαχθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο ‑ Νεκρό 1 παιδί

Κόσμος 24.04.2025
Καθηγητές κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τον 15χρονο δράστη

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν οι δρόμοι ‑ Έντονη χαλαζόπτωση στο Χαλάνδρι

Ελλάδα 24.04.2025
Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Αττική μετά την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης

Ανελκυστήρες πολυκατοικιών: Όλα όσα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουνίου 2025

Οικονομία 24.04.2025
Οι υποχρεώσεις διαχειριστών και ιδιοκτητών - Πώς μοιράζονται τα κόστη - Απειλή προστίμων έως και 60.000 ευρώ

Λάρισα: Φωτιά‑σοκ σε διαμέρισμα – Το λάθος στην κουζίνα που άναψε το κακό!

Ελλάδα 24.04.2025
H φωτιά ξέσπασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Σοκ στην Καβάλα: 49χρονος βούτηξε στο κενό από τον 6ο όροφο – Το σημείωμα που ραγίζει καρδιές

Ελλάδα 24.04.2025
Πρόκειται για αυτοκτονία καθώς ο άνδρας είχε αφήσει σημείωμα, το οποίο εντόπισαν οι Αρχές

Τον άφησαν γυμνό στην άσφαλτο: Ληστεία‑θρίλερ στα Λεχαινά – Του πήραν μέχρι και τα ρούχα!

Ελλάδα 24.04.2025
Στιγμές τρόμου έζησε ένας 32χρονος, στο Μοσχονέρι των Λεχαινών, καθώς έπεσε θύμα ληστείας

Η τελευταία πράξη αγάπης του Πάπα Φραγκίσκου – Πού έδωσε 200.000 ευρώ λίγο πριν φύγει;

Κόσμος 24.04.2025
Πάνω από 50.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στον Πάπα

Αγνωστη μάζεψε πάνω από 300.000 δολάρια για να βοηθήσει 81χρονη σερβιτόρα να συνταξιοδοτηθεί

Κόσμος 24.04.2025
Δεν είχε λεφτά να σταματήσει – Αγνωστη της άλλαξε τη ζωή με 300.000 δολάρια!

Πέθανε ο Γιώργος Χαρωνίτης

Ελλάδα 24.04.2025
Ο σπουδαίος μουσικοκριτικός Γιώργος Χαρωνίτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 70 του χρόνια

Διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας σε μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στο Ηράκλειο

Ελλάδα 24.04.2025
Εντοπίστηκαν αρχαιότητες αξίας 3 εκατ. ευρώ

«Ο μεγαλύτερος σεισμός που μπορεί να δώσει το ελληνικό τόξο ξεπερνά τα 8 Ρίχτερ»

Ελλάδα 24.04.2025
Ο Κώστας Συνολάκης εξήγησε πως μιλά για το τόξο νότια της Ρόδου και νότια της Κρήτης, που προχωρά δυτικά από την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα

Ξεκινά η αξιολόγηση του Δημοσίου από τους πολίτες – Πως θα γίνεται

Ελλάδα 24.04.2025
Έως την ερχόμενη Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα όπου σχεδόν 5 εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να αξιολογήσουν υπηρεσίες του Δημοσίου