E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

Τηγανίζονται στο ίδιο λάδι από το 1912 και αυτό όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους

Δημοσίευση 2/1/2025 | 09:13

Εστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για περισσότερα από 100 χρόνια

Ένα δημοφιλές κατάστημα στο Μέμφις υποστηρίζει πως τηγανίζει τα διάσημα μπιφτέκια του, στο ίδιο λάδι για περισσότερο από έναν αιώνα, και αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους.

Ο Elmer "Doc" Dyer ίδρυσε το διάσημο πλέον εστιατόριο μπέργκερ του στο Μέμφις το 1912, στοιχηματίζοντας στο μυστικό μείγμα καρυκευμάτων του για να κάνει τα μπιφτέκια ακαταμάχητα. Λειτούργησε, οι άνθρωποι λάτρεψαν τα μπιφτέκια του Dyer, αλλά μόνο μια μοιραία νύχτα, όταν ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι, έγιναν απλά νόστιμα.

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, η σημερινή ιδιοκτήτρια, ισχυρίζεται πως το τηγάνι με λάδι δεν έχει αλλάξει ποτέ από τότε, οπότε όλα τα μπιφτέκια εξακολουθούν να μαγειρεύονται με το αρχικό λάδι που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Τα μπιφτέκια είναι αρχικά στρογγυλές μπάλες κρέατος που χτυπιούνται με ένα ξύλινο σφυρί και στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια γεμάτα με το θρυλικό αιωνόβιο λίπος του εστιατορίου. Τα λεπτά μπιφτέκια τείνουν να συρρικνώνονται όταν τηγανίζονται, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως ζητούν μια διπλή, μερικές φορές τριπλή μερίδα, «επειδή μια μερίδα δεν χορταίνει».

Θα νόμιζε κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αηδίαζαν από μπιφτέκια φτιαγμένα σε αιώνιο λάδι, αλλά η Kendall Robertson λέει ότι γνωρίζουν το μυστικό συστατικό και όχι μόνο δεν τους πειράζει, αλλά μερικοί το βουτούν ακόμη και δύο φορές. Ζητούν ολόκληρο το μπιφτέκι τους - ψωμάκια και οτιδήποτε άλλο - να βυθιστεί σε γευστικό λάδι πριν από τη συσκευασία.

Εάν ανησυχείτε ότι θα ξεμείνουν από ειδικό λάδι, μην ανησυχείτε. Ο κιμάς με ειδικά καρυκεύματα δημιουργεί πάντα επιπλέον λίπος κατά το μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ποσότητα λαδιού αυξάνεται με κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών. Η εγκατάσταση επεξεργάζεται μεταξύ 750 και 1.000 κιλών μοσχαρίσιου κιμά κάθε εβδομάδα και περίπου 10 κουβάδες αυτού του προϊόντος είναι σε απόθεμα για την περίπτωση που συμβεί κάτι στο λίπος στα τηγάνια.

Είναι ενδιαφέρον ότι η χρήση του ίδιου ζωμού ή λίπους για χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, δεν είναι ασυνήθιστη. Για παράδειγμα, ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο φτιάχνει νουντλς στον ίδιο ζωμό για πάνω από 50 χρόνια και το Otafuku, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια με νουντλς στην Ιαπωνία, σερβίρει τον ίδιο ζωμό από το 1945.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεαρός έπεσε από ύψος 25 μέτρων ‑ Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για την διάσωση του νεαρού

Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας

Ελλάδα Χτες
Η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας

Μεγάλη θλίψη – Γνωστή δημοσιογράφος πέθανε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα Χτες
Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας μέσω Facebook

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου και στα διόδια του Ρίο

Ελλάδα Χτες
Η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο - Τουλάχιστον 2.500 αυτοκίνητα ανά ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα

Πάσχα 2026: Ποια ημερομηνία θα εορταστεί του χρόνου

Ελλάδα Χτες
Πολύ νωρίτερα θα πέσει το Πάσχα το 2026

Ποιοι είναι οι 8 επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ανάμεσά τους δύο μαύροι και ένας Ασιάτης

Κόσμος Χτες
Η Καθολική Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναμονής και αποφάσεων - Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει τον επόμενο Ποντίφικα

Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Ποντίφικα

Κόσμος Χτες
Τι ισχύει από την ώρα του θανάτου μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του διαδόχου του

Αρης Μουγκοπέτρος: Υπέστη σοβαρό τραυματισμό από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα

Ελλάδα Χτες
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΚΑΤ

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ελλάδα Χτες
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Κόσμος Χτες
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025

Ηράκλειο: Μαζί με τον «Ιούδα», έκαψαν και κάδους απορριμμάτων, παγκάκια και φανάρια

Ελλάδα Χτες
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο συμβάν.