E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

«Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», λένε ειδικοί

Δημοσίευση 4/2/2025 | 21:55

Εντυπωσιακά πλάνα από drone από την Ανυδρο, το επίκεντρο των σεισμών στο Αιγαίο

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από τη βραχονησίδα Άνυνδρος, το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων που παρατηρούνται στο Αιγαίο και έχουν προκαλέσει ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες της Σαντορίνης που εγκαταλείπουν το νησί τους υπό το φόβο του Εγκέλαδου που μπορεί να «χτυπήσει» ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Το ρήγμα της Ανύνδρου μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 6 Ρίχτερ, αν γίνει. Τότε θα έχουμε τσουνάμι και κατολισθήσεις. Μέχρι την Παρασκευή εκτιμώ πως θα συνεχιστεί οπωσδήποτε. Περιμένουμε άλλο ένα 48ωρο», δήλωσε ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών στο Star.

Ρωγμές σε πολλά κτήρια

Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής σε πρώτη προτεραιότητα ελέγχου των μηχανικού θα μπουν τα σχολεία του νησιού, καθώς αρκετά είναι αυτά όπως το ΕΠΑΛ που έχει αρκετές ρωγμές.

Κλειστά λόγω των συνεχών σεισμών μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού θα είναι από την Τετάρτη (5/2) όλα τα σχολεία σε Πάτμο και Λέρο. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχει ισχύ μέχρι και την Παρασκευή (7/2). Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης σχηματίζουν ουρές στο λιμάνι του νησιού στην προσπάθειά τους να το εγκαταλείψουν προσωρινά, υπό τον φόβο νέων ισχυρότερων σεισμών.

Τα πλοία με προορισμό τον Πειραιά είναι γεμάτα, καθώς πολύς κόσμος δεν θέλει να παραμείνει στο νησί μετά και τις εκτιμήσεις των ειδικών πως αναμένεται σεισμός που θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός, ενώ η δόνηση της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ήταν αρκετή, ώστε να κινητοποιήσει αρκετούς κατοίκους του νησιού να το εγκαταλείψουν.

Έκλεισε η Κόκκινη Παραλία

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει αρκετές κατολισθήσεις σε πολλά σημεία της Σαντορίνης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περιοχής Κόκκινη Παραλία.

Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης προκάλεσε κατολίσθηση, όταν μεγάλα κομμάτια αποκολλήθηκαν από βράχο και έπεσαν στην παραλία, με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι εφικτή στο σημείο μόνο από τη θάλασσα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση 20χρονου από ταράτσα ξενοδοχείου στην Ομόνοια

Ελλάδα 23.04.2025
Ένας 20χρονος άνδρας έπεσε στο κενό

ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο: Για την ανατροπή και την τρίτη ευρωκούπα στο κατάμεστο «Παλατάκι»

Αθλητικά Νέα 23.04.2025
Ραντεβού με την ιστορία έχει ο «δικέφαλος του Βορρά»

Εκτός κινδύνου ο τουρίστας που έπεσε από ύψος 25 μέτρων στο φαράγγι της Σαμαριάς

Ελλάδα 23.04.2025
«Είχα φύλακα – άγγελο, ευχαριστώ τους διασώστες»

WhatsApp: Σε αυτά τα μοντέλα κινητών δεν θα είναι διαθέσιμο από 1η Μαΐου ‑ Αναλυτική λίστα

Tech + Science 23.04.2025
Το WhatsApp δεν θα λειτουργεί πλέον σε παλαιότερα μοντέλα κινητών τηλεφώνων από την 1η Μαΐου - Δείτε αν επηρεάζεται η συσκευή σας

Ανδρέας Παπανδρέου: Προς πώληση η θρυλική Mercedes ‑ Πόσο κοστίζει

Ελλάδα 23.04.2025
Μια σπάνια αγγελία είδε χθες το φως της δημοσιότητας

Αρης Μουγκοπέτρος: Και με το ένα χέρι θα παίξω κλαρίνο ‑ Τι είπε ο δικηγόρος του

Ελλάδα 23.04.2025
Για την κατάσταση της υγείας του και τα πρώτα λόγια του Αρη Μουγκοπέτρου μετά τον ακρωτηριασμό του, μίλησε ο δικηγόρος του κλαριντζή

Σωτηρία Μπέλλου: Δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της ‑ Γιατί ανοίγει υπόθεση μετά από 28 χρόνια

Ελλάδα 23.04.2025
Δικαστικό θρίλερ με τη διαθήκη της γνωστής ερμηνεύτριας

Πέθανε στα 54 της η Αλεξία Τσάτσου

Ελλάδα 23.04.2025
Ποια ήταν η Αλεξία Τσάτσου που πέθανε στα 54 της

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα Χτες
Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του

Πάπας Φραγκίσκος: Όταν παρηγόρησε αγόρι που τον ρώτησε κλαίγοντας αν ο άθεος πατέρας του ήταν στον παράδεισο

Κόσμος Χτες
Πώς ο Πάπας Φραγκίσκος είχε παρηγορήσει αγόρι που τον είχε ρωτήσει για τον άθεο πατέρα του.