E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επικοινωνία Τραμπ ‑ Πούτιν: Συμφώνησαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Τραμπ δηλώνει ότι είχε «μακρά και παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Πούτιν, για την οποία θα ενημερώσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Δημοσίευση 12/2/2025 | 19:58

Επικοινωνία Τραμπ ‑ Πούτιν: Συμφώνησαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Η Ουκρανία βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η πρώτη γνωστή συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών προέδρων από τότε που ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν έγινε μία ημέρα αφότου η Ρωσία απελευθέρωσε έναν Αμερικανό που ήταν φυλακισμένος στη χώρα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η ανταλλαγή απόψεων θα μπορούσε να προμηνύσει νέες προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριου του 2022.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στο Truth Social ότι είχε μια «μακρά και εξαιρετικά παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία» με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και συμφώνησαν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία «αμέσως». Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ «και οι δύο θέλουν να σταματήσουν τα εκατομμύρια των θανάτων που λαμβάνουν χώρα» στον πόλεμο, ενώ αναμένεται να ενημερωθεί τηλεφωνικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποίησε και το πολύ ισχυρό σύνθημα της εκστρατείας μου, “κοινή λογική”. Και οι δύο πιστεύουμε πολύ σθεναρά σε αυτό. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε πολύ στενά, αλλά και να υπάρξουν εκατέρωθεν επισκέψεις», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, πολύ στενά, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων ο ένας στα έθνη του άλλου. Συμφωνήσαμε επίσης να βάλουμε τις αντίστοιχες ομάδες μας να ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις και θα ξεκινήσουμε καλώντας τον πρόεδρο Ζελένσκι, της Ουκρανίας, για να τον ενημερώσουμε για τη συζήτηση, κάτι που θα κάνω αμέσως τώρα», έγραψε ο Τραμπ. Ο προκάτοχός του, ο Τζο Μπάιντεν, δεν είχε μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

«Συζητήσαμε για την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την ενέργεια, την τεχνητή νοημοσύνη, τη δύναμη του δολαρίου και διάφορα άλλα θέματα» ανέφερε επίσης ο Τραμπ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Ριτσώνα ‑ 112 για τους πυκνούς καπνούς

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Τρίκαλα: Στο νοσοκομείο μια 21χρονη με βαρύ εγκεφαλικό

Ελλάδα Χτες
Η κοπέλα βρισκόταν στα Τρίκαλα για ολιγοήμερες διακοπές και είναι από την Αθήνα

Έτσι είναι στα 60 του ο θρυλικός Γουόλτερ Μπέρι

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μπέρι Μπέρι...

Εθνική Πινακοθήκη: Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης

Ελλάδα Χτες
Τα έργα απομακρύνθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτέχνη

Συνελήφθη πρώην παίχτης ριάλιτι που παρίστανε τον αστυνομικό στην Ομόνοια

Ελλάδα Χτες
Πλήρη εξάρτυση και αεροβόλο είχε ο 32χρονος

Η Κίνα κατασκευάζει μεγάλες γέφυρες για να εισβάλει στην Ταϊβάν

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με το Naval News εμφανίστηκαν πλάνα στο διαδίκτυο από την Κίνα να χτίζει γέφυρες απέναντι από την Ταϊβάν

Φοβερό γκολ από τον Κασέμι της Καβάλας, σκόραρε με ψαλιδάκι έξω από την περιοχή ‑ Βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο διεθνής Αλβανός που είναι παιδί της Ακαδημίας του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου και πέτυχε ένα απίθανο γκολ

Δείτε βίντεο: Η Ελένη Λουκά κυλίστηκε στον δρόμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Ελλάδα Χτες
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγο μετά το τέλος της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης