Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη στήριξή της στον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συμμετέχει στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, ασφάλεια στις μεταφορές και την προστασία των δημόσιων αγαθών
Δημοσίευση 13/2/2025 | 17:33
![Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου](https://cdn.e-daily.gr/repository/2024/GSEE_37.jpg)
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η απεργιακή κινητοποίηση έχει στόχο να διασφαλίσει ότι το κράτος δικαίου θα λειτουργήσει, ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη ή συμψηφισμός των ευθυνών, ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ανεξαρτήτως θέσης και ότι θα θωρακιστούν οι μεταφορές – χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες – ώστε να αποτραπούν μελλοντικές τραγωδίες.
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη στήριξή της στον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συμμετέχει στον αγώνα τους για δικαιοσύνη, ασφάλεια στις μεταφορές και την προστασία των δημόσιων αγαθών.
Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι θα λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινώσει ο Σύλλογος των συγγενών των θυμάτων εκείνη την ημέρα σε όλη τη χώρα, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.
Τέλος, απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους στις μεταφορές να διευκολύνουν – ακόμα και ως απεργοί – τη μετακίνηση των πολιτών προς τους χώρους των κινητοποιήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η ευρεία συμμετοχή στις δράσεις μνήμης και διεκδίκησης.