E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια

Με τσουχτερό κρύο η Τσικνοπέμπτη

Δημοσίευση 17/2/2025 | 07:14

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια

Νέο κύμα πολικού ψύχους θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στην εβδομάδα, το οποίο θα φέρει πτώση θερμοκρασίας ως και 10 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, καθώς και χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα μάλιστα με τους μετεωρολόγους, στα λευκά θα ντυθεί και η Αττική.

Από το βράδυ της Τετάρτης (19.02.2025) και μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, υπάρχει πιθανότητα να πέσουν χιόνια σε περιοχές της Αττικής, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο μετεωρολόγος του OPEN κάνει λόγο για «πολική εισβολή» από την Τρίτη και για αρκετές ημέρες μετά (τουλάχιστον μία εβδομάδα). «Αναμένουμε αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας όπου πλέον ο καιρός θα μας έρχεται από τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα με τις πολικές αέριες μάζες να κατακλύζουν την περιοχή μας κι όχι μόνο», αναφέρει και σε νέα του ανάρτηση σχετικά με την Αττική, τονίζει ότι εμφανίζει μεγάλες πιθανότητες να δει αξιόλογες χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της, γιατί όχι και σε περιοχές εντός του λεκανοπεδίου, από τη νύχτα της Τετάρτης - ξημερώματα Τσικνοπέμπτης και μέχρι την Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι περίπου.

Αυτό το σενάριο, όπως γράφει, με τα μέχρι τώρα στοιχεία εμφανίζει ένα ποσοστό επαλήθευσης κοντά στο 80%.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη για την Αττική:

Αρκετοί με έχετε ρωτήσει αν ο χιονιάς και το κύμα ψύχους απασχολήσουν την Αττική, το κέντρο της Αθήνας κτλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τα προγνωστικά μας συστήματα, η Αττική εμφανίζει μεγάλες πιθανότητες να δει αξιόλογες χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της, γιατί όχι και σε περιοχές εντός του λεκανοπεδίου, από τη νύχτα της Τετάρτης - ξημερώματα Τσικνοπέμπτης και μέχρι την Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι περίπου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρατηρούμε την ανάπτυξη θετικού στροβιλισμού και μάλιστα με αυξημένες τιμές καθώς μέσα στην Τετάρτη θα μας απασχολήσει η διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα.

Αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη - ενίσχυση των χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων προς την περιοχή της Ρόδου βαρομετρική διάταξη που θα ενεργοποιήσει τον μηχανισμό του Αιγαίου και θα μεταφέρει υγρασία στη χαμηλή ατμόσφαιρα.

Ο συνδυασμός του δυναμικού αιτίου στη μέση ατμόσφαιρα, με την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες κάτω χαμηλά θα οδηγήσει σε ανάπτυξη αστάθειας και άρα την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

Αυτό το σενάριο με τα μέχρι τώρα στοιχεία εμφανίζει ένα ποσοστό επαλήθευσης κοντά στο 80%, μένει ένα 20% που έχει να κάνει με τη μεταφορά του δυναμικού αιτίου πιο ανατολικά και άρα το επιφανειακό χαμηλό να μεταφερθεί προς την Κύπρο οπότε και θα μιλάμε για πιο μειωμένης έντασης φαινόμενα και πιο περιορισμένης έκτασης.

Κολυδάς: Νέα διαταραχή στα μέσα της εβδομάδας

Για μια νέα διαταραχή στα μέσα της εβδομάδας κάνει λόγο και ο διευθυντής της ΕΜΥ. Όπως λέει ο Θοδωρής Κολυδάς αν και η νέα διαταραχή δεν προκαλεί μεγάλα ύψη υετού, ρίχνει αισθητά τη θερμοκρασία στη χώρα μας μεσοσταθμικά κατά 3 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα και γενικότερα επηρεάζεται μεγάλο μέρος και της Λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε άλλη του ανάρτηση κάνει λόγο για μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές που προβλέπονται αυτή την εβδομάδα, καθώς στη Βόρεια Βορειοδυτική Ευρώπη ο υδράργυρος θα κυμαίνεται κατά 5 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή - κυρίως στις Σκανδιναυικές Χώρες - ενώ στα Ανατολικά-Νοτιοανατολικά τμήματα θα κυμαίνεται κατά 10 με 14 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά, με το μεγαλύτερο ψύχος να δέχεται η κεντρική και ανατολική Τουρκία.

Σημαντικά ύψη βροχής χθες στα Βορειοανατολικά και τη Νότια Πελοπόννησο

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 16/02 στο Άγιο Όρος και σε τμήματα της Νότιας Πελοποννήσου, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 17:40 έχει σημειωθεί στο μετεωρολογικό σταθμό στη Μεγίστη Λαύρα με 78.4 χιλιοστά.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται τα συνολικά ύψη βροχόπτωσης έως τις 17:40 της Κυριακής 16/02 όπως αυτά καταγράφηκαν από 511 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνονται τα 8 μεγαλύτερα.

Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια και στην Αττική - Με τσουχτερό κρύο η Τσικνοπέμπτη

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάννησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα Βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 3 έως 12 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 15 βαθμούς στην Πελοπόννησο από 3 έως 17 βαθμούς και στη Στερεά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς, στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο από 11 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο από 8 έως 17 βαθμούς και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Ανατολικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε βρέφος δίπλα σε κάδο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και θέλει να το υιοθετήσει

Κόσμος 02.04.2025
Στην αρχή νόμιζε πως ήταν πλαστική σακούλα ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσε πως πρόκειται για ζωντανό βρέφος

Δημοσκόπηση Marc: Πτώση για ΝΔ, δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική 02.04.2025
Το 19,9% πιστεύει ότι πιο ουσιαστική αντιπολίτευση κάνει η Πλεύση Ελευθερίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Τέμπη: Ελεύθερη η τότε επικεφαλής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών μετά την απολογία της

Ελλάδα 02.04.2025
Την Παρασκευή η απολογία του τότε διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών

Βίντεο: Κύματα 12 μέτρων «κατάπιαν» κρουαζιερόπλοιο στο Πέρασμα του Ντρέικ

Κόσμος 02.04.2025
Το Πέρασμα του Ντρέικ συνδέει το νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής με το βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής

Πέθανε στη σκηνή ο γνωστός τραγουδιστής Volkan Konak

Κόσμος 02.04.2025
Βίντεο με τη στιγμή που καταρρέει

Euroleague: Οι επόμενοι πρωταθλητές σύμφωνα με το AI

Αθλητικά Νέα 02.04.2025
Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τον Ολυμπιακό ως νικητή της φετινής Euroleague, ενώ θα υπάρξουν τρεις ακόμα κατακτήσεις από ελληνικές ομάδες στα επόμενα δέκα χρόνια

Παραιτείται ο Έλον Μασκ από την κυβέρνηση Τραμπ

Κόσμος 02.04.2025
Ποιο θα είναι το μέλλον του DOGE

Ατύχημα σε λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη ‑ Παιδί 2 ετών τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο

Ελλάδα 02.04.2025
Πώς συνέβη το ατύχημα του παιδιού στη λαϊκή αγορά

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Μαραντόνα

Κόσμος 02.04.2025
Όσα ανέφεραν οι ιατροδικαστές στη δίκη για το θάνατο του «Θεού» της μπάλας στο Μπουένος Αιρες.

Συγκλονίζει το βίντεο με τη στιγμή της κατάρρευσης γνωστού Τούρκου τραγουδιστή

Κόσμος 02.04.2025
Ο 58χρονος τραγουδιστής κατέρρευσε πάνω στη σκηνή και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Νοσοκομείο