E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν ο Michael Jackson προσπάθησε να αγοράσει τη Marvel

Μήπως να πούμε ευτυχώς που δεν έγινε;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/2/2025 | 00:08

Όταν ο Michael Jackson προσπάθησε να αγοράσει τη Marvel
@freepik.com

Ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος αντιμετώπισε πολλές καταγγελίες για σeξουαλική κακοποίηση παιδιών στη διάρκεια της ζωής του, είχε μια βαθιά εμμονή με όλα τα πράγματα που ήταν γνωστό ότι αγαπούσαν τα παιδιά.

Το μάλλον ανατριχιαστικό ράντσο του Neverland ήταν γεμάτο παιχνίδια και καραμέλες, τόσο πολύ που κανείς δεν θα ήθελε ποτέ να φύγει, υπογραμμίζοντας την πραγματικά καθυστερημένη εξέλιξη στην ενηλικίωση που αναμφίβολα είχε υποστεί ο Jackson.

Σε μια αρκετά αξιοσημείωτη ιστορία, ο Jackson προσπάθησε επίσης κάποτε να αγοράσει τη Marvel Comics κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, όπως είχε αποκαλύψει το είδωλο της Marvel, Stan Lee. Πίσω στο 2020, ο ανιψιός του Jackson, Taj, μίλησε για την κατάρρευση της συμφωνίας και τη βαθιά αγάπη που είχε ο θείος του για τα κόμικς της Marvel και τους εμβληματικούς χαρακτήρες υπερηρωών της.

«Ήταν η Marvel και το θυμάμαι. Θυμάμαι ότι ήμουν με τα αδέρφια μου και εκείνος μιλούσε για την αγορά της Marvel», είπε ο Jackson. «Ήθελε να το κάνει αυτό με τον Stan Lee. Το συζητούσαν και το συζητούσαν. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Νομίζω ότι τους απαγόρευσαν να το κάνουν αυτό. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά ήταν στη διαδικασία να το κάνουν».

Η Marvel βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο τη δεκαετία του 1990 και ήταν μόλις βγήκε η ταινία του Sam Raimi Spider-Man το 2002 με τον Tobey Maguire στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που η Marvel άρχισε να βλέπει ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα στην τύχη της. Ο Taj Jackson αποκάλυψε επίσης ότι ήταν ο ηρωικός Spider-Man που τράβηξε περισσότερο το μάτι του θείου του.

«Εκτός από τον Spider-Man», ήταν μεγάλος θαυμαστής της Marvel γενικά, πρόσθεσε ο Jackson. «Ήξερε όλους τους χαρακτήρες. Δεν ήταν λοιπόν μόνο ο Spider-Man. Αλλά ναι, μάλλον ήθελε να γίνει ο Spider-Man. Θα ήταν τόσο ενθουσιασμένος με αυτό. Ήταν τόσο λάτρης του κινηματογράφου που νομίζω ότι θα πίστευε ότι αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα από τότε που κόπηκε το ψωμί σε φέτες».

Φυσικά, ο Jackson έχασε την ευκαιρία του και η Disney είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του θρυλικού franchise κόμικ. Η Disney αγόρασε το όνομα Marvel το 2009 για το τεράστιο ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, καθώς οι ταινίες από το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel είχαν εισπράξει 22 δισεκατομμύρια δολάρια ακόμη μέχρι το 2020, μοιάζει εκ των υστέρων σαν κάτι επικερδές για την Disney.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να ήταν το σύμπαν της Marvel του Michael Jackson. Ο ίδιος ο Jackson θα έπαιζε τον Spider-Man, τον Captain America και τον The Incredible Hulk; Θα μετατρεπόταν κάθε ταινία σε μιούζικαλ με μια σφιχτά χορογραφημένη ρουτίνα στο κέντρο της; Ας ευχαριστήσουμε τη μοίρα που η εξαγορά της Jackson Marvel δεν συνέβη ποτέ στην πραγματικότητα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ξέρουμε για τη νέα ταινία του Λάνθιμου ‑ Το ΚΑΣ απέρριψε το αίτημα για γυρίσματα στην Ακρόπολη

Σινεμά 02.04.2025
Η εταιρεία παραγωγής ζήτησε τον ιστορικό χώρο για τέσσερις ημέρες

Η Nicole Kidman απέρριψε αυτόν τον ρόλο και έχασε ένα Όσκαρ

Σινεμά 02.04.2025
Το μιούζικαλ που δεν της έκανε εντύπωση αλλά...

Beatles: Ανακοινώθηκαν οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν τα θρυλικά «Σκαθάρια»

Σινεμά Χτες
Ο Σαμ Μέντες παρουσίασε τους τέσσερις πρωταγωνιστές, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο τίτλος του κινηματογραφικού πρότζεκτ θα είναι «The Beatles: A Four-Film Cinematic Event»

Πέθανε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν

TV Σειρές 30.03.2025
«Ήταν μια υπέροχη και γεμάτη αγάπη ψυχή. Η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ» δήλωσε ο σύντροφός του

Πέθανε ο Bruce Glover ‑ Ο «κακός» του James Bond

Σινεμά 30.03.2025
Η ανάρτηση στα social media του γιου του ηθοποιού που πέθανε σε ηλικία 92 ετών

Οι ελληνικές σειρές που έκαναν την υψηλότερη τηλεθέαση

TV Σειρές 29.03.2025
Όταν οι σειρές της ελληνικής tv έκανα νούμερα που .. ζαλίζουν!

Adolescence: Πώς άλλαξε σε λίγες ημέρες η ζωή του πρωταγωνιστή, Όουεν Κούπερ – Το Netflix δημοσίευσε την οντισιόν του

TV Σειρές 25.03.2025
Ο 14χρονος ξετυλίγει το απρόσμενο ταξίδι του από τα γήπεδα στην υποκριτική και τη σειρά-φαινόμενο

Η μουσική βιομηχανία σαρώνει αλλά γιατί οι καλλιτέχνες βρίσκονται με άδειες τσέπες;

Μουσική 25.03.2025
Ρεκόρ εσόδων αλλά και ρεκόρ παραπόνων από καλλιτέχνες

Τα βιβλία που θα σου εξηγήσουν τον κόσμο

Paper 25.03.2025
Αν αναζητάς μια ευρύτερη εικόνα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, κάθε ένα από αυτά τα έργα μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου προσφέρει νέες οπτικές γωνίες.