E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: Η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση

«Είναι αποσταθεροποίηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης η αποδεδειγμένη με χίλιους τρόπους απόπειρα συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών»

Δημοσίευση 26/2/2025 | 11:52

Αρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: Η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση

Παρέμβαση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή (28.2.2025) για τα Τέμπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, έδωσε τη δική του απάντηση στο ερώτημα εάν η δικαιοσύνη είναι «αποσταθεροποίηση», ενόψει των συλλαλητηρίων για την τραγωδία των Τεμπών.

«Τις τελευταίες ημέρες, το κύριο όχημα της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι η λέξη “αποσταθεροποίηση”. Και η βαριά αυτή μομφή που η λέξη εννοεί και εκπέμπει στρέφεται ενάντια σε όσους καταγγέλλουν, εξοργίζονται ή διαδηλώνουν ειρηνικά, απαιτώντας με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών δικαιοσύνη, φως, οξυγόνο. Με πρώτους αποδέκτες τους τραγικούς συγγενείς των θυμάτων. Και ευρύτερους αποδέκτες όσους πολίτες επιδιώξουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους συμμετέχοντας σε συλλαλητήρια», αναφέρει ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, και τονίζει:

«Τι ζητούν όμως οι συγγενείς των θυμάτων και εκατομμύρια πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας; Δικαιοσύνη, αλήθεια, οξυγόνο.

Αυτό ποιος λογικός άνθρωπος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει αποσταθεροποίηση; Και ποιος λογικός άνθρωπος, από την άλλη μεριά, δεν βλέπει πως όσα με ευθύνη της κυβέρνησης διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό μάς έχουν ήδη οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση;

Γιατί είναι αποσταθεροποίηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης η αποδεδειγμένη με χίλιους τρόπους απόπειρα συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών.

Είναι αποσταθεροποίηση το ρήγμα στις σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία και τη Δικαιοσύνη, που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει διαστάσεις χάσματος.

Είναι αποσταθεροποίηση το ψέμα, η εξαπάτηση, η ατιμωρησία, που χαρακτηρίζουν μια σειρά από κυβερνητικές πράξεις. Με αποτέλεσμα μια προϊούσα απαξίωση του πολιτικού συστήματος, των θεσμών, της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις συντεταγμένες εξουσίες και τους πολίτες, που τρέφει το τέρας της Ακροδεξιάς.

Είναι αποσταθεροποίηση οι υποκλοπές, με κέντρο το μέγαρο Μαξίμου, για τις οποίες ο μόνος που τιμωρήθηκε είναι ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψή τους.

Είναι αποσταθεροποίηση το κύμα κερδοσκοπίας που πλήττει εκατομμύρια νοικοκυριά. Η διάλυση του ΕΣΥ. Η προτελευταία θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη στην αμοιβή της εργασίας. Το καθεστώς που αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους στο έλεος της εκμετάλλευσης. Η λαφυραγώγηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του δημόσιου χρήματος. Η ντροπιαστική διεθνής θέση της χώρας μας στην απονομή δικαιοσύνης και στην αντικειμενικότητα της ενημέρωσης».

Και συνεχίζει: «Αυτό που εκπροσωπούν οι αντιδράσεις, οι καταγγελίες, οι διαδηλώσεις, το τεράστιο λαϊκό κίνημα των τελευταίων εβδομάδων είναι το ακριβώς αντίθετο της αποσταθεροποίησης. Είναι ένα πανίσχυρο λαϊκό αίτημα δικαιοσύνης, δημοκρατίας και εν τέλει δημοκρατικής σταθερότητας. Ένα τεράστιο και αποφασιστικό ΩΣ ΕΔΩ απέναντι στη συστηματική φαλκίδευση, διάλυση και αποσταθεροποίηση των πάντων, που χωρίς προσχήματα επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οδηγώντας συνειδητά στον κοινωνικό διχασμό προκειμένου να διασώσει την εξουσία της».

«Σε αυτές τις συνθήκες η συμμετοχή των πολιτών στις λαϊκές κινητοποιήσεις δεν αποτελεί μονάχα δικαίωμα δημοκρατικό. Είναι χρέος στη δικαιοσύνη και την αλήθεια, αλλά και συμβολή στη δημοκρατική σταθερότητα», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός και καταλήγει: «Γιατί η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση, αλλά σταθερότητα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριος ξυλοδαρμός άνδρα από συμμορία 20‑30 εφήβων

Κόσμος 26.02.2025
Ανελέητη επίθεση ομάδας 20 έως 30 εφήβων στον άνδρα - Συνεχίζουν να τον ξυλοκοπούν ενώ είναι πεσμένος στη μέση του δρόμου

Μανώλης Λιδάκης: Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του τραγουδιστή

Ελλάδα 26.02.2025
Ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν: Του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του

Πολιτική 26.02.2025
Κατά την τουρκική προεδρία, ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συνομίλησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως και για περιφερειακά και διεθνή θέματα

Πέθανε ο Μανώλης Λιδάκης

Ελλάδα 26.02.2025
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Πώς η Τουρκία έγινε ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης

Κόσμος 26.02.2025
Από τα εσπεριδοειδή στα πλαστικά απόβλητα

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει μέσα σε 48 ώρες: Τουλάχιστον 50 νεκροί στο Κονγκό

Κόσμος 26.02.2025
Το ποσοστό θνησιμότητας είναι 10 φορές υψηλότερο από εκείνο του COVID-19 κατά τα αρχικά στάδια της εξάπλωσής του

Nεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε χαράδρα στους Δελφούς

Ελλάδα 26.02.2025
Τη σορό φέρεται να βρήκε το πρωί της Τετάρτης (26/2) άτομο από συνεργείο που πραγματοποιεί εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Έρευνα στα σπίτια των δύο Τούρκων ‑ Έξι συλλήψεις

Ελλάδα 26.02.2025
Και στα δύο σπίτια εντοπίστηκαν φυσίγγια.

Οδηγός με ηλεκτρικό αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κατάστημα επίπλων στη Γλυφάδα

Ελλάδα 26.02.2025
Το αυτοκίνητο κατεδάφισε τη βιτρίνα και μπήκε για κάποια μέτρα εντός του καταστήματος, προκαλώντας μεγάλες φθορές

Χρυσούλα Διαβάτη: Το πρόβλημα υγείας που την οδήγησε στο νοσοκομείο

Ελλάδα 26.02.2025
Ο σύζυγός της επιβεβαίωσε το πρόβλημα υγείας της ηθοποιού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δράμα των Τεμπών πρέπει να ενώνει την κοινωνία μας

Ελλάδα 26.02.2025
Όποιος το επιθυμεί, ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Στη δημοκρατία, αδιέξοδα δεν υπάρχουν, τόνισε ο πρωθυπουργός