E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την Τετάρτη καταθέτει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στηρίξουν - Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή που να σέβεται τον λαό σημείωσε σε δηλώσεις του

Δημοσίευση 27/2/2025 | 17:54

Την Τετάρτη καταθέτει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Την Τετάρτη θα προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει για την πρόταση δυσπιστίας:

«Όταν καταθέτεις πρόταση δυσπιστίας το κάνεις για να φύγει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές. Δεν ζητάω συνέχεια εκλογές γιατί είναι μια παλαιοκομματική νοοτροπία. Οι εκλογές είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Στα δικά μου τα χέρια υπάρχει ένα εργαλείο για να γίνουν εκλογές: Η πρόταση δυσπιστίας. Και θα την κάνουμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τη διαφαινόμενη δυσκολία σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης, σχολίασε: «ωραίες οι δημοσκοπήσεις, αλλά υπάρχει και ο λαός που ψηφίζει».

«Αν γίνουν εκλογές ο λαός θα επιλέξει... Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή που να σέβεται τον λαό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Νομίζω ότι όποιος είδε τη συνέντευξη Τύπου, εντόπισε τα στοιχεία τα οποία εδώ και πολλούς μήνες εμείς έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: υπάρχουν βαριές ευθύνες από την κυβέρνηση της ΝΔ, εγκληματικά λάθη, για αυτό και θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας»

Ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε επίσης: «Το πόρισμα αυτό δείχνει ότι η 717, δηλαδή η σύμβαση για την υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να μην είχε συμβεί ποτέ αυτή η τραγωδία. Τι είπαν λοιπόν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ό,τι είπε στην αρχή και η τριμελής Επιτροπή: ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τα δυο αυτά τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ. Όταν κάναμε προανακριτική για αυτό ακριβώς το θέμα, τι ψήφισε η ΝΔ; Όχι. Δηλαδή δεν επέτρεψε ο υπουργός που έχει την ευθύνη της υλοποίησης του έργου να πάει στη Δικαιοσύνη και να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Καραμανλής. Αντί αυτού τον καταχειροκροτούσαν».

«Δεύτερο ζήτημα, τραγωδία. Ακούσατε ότι υπάρχει η ανάφλεξη, η έκρηξη, όπου έχασαν τη ζωή τους 5-7 άνθρωποι πέρα από αυτούς που σκοτώθηκαν την ώρα της σύγκρουσης. Η ανάφλεξη προέρχεται από άγνωστο καύσιμο, άρα 2 χρόνια κυβέρνηση και πρωθυπουργός κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, τον παραπλανούσαν για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, δείχνοντας ότι επί της ουσίας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Γιατί είναι άγνωστο το καύσιμο; Διότι κάποιοι εκείνες τις κρίσιμες ώρες χωρίς να υπάρχει καμία παραγγελία της Δικαιοσύνης, πήγαν έκαναν μια σύσκεψη και αποφάσισαν να αλλοιωθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πάρα πολύ οι δειγματοληψίες και να μην μπορεί σήμερα το πόρισμα να έχει στοιχεία από εκείνες τις κρίσιμες ώρες και να μας πει ποιο καύσιμο είναι υπεύθυνο για την ανάφλεξη αυτή. Αυτό δεν είναι συγκάλυψη και απόκρυψη στοιχείων;»

«Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, ο κ. Φλωρίδης έπρεπε να παραμείνει υπουργός μέχρι σήμερα;» επεσήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μας έλεγε ότι όσοι λένε για μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Εάν δεν σεβάστηκαν την ιερότητα του χώρου, ουσιαστικά το μπάζωμα ήταν κρίσιμος κρίκος για την αλλοίωση των στοιχείων. Εάν υπήρχε ευθιξία, βεβαίως έπρεπε να είχε παραιτηθεί».

«Στην εξεταστική δεν επέτρεψαν να έρθει ο Τριαντόπουλος, ο άνθρωπος που είναι από την πρώτη στιγμή εκεί. Δηλαδή ήρθαν υπουργοί προ 15 ετών και δεν επέτρεψε η ΝΔ να έρθει ο κρίσιμος μάρτυρας. Βγαίνει ο πρωθυπουργός μετά από 2 χρόνια και λέει "δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή". Και ποιος τους διόρισε μετά υπουργούς;».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου

Ελλάδα 27.02.2025
Οι δύο επιβάτες είναι ηλικίας 35 και 16 χρονών

Τέμπη: «Θα τους βάλουμε όλους φυλακή, να γίνει τσουνάμι η οργή του λαού!»

Ελλάδα 27.02.2025
«Είμαι σίγουρη ότι η κόρη μου φώναζε...»

Θεσσαλονίκη: «Ποτέ ξανά Τέμπη» ‑ Έγραψαν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας δίπλα στον Λευκό Πύργο

Ελλάδα 27.02.2025
Φοιτητές έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στο πλακόστρωτο δίπλα από τον Λευκό Πύργο

Τέμπη: «Πέντε λεπτά πριν το μοιραίο πήγα στο βαγόνι 2, θα σας πω τι είδα ...»

Ελλάδα 27.02.2025
«Σε εκείνο το βαγόνι, εκείνη την ώρα, είδα τουλάχιστον 15 - 20 νέα παιδιά από Ασιατικές χώρες» αποκαλύπτει ο Γιάννης Ευθυμιάδης

Τέμπη: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην αυριανή επέτειο ‑ Η πορεία μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός 27.02.2025
Η εξέλιξη του καιρού μέχρι την Καθαρά Δευτέρα - Πώς θα κυμανθούν οι καιρικές συνθήκες για την επέτειο των Τεμπών

Ελεύθερη η 72χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο 50χρονου ληστή σε χωριό του Ναυπλίου

Ελλάδα 27.02.2025
Στη γυναίκα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Η εισαγγελέας δεν δέχτηκε τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια στη δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Ελλάδα 27.02.2025
Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στο επόμενο διάστημα - Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχαν ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε αμέλεια

Την Τετάρτη καταθέτει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Πολιτική 27.02.2025
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στηρίξουν - Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή που να σέβεται τον λαό σημείωσε σε δηλώσεις του

«Μηδέν βαθμοί στην ισοπαλία χωρίς γκολ»: Η ριζοσπαστική πρόταση του Πικέ που ταράζει τα νερά

Αθλητικά Νέα 27.02.2025
Ο Ισπανός παλαίμαχος αμυντικός προτείνει τολμηρές αλλαγές για να κάνει το άθλημα πιο συναρπαστικό