Ανατροπή με τις θερμοκρασίες: Θα κάνει τελικά ακόμα πιο πολλή ζέστη
Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την επόμενη εβδομάδα.
Δημοσίευση 6/3/2025 | 09:40

Ο καιρός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν σταδιακή αύξηση, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τιμές που θα φτάσουν ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου, όπως λέει και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Και ενώ αρχικά οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για 20 βαθμούς Κελσίου, τελικά θα κάνει περισσότερη ζέστη.
Ανοιξιάτικο σκηνικό με άνοδο της θερμοκρασίας
Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ευνοϊκές, με τον υδράργυρο να συνεχίζει την ανοδική του πορεία.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο, με τις θερμές αέριες μάζες να επηρεάζουν κυρίως την ανατολική ηπειρωτική χώρα και το νότιο Αιγαίο.
Ο καιρός σήμερα
Η άνοιξη κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι σταδιακά στρέφονται σε νότιους, φέρνοντας μαζί τους και αφρικανική σκόνη.
Την Πέμπτη, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές, ενώ οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν με ισχυρές έως πολύ ισχυρές εντάσεις. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει από χαμηλά επίπεδα το πρωί, αλλά το μεσημέρι θα φτάσει ακόμη και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα Δωδεκάνησα, ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.
Αττική: Πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 20°C.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες από 7°C έως 18°C.
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Μετά το Σαββατοκύριακο, θερμές αέριες μάζες θα φέρουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Δεν αποκλείεται σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας και του νοτιοανατολικού Αιγαίου να καταγραφούν θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.
Οι νότιοι άνεμοι που θα επικρατήσουν θα συμβάλουν στην άνοδο του υδραργύρου, ενώ παράλληλα θα μεταφέρουν αφρικανική σκόνη, λόγω βαρομετρικών χαμηλών που θα κινηθούν βορειοανατολικά, μεταφέροντας θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική.
Το Σαββατοκύριακο υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο και στα δυτικά-νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, χωρίς να αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.
Επιστροφή του χειμώνα μετά τις 13-15 Μαρτίου;
Παρότι ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος τις επόμενες ημέρες, από τις 13-15 Μαρτίου δεν αποκλείεται μια νέα ψυχρή εισβολή, με πολικές αέριες μάζες να επηρεάζουν τη χώρα.
Το ενδεχόμενο επιστροφής χειμωνιάτικων συνθηκών, με βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες, παραμένει ανοιχτό για το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.