E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ από τα «Φιλαράκια» κατακεραυνώνει τους διπρόσωπους σταρ του Χόλιγουντ

Για τη σιωπή τους ενάντια στον αντισημιτισμό

Δημοσίευση 8/3/2025 | 11:15

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ από τα «Φιλαράκια» κατακεραυνώνει τους διπρόσωπους σταρ του Χόλιγουντ

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ άσκησε κριτική στους αστέρες του Χόλιγουντ που αποφεύγουν να μιλήσουν ενάντια στον αντισημιτισμό.

Ο 58χρονος ηθοποιός, γνωστός από τον ρόλο του ως Ρος Γκέλερ στη δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια» ανέβηκε την Τρίτη, στη σκηνή του συνεδρίου Never is Now της Anti-Defamation League στη Νέα Υόρκη, καλώντας τους συναδέλφους του να καταδικάσουν δημόσια τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Ο Σουίμερ επεσήμανε, ότι ορισμένοι από τους σταρ που εννοούσε, έχτισαν την καριέρα τους, είτε προβάλλοντας τη σχέση τους με την εβραϊκή ταυτότητα, είτε υποδυόμενοι Εβραίους σε ταινίες και σειρές. Η τοποθέτησή του έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο ηθοποιός ζήτησε από τον Έλον Μασκ να αποκλείσει τον Κάνιε Γουέστ από την πλατφόρμα X, μετά τις νέες αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε «ναζί».

Όπως δήλωσε ο ηθοποιός: «Πολλοί άνθρωποι που σέβομαι, ακόμα και κάποιοι από τους ήρωές μου στον χώρο της ψυχαγωγίας, της μουσικής και του αθλητισμού, επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και να μην πάρουν θέση. Κάποιοι εξ αυτών έχουν χτίσει την καριέρα τους προβάλλοντας την εβραϊκή τους ταυτότητα, ενώ άλλοι έχουν κερδίσει αναγνώριση υποδυόμενοι Εβραίους στη μεγάλη οθόνη. Κάποιοι, φυσικά, κάνουν πολλά παρασκηνιακά, ιδιωτικά και με τον δικό τους τρόπο, αλλά πάρα πολλοί έχουν επιλέξει να μην πουν τίποτα δημόσια. Και αν μπορούσα να τους μιλήσω απευθείας, θα τους έλεγα: "Μακάρι να το κάνατε"».

Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη, λέγοντας: «Μακάρι να υψώνατε το ανάστημά σας. Μακάρι να εκφραζόσασταν ανοιχτά, γιατί η φωνή σας θα είχε τεράστια σημασία για τους θαυμαστές σας που σας αγαπούν, για τα μέλη της κοινότητάς σας που σας χρειάζονται, για όλους όσοι έχουν ανάγκη από λίγη αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή».

Ο Σουίμερ σημείωσε επίσης πως «κανείς δεν τους ζητά να λύσουν το ζήτημα της Μέσης Ανατολής», αλλά απλώς να δηλώσουν πως στηρίζουν «τους Εβραίους φίλους, συναδέλφους και γείτονές τους ενάντια στο μίσος» και να καταδικάσουν όσα συμβαίνουν «στα πανεπιστήμια, στα σχολεία και στις εβραϊκές επιχειρήσεις».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τζένιφερ Λόπεζ: Εμφανίστηκε με ολόσωμη φόρμα στο Grand Prix της F1 αφήνοντας ελάχιστα στη φαντασία

Celebrity Stories Χτες
Εκθαμβωτική για ακόμη μια φορά η Τζένιφερ Λόπεζ

Σεφερλής για τον «πόλεμο» που δέχεται: «Αν δεν τους αφορούσα, δεν θα ασχολούνταν»

Celebrity Stories Χτες
Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για την κριτική που δέχεται και τη σύγκριση με τον Θανάση Βέγγο.

Παπάς στην Κεφαλονιά έψελνε και άναψε δυναμιτάκι στο Χριστός Ανέστη

Media Χτες
Παπάς στην Κεφαλονιά άφησε άφωνους τους πιστούς όταν άναψε δυναμιτάκι καθώς έψελνε.

Ντορέττα Παπαδημητρίου και Γιώργος Γεροντιδάκης έκαναν Ανάσταση μαζί – Οι ιδιαίτερες λαμπάδες που τους «πρόδωσαν»

Celebrity Stories Χτες
Ανάσταση μαζί έκαναν η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης

Πλημμύρισαν τα social από ευχές των επωνύμων για Καλό Πάσχα ‑ Τα οικογενειακά καρέ!

Celebrity Stories Χτες
Eπώνυμοι μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς τους φίλους ευχές για «Καλό Πάσχα» και «Χριστός Ανέστη»

Η Δέσποινα Βανδή κάνει Πάσχα στην παραλία και μας εύχεται με το μπικίνι της

Celebrity Stories Χτες
Μια διαφορετική Κυριακή του Πάσχα απολαμβάνει η Δέσποινα Βανδή στην αγαπημένη της Κρήτη.

Αλεξάνδρα Νίκα: Στο Ντουμπάι μαζί με τον πέντε μηνών γιο της για τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού

Celebrity Stories Χτες
Η σύντροφος του τραγουδιστή δημοσίευσε φωτογραφίες στα social media από την παραμονή της στο Ντουμπάι

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Ας επιστρέψουμε σε όσα έχουν αξία» ‑ Η ανάρτησή της με ευχές για το Πάσχα

Celebrity Stories Χτες
«Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους. Με υγεία, αγάπη και φως σε κάθε οικογένεια», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Όλγα Κεφαλογιάννη