E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Νέα θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδας ‑ Πού θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Οι τιμές στη θερμοκρασία θα είναι 8-9 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2025 | 19:50

Καιρός: Νέα θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδας ‑ Πού θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Envato Elements

Υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο καιρός αυτές τις ημέρες.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας η ατμοσφαιρική κυκλοφορία, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15/3-16/3.  

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 11/3 στη χώρα μας θα είναι 8-9 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο 15/3-16/3 θα φτάσει έως και τους 14-15 βαθμούς.

Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η νεφοκάλυψη κι ο άνεμος σε συνδυασμό με την τοπογραφία, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα οι μέγιστες θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας, με τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά να ξεπερνούν τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες, θα ευνοήσει την έντονη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης.    

Καιρός - ΕΜΥ: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 11-03-2025

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στην Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-03-2025

Στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βορειανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το μεσημέρι στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-03-2025

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-03-2025

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου

Πολιτισμός 10.03.2025
Η Καίτη Κωνσταντίνου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 61 ετών

Βόλος: Βίντεο ‑ ντοκουμέντο λεπτά πριν από τη θανατηφόρα σύγκρουση της μηχανής

Ελλάδα 10.03.2025
Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να οδηγηθούν στα αίτια του δυστυχήματος

Τι λέει η οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου για φωτογραφία με τη σορό του 39χρονου

Ελλάδα 10.03.2025
Διευκρινιστική δήλωση μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας εξέδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

Καιρός: Νέα θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδας ‑ Πού θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός 10.03.2025
Οι τιμές στη θερμοκρασία θα είναι 8-9 βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Η έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης που βανδάλισε ο βουλευτής της «Νίκης»

Ελλάδα 10.03.2025
Ο Νίκος Παπαδόπουλος εισέβαλε στην Εθνική Πινακοθήκη με σκοπό να καταστρέψει εκθέματα που θεώρησε βλάσφημα

Η Νίκη «αδειάζει» τον Νικόλα Παπαδόπουλο που βανδάλισε εκθέματα, αλλά δεν τον διαγράφει

Πολιτική 10.03.2025
«Ο βουλευτής κ.Παπαδόπουλος έδρασε αυτοβούλως»

Σοκολατένια αυγά από «χρυσάφι»: Αύξηση έως 180% πριν από το Πάσχα

Οικονομία 10.03.2025
Αύξηση φωτιά στις τιμές των σοκολατένιων αυγών, πριν από το φετινό Πάσχα.

Τρόμος για τις Γαλλίδες οι δημόσιες συγκοινωνίες – 7 στις 10 γυναίκες έχουν δεχθεί σeξουαλική επίθεση

Κόσμος 10.03.2025
Αυτοί οι αριθμοί αντιστοιχούν στην αύξηση των θυμάτων που καταγράφηκαν για σεξουαλική βία, σε όλα τα μέσα μεταφοράς, με 122.600 εγκλήματα και αδικήματα το 2024

Ελεύθερος αφέθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος

Ελλάδα 10.03.2025
Δεν αποτελεί κακούργημα ο βανδαλισμός στην Πινακοθήκη