E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Εντίθ Πιαφ με Έλληνα ηθοποιό

Η ιστορία του κεραυνοβόλου και μονόπλευρου έρωτα που συγκλόνισε τη διάσημη τραγουδίστρια και παρέμεινε για πάντα ανεκπλήρωτος

Δημοσίευση 18/3/2025 | 00:55

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Εντίθ Πιαφ με Έλληνα ηθοποιό
collage

Η 18η Σεπτεμβρίου του 1946 υπήρξε μια καθοριστική μέρα για την Εντίθ Πιάφ. Η θρυλική τραγουδίστρια, η οποία είχε ήδη κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό με τη μοναδική της φωνή και το τραγικό της παρελθόν, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη στην Αθήνα για την πρώτη της συναυλία στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 31 ετών, η Εντίθ είχε γίνει σύμβολο όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και διεθνώς, με τη φωνή της να προκαλεί δάκρυα ακόμα και σε όσους δεν καταλάβαιναν τη γλώσσα της. Το πάθος που εξέπεμπε και η αφοσίωσή της στη μουσική της, την είχαν μετατρέψει σε φαινόμενο που είχε μαγέψει τον κόσμο.

Αυτό το πάθος και η συναρπαστική της προσωπικότητα δεν άφησαν αδιάφορο τον 25χρονο Δημήτρη Χορν, έναν από τους πιο χαρισματικούς και ανερχόμενους ηθοποιούς της εποχής. Ο Χορν, ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας και με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο, παρακολούθησε με ενθουσιασμό την παράσταση της Πιάφ. Δεν πέρασε πολύς χρόνος μέχρι η ίδια να τον παρατηρήσει και να νιώσει έναν κεραυνοβόλο έρωτα, έναν έρωτα που δεν θα μοιραζόταν όμως ποτέ αμοιβαία.

Η Εντίθ Πιάφ, μικροκαμωμένη αλλά γεμάτη ζωντάνια και πάθος, ένιωσε μια βαθιά σύνδεση με τον Δημήτρη Χορν, έναν άντρα που φαινόταν να την καταλαβαίνει με έναν μοναδικό τρόπο. Όπως συχνά συμβαίνει με τους μεγάλους έρωτες, η μοναδική τους σχέση έμελλε να μείνει σε επίπεδο θαυμασμού και επιθυμίας, αφού ο Χορν δεν έδειξε να ανταποκρίνεται στα συναισθήματα της Πιάφ. Παρά τις όποιες αντιφάσεις και αβεβαιότητες, η Πιάφ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μορφή του Δημήτρη Χορν και το σύντομο διάστημα που πέρασαν μαζί.

Μετά τη συναυλία, η Πιάφ, αφοσιωμένη στο όνειρο μιας σχέσης που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να εξελιχθεί, έστειλε στον Χορν μια επιστολή που αποκαλύπτει την ένταση του συναισθήματός της. Στην επιστολή αυτή, που δημοπρατήθηκε αργότερα από τον Πέτρο Βέργο, η Πιάφ γράφει:

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο…»

Η Πιάφ, όπως είναι φανερό, ήθελε απεγνωσμένα να ζήσει έναν έρωτα με τον Χορν, να τον κάνει ευτυχισμένο, να του προσφέρει όλο τον εαυτό της. Η αφοσίωσή της δεν περιοριζόταν μόνο στα λόγια. Η ίδια δήλωνε έτοιμη να τα παρατήσει όλα για εκείνον, για την αγάπη της που παρέμενε ανεκπλήρωτη.

Η ανταπόκριση του Χορν στην επιστολή της Πιάφ παραμένει άγνωστη. Αξιοσημείωτο είναι ότι η τραγουδίστρια έστειλε και άλλα τηλεγραφήματα και επιστολές στον ηθοποιό, δείχνοντας την ακατανίκητη επιθυμία της για επαφή, ωστόσο η σχέση τους δεν προχώρησε ποτέ. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αν οι δύο τους συναντήθηκαν ξανά ή αν αυτή η ανεκπλήρωτη αγάπη παρέμεινε μόνο στα γράμματα και τις επιστολές.

Ο έρωτας της Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν υπήρξε, χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο έντονους και παθιασμένους της ζωής της. Αν και δεν έμελλε να καρποφορήσει ποτέ, η ιστορία αυτή παραμένει μια από τις πιο μυστηριώδεις και συγκινητικές στο προσωπικό της ημερολόγιο.

Μετά την απογοήτευση από τον Χορν, η Πιάφ, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, γνώρισε έναν άλλο Έλληνα, τον κομμωτή και τραγουδιστή Θεοφάνη Λαμπούκα, τον οποίο παντρεύτηκε το 1962, δίνοντάς του το παρατσούκλι "Τεό Σαγαπό". Ωστόσο, η ζωή της τραγουδίστριας έφτασε στο τέλος της το 1963, όταν η Πιάφ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας της Εντίθ Πιάφ για τον Δημήτρη Χορν παραμένει μια θλιμμένη ιστορία που αποδεικνύει τη δύναμη του πάθους και τη θλίψη της μοναξιάς, καθώς και τη διαρκή αναζήτηση της αγάπης, ακόμη και όταν αυτή μοιάζει να είναι ανέφικτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέιφ Φάινς: «Φέτες» σε ηλικία 62 ετών ‑ Δείτε φωτογραφίες του από το γυμναστήριο

Tabloid 18.04.2025
Ο Βρετανός ηθοποιός διατηρεί τη σιλουέτα που απέκτησε για τα γυρίσματα της ταινίας «Οδύσσεια»

Στην Πάρο για το Πάσχα η Δώρα Παντέλη ‑ Ποζάρει με πράσινο μαγιό στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της

Tabloid 18.04.2025
Δείτε την ανάρτηση που έκανε η αθλητικογράφος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram

Ο πασίγνωστος ηθοποιός που πριν γίνει διάσημος δούλευε ως ... στρίπερ

Celebrity Stories 18.04.2025
Πριν γίνει το απόλυτο sex symbol του Χόλιγουντ, χόρευε ημίγυμνος σε νυχτερινά μαγαζιά!

Οι αποκαλύψεις ‑ σοκ για τον Justin Bieber: Βουτηγμένος στα χρέη

Tabloid 18.04.2025
Τα 20 εκατομμύρια ζημίες και η ψυχική του υγεία

Χρύσα Κατσαρίνη: Η δύναμη που έχω, ίσως πηγάζει από το γεγονός ότι με έδερνε ο πατέρας μου

Tabloid Χτες
Όταν έχεις περάσει μία τόσο δύσκολη παιδική ηλικία, μετά σε τρομάζουν διαφορετικά πράγματα, πρόσθεσε η γνωστή stand-up comedian

Η τενίστρια από τη Γαλλία που κατηγορήθηκε από αντίπαλός της για δυσοσμία ψάχνει χορηγό αποσμητικό

Social Χτες
Με χιούμορ αντιμετώπισε η Λουά Μπουασόν την Χάριετ Νταρτ η οποία ζήτησε από τον διαιτητή να πει στην αντίπαλό της να βάλει αποσμητικό γιατί μυρίζει

«Μη χάνετε την ελπίδα, ίσως ο έρωτας της ζωής σας βρίσκεται στον K2‑18b» ‑ Πάρτι στα social

Social Χτες
Η στιγμή που πολλοί περίμεναν έφτασε - Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ίσως μόλις έγιναν πραγματικότητα και πολλοί υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χιούμορ τις αποκαλύψεις εξωγήινης ζωής

Νάταλι Πόρτμαν: «Προβλήθηκα ως αντικείμενο του πόθου όταν ήμουν παιδί»

Tabloid Χτες
Την αρνητική της εμπειρία στη βιομηχανία του κινηματογράφου μοιράστηκε σε συνέντευξή της η Νάταλι Πόρτμαν

Δεν είναι photoshop: Ο Mark Wahlberg μεταμορφώθηκε για τον ρόλο της ζωής του!

Tabloid Χτες
Στο φιλμ «By Any Means» ο 53χρονος ηθοποιός υποδύεται έναν διαβόητο εκτελεστή της μαφίας

Τζώνη Θεοδωρίδης: Έχασε τη δικαστική μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα από την «Λάμψη»

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός, Τζώνη Θεοδωρίδης έχασε τη δικαστική διαμάχη με τον ΑΝΤ1, για τις οικονομικές αξιώσεις που είχε από τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς, λόγω προβολής της στο εξωτερικό