E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εβελίνα Παπούλια για Πέτρο Φιλιππίδη: «Κατέβασε το εσώρουχο και μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα – Είναι κακός άνθρωπος»

Αν έμπαινε στη διαδικασία να καταλάβει όλα αυτά που έκανε και ζήταγε συγνώμη θα είχαν τελειώσει όλα, ανέφερε μεταξύ άλλωνσ την κατάθεση της για τον Πέτρο Φιλιππίδη η Εβελίνα Παπούλια

Δημοσίευση 27/3/2025 | 11:54

Εβελίνα Παπούλια για Πέτρο Φιλιππίδη: «Κατέβασε το εσώρουχο και μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα – Είναι κακός άνθρωπος»

Με την κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετείο για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του.

Η κυρία Παπούλια αρχίζοντας την κατάθεση της στο δικαστήριο είπε: «Είμαι ένας ντόμπρος άνθρωπος. Βρίσκομαι εδώ γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι και εγώ ένα από τα θύματα του κατηγορούμενου. Απλά πιστεύω ότι εκείνη τη στιγμή που συνεργάστηκα μαζί του, ο Πέτρος είχε ανάγκη εμένα και όχι εγώ εκείνον. Για μένα ο Φιλιππίδης είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Ανήκει σε μια γενιά πολύ δυνατή στο θέατρο. Δεν τον θαύμαζα, απλά ήξερα ότι ήταν πολύ καλός ηθοποιός. Ως σκηνοθέτης για εμένα είναι μέτριος. Κατέληξα όμως ότι είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος. Αν ζητούσε μια συγνώμη θα είχαν τελειώσει όλα. Αν έμπαινε στη διαδικασία να καταλάβει όλα αυτά που έκανε και ζήταγε συγνώμη θα είχαν τελειώσει όλα. Γιατί το ταλέντο του είναι τεράστιο. Και δεν είναι τυχαίος από πίσω του είχε μια ισχυρή οικογένεια που όταν αποσύρθηκε άρχισε να βγαίνουν όλα αυτά για εκείνον».

Συνεχίζοντας η κ. Παπούλια αναφέρθηκε στη δική της συνεργασία με τον κατηγορούμενο όταν κλήθηκε να κάνει αντικατάσταση σε ένα ρόλο συναδέλφου της: «Ο Πέτρος ήταν εξαιρετικός στις πρόβες, πολύ γλυκός. Ανέβηκε η παράστασή, όλα καλό και εγώ ανταπεξήλθα. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, ενώ ήμουν στη σκηνή και ο Πέτρος πίσω από τις κουίντες και όπως παίζω και γυρνάω, τον είδα να κατεβάζει το παντελόνι και το εσώρουχό του και να μου δείχνει τα γεννητικά του όργανα. Έπαθα ένα σοκ αλλά συνέχιζα να παίζω. Το έκανε και άλλη μια φορά, δεν θυμάμαι αν το έκανε και τρίτη».

Πρόεδρος: Του κάνατε καμία συζήτηση;

Παπούλια: Όχι και αυτό με έσωσε. Δεν είπα τίποτα, το προσπέρασα (...).

Η κυρία Παπούλια αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη άσχημο βίωμα που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της: «Στην πορεία συνέβη ακόμη ένα γεγονός, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ήταν. Κάποιοι στιγμή με είχε φωνάξει στο καμαρίνι και ενώ μιλάγαμε για άσχετα πράγματα με άρπαξε και πήγε να μου βάλει χέρι. Τον απώθησα. Την επόμενη ημέρα όμως ήρθε στο δικό μου καμαρίνι έκλεισε τη πόρτα και άρχισα να νιώθω κάπως παράξενα. Του είπα "βγες έξω, θέλω να αλλάξω". Θεωρώ ότι τη γλύτωσα με έναν τρόπο. Ίσως όταν αγριεύει το μάτι μου να γίνομαι κάπως τρομοκρατική. Οπότε μπαίνει ένα στοπ».

Η κυρία Παπούλια χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο συνάδελφό της "χαρισματικό" στο να αλλάζει τις διαθέσεις του. «Να πω ότι ο Φιλιππίδης είναι χαρισματικός στο να αλλάζει τις διαθέσεις του. Όταν τελείωσε η παράσταση είπα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του αλλά μπορείς να τον συναστραφείς».

Η μάρτυρας μίλησε επίσης και για τη συμπεριφορά που επέδειξε ο κατηγορούμενος σε νεαρή γυναίκα που του ζήτησε δουλειά. Η ηθοποιός ανέφερε στην κατάθεσή της: "Μετά από περίπου από πέντε χρόνια συνεργαστήκαμε ξανα και εκεί ήταν τέλειος. Αμέσως μετά μου έκανε πρόταση να συνεργαστούμε σε μια σειρά που θα έκανε, όπου η οικογένεια που σας είπα πριν ότι τον στήριζε, ήταν και οι παραγωγοί της σειράς αυτής. Υπήρξαν όμως αρκετές εντάσεις εκεί με τεχνικούς κλπ, όχι με εμένα. Αυτό που όμως με στεναχώρησε είναι ότι ενω του συστησα μια κοπέλα που έψαχνε για δουλειά εκείνος της φέρθηκε άσχημα. Είπα στη κοπέλα "έλα να γνωρίσεις τον Πέτρο". Ήρθε, μιλήσανε και έφυγε. Κατόπιν έμαθα ότι της είχε φερθεί απαράδεκτα. Την είχε βρίσει γιατί στη συνάντηση χαιρέτισε πρώτα εμένα και όχι εκείνον».

Ακόμη η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε ακούσει τον Πέτρο Φιλιππίδη να την «θάβει». «Τον έβρισα για και δεν αναρωτήθηκε καθόλου γιατί τον βρίζω. Αμέσως μετά άρχισε να μου πλέκει το εγκώμιο με τρόπο εμετικό», είπε.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε κάποια από την καταγγέλλουσα;

Παπούλια: Όχι.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η μάρτυρας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο "εξουσιομανή". "Πιστεύω ότι είχε κάποιο είδους εξουσιομονια. Θεωρώ χαζό για παράδειγμα σε συνέντευξη να πλέκει ο ίδιος το εγκώμιο του εαυτού του", είπε για να προσθέσει λίγο αργότερα: "Μπορεί να χτύπαγε άνθρωπο ή και να έφτυνε. Με είχε φτύσει και εμένα για πλάκα".

Πρόεδρος: Για πλάκα;

Παπούλια: Επειδή έχει αραιά δόντια μιλούσε και σου έκανε ένα ντους. Για πλάκα. Δεν το βρίσκω βέβαια και πολύ κομψό.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ ‑ Γειτονιές ισοπεδώθηκαν

Κόσμος 30.03.2025
Οι εικόνες αποτυπώνουν κατεστραμμένα κτίρια, γκρεμισμένες γέφυρες και παραμορφωμένους δρόμους σε ολόκληρη την κεντρική Μιανμάρ

Βίντεο‑ντοκουμέντο από την επίθεση στο Κορωπί ‑ Γνώριμος των Αρχών ο δράστης

Ελλάδα 30.03.2025
Για τη σύλληψή του, χρειάστηκε να τον πυροβολήσουν στο πόδι

Διαθήκες: Οι πέντε αλλαγές που έρχονται ‑ Τι να γνωρίζουν οι κληρονόμοι

Ελλάδα 30.03.2025
Έπειτα από 80 χρόνια έρχονται ριζικές αλλαγές στις διαθήκες

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι από την Υεμένη – Ήχησαν οι αντιαεροπορικοί συναγερμοί

Κόσμος 30.03.2025
Πρόκειται για ακόμα μια πυραυλική επίθεση των σιιτών ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν

51χρονος εισέβαλε στο ΑΤ Κορωπίου και τραυμάτισε με κατσαβίδι τρεις αστυνομικούς

Ελλάδα 30.03.2025
Νωρίτερα είχε τραυματίσει και έναν επιβάτη σε λεωφορείο

Κηφισιά: Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τρεις ανήλικους ‑ Ένας 17χρονος στο νοσοκομείο

Ελλάδα 30.03.2025
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κηφισιά

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα ‑ Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός 30.03.2025
Κόκκινη προειδοποίηση για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Δείτε χάρτες

Πανελλήνιες 2025: Το πρόγραμμα με τα μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ‑ Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Ελλάδα 30.03.2025
Δύο μήνες απομένουν για την έναρξη των Πανελληνίων 2025

Έκρηξη σε λιμουζίνα του Πούτιν στη Μόσχα ‑ Το σενάριο της απόπειρας κατά του Ρώσου προέδρου

Κόσμος 30.03.2025
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές ποιος επέβαινε στην πολυτελέστατη λιμουζίνα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα

Βασίλης Καλογήρου: Αυτή η ουσία ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του

Ελλάδα 30.03.2025
Τι έδειξαν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν στον Βασίλη Καλογήρου

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη αθλήτρια στην Κέρκυρα

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας