E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Δημοσίευση 28/3/2025 | 14:25

Συνελήφθη ο 60χρονος για τον θάνατο της 50χρονης στον Λαγκαδά ‑ «Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήπια δύο τσίπουρα αλλά έφαγα»

Συνελήφθη ο 60χρονος οδηγός που, το βράδυ της Παρασκευής, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 50χρονη που έχασε τη ζωής της, έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ο εισαγγελέας και το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως δήλωσε η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, δεν αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο καθώς δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.

Ο μοιραίος οδηγός μιλάει στο protothema.gr και τονίζει ότι εύχεται να ήταν ο ίδιος στην θέση της 50χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, ενώ υποστηρίζει ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης από ανάγκη, προκειμένου να βάλει τα προς το ζην. Επίσης, παραδέχεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ λέγοντας ότι είχε πιει «δύο ποτηράκια τσίπουρο» όμως υποστηρίζει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον τύφλωσαν τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η γυναίκα που σκοτώθηκε ακαριαία μετά την σύγκρουση.

«Είμαι συγκλονισμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας. Άλλωστε, μετά τον θάνατο του αδελφού και της μητέρας μου δεν έχω ζωή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ζει με τον πατέρα του ο οποίος του απαγορεύει μέχρι και να κάνει μπάνιο στο σπίτι τους.

Μιλώντας για την ημέρα που αποδείχθηκε μοιραία για την 50χρονη η οποία έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε να πάρει το παιδί της από το ΚΔΑΠ, ο 60χρονος αναφέρει ότι «ήμουν στο καφενείο του Κολχικού και πράγματι ήπια αλκοόλ. Δύο τσίπουρα αλλά είχα φάει. Μετά ήπια δύο σόδες και καφέ».

Σχετικά με τη στιγμή της σύγκρουσης υποστηρίζει ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν το όχημα από την απέναντι μεριά του δρόμου τον τύφλωσε με τα φώτα του. «Έπαιξα και εγώ τα δικά μου φώτα για να τα χαμηλώσει. Ύστερα άκουσα ένα «μπαμ» και βρέθηκα σμπαράλια στην άσφαλτο. Τραυματίστηκα, το πόδι μου ήταν παγιδευμένο. Δε θυμάμαι τίποτα άλλο γιατί λιποθύμησα και μόλις άνοιξα τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα είναι φριχτό και δεν έπρεπε να το κάνω, δεν ήθελα να σκοτώσω άνθρωπο και δεν ήπια για να βγω να σκοτώσω. Ήθελα να πάω σπίτι μου να πάρω αγκαλιά την εικόνα του αδερφού μου που έχει πεθάνει», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση με θάνατο και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας άδειας, καθώς του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν όταν εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Επιπλέον, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και ο 60χρονος συνελήφθη, ενώ σύντομα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των δικαστών Αρχών.

Η δήλωση της δικηγόρου

Σε δήλωση της η δικηγόρος - ποινικολόγος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία τον συνάντησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι «ένα ανθρώπινο ερείπιο».

«Συνάντησα τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φριχτό τροχαίο μπήκα και εγώ το ίδιο προκατειλημμένη όπως όλοι. Δεν θα πω κάτι άλλο όταν έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή πέρα από συλλυπητήρια και πόσο συγκλονισμένος είναι ο ίδιος, αλλά κυριολεκτικά συνάντησα ένα ανθρώπινο ερείπιο. Δεν υπερβάλω σε τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος που η μοίρα τον έχει χτυπήσει από παντού. Είναι μόνιμος στον ΟΚΑΝΑ από το 2000, η αγάπη της ζωής του ήταν η μητέρα του και ο αδερφός του που πέθαναν πολύ γρήγορα. Είχε παρηγοριά τον αδερφό του γιατί με τον πατέρα του δεν έχει καλές σχέσεις, είναι πολύ ηλικιωμένος, βαρήκοος και σχεδόν τον αντιπαθεί. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να του μιλήσεις και κλαίει συνεχώς. Επαναλαμβάνει, χωρίς να θέλει να κρύψει κάτι αλλά είναι η αλήθεια, ότι «μακάρι να πέθαινα εγώ στη θέση της. Από την ώρα που έχασα τον αδερφό μου και τη μητέρα μου δεν έχω ζωή. Πουλάω κάλτσες, πουλάω εσώρουχα για να ζήσω γιατί δεν έχω οικογένεια», αναφέρει η κα. Ανάσογλου.

«Καλώς κάνει ο νόμος και αυστηροποιήθηκε γιατί θρηνούμε συνεχώς θύματα από οδηγούς που δεν προσέχουν. Όμως όταν έχουμε δει παρόμοιες καταστάσεις με νεαρά κορίτσια που καλά κάνουν και βρίσκονται στο σπίτι τους, ένα ανθρώπινο ερείπιο, με έναν πνεύμονα κατεστραμμένο που μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, με πατέρα που ήρθε μια φορά και του πέταξε ρούχα και δεν απαντάει στα τηλέφωνα, καλό θα ήταν η πολιτεία να καταβάλει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πλήρωσε θα πληρώσει και θα πληρώνει για πάντα αλλά να μην είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Δεν του είχαν πάρει το δίπλωμα για 10 χρόνια. Του το επέστρεψαν και μετά του το ξαναπήραν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος όταν οδηγούσε, οδηγούσε μόνο για να πουλήσει αυτά που πουλούσε για να βγάλει τα προς το ζην. Πήγαινε σε αυτή την περιοχή μόνο και μόνο για να πουλάει γαιτι από αλλού τον έδιωχναν. Βρήκε εκεί κάποιους ανθρώπους που του συμπεριφέρονταν σαν άνθρωπο και όχι σαν σκουπίδι», κατέληξε η κα. Ανάσογλου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μόνο με άδεια επί πληρωμή τα ταξίδια στη Βρετανία για τους Ευρωπαίους από την Τετάρτη ‑ Πώς βγαίνει η βίζα

Κόσμος 31.03.2025
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει σταδιακά για όλους τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη (2/4) θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας πριν την αναχώρηση

«Σαν θηρίο με χτυπούσε, μέσα στα αίματα το γραφείο»: Ο διοικητής του ΑΤ Κορωπίου για την επίθεση

Ελλάδα 31.03.2025
Μπήκε ανενόχλητος στο ΑΤ Κορωπίου και άρχισε να επιτίθεται με μανία στους αστυνομικούς.

Θεσσαλονίκη: Ξύλο και bullying σε μαθήτρια στον Εύοσμο

Ελλάδα 31.03.2025
Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων συμμαθητριών της

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο: Τέλος σε «δημοφιλή» πιστοποιητικά, έρχονται διαδικασίες εξπρές και αξιολόγηση

Ελλάδα 31.03.2025
Η απλούστευση διαδικασιών στο Δημόσιο αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Κορωπί: «Θα σας σκοτώσω όλους» έλεγε στους αστυνομικούς ο «κατσαβιδάκιας»

Ελλάδα 31.03.2025
Είχε κατηγορηθεί για βιασμό πριν από 5 χρόνια

Τι θα κρίνει τις φοροελαφρύνσεις του 2026

Οικονομία 31.03.2025
Στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Θεσμούς τα έξτρα έσοδα από τη φοροδιαφυγή

Εκλεισε το Γιασεμί, το εμβληματικό μαγαζί της Πλάκας

Ελλάδα 31.03.2025
Η ανάρτηση για το κλείσιμο του μαγαζιού στην Πλάκα

Πέθανε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Πειραιά, Αλεξ Μπάνγκσε – Κατέρρευσε στο γήπεδο

Αθλητικά Νέα 31.03.2025
Στο γήπεδο υπήρξε απινιδωτής, αλλά ο άτυχος ποδοσφαιριστής δεν τα κατάφερε