Το εστιατόριο που ψήνει τα κρέατα σε ένα ηφαίστειο
Θα το επισκεπτόσασταν;
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2025 | 00:02

Χρησιμοποιώντας μια συναρπαστική, και αμφισβητήσιμα ασφαλή, τεχνική προετοιμασίας φαγητού, οι σεφ στο εστιατόριο El Diablo στο νησί Λανθαρότε έχουν μια μοναδική κουζίνα: μια ηφαιστειακή τρύπα στο έδαφος.
Η κατασκευή ενός εστιατορίου πάνω σε μια τεράστια πηγή θερμότητας δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά. Οι αρχιτέκτονες Eduardo Caceres και Jesus Soto έπρεπε να βάλουν 9 στρώματα βράχου βασάλτη αντί να σκάψουν για να χτίσουν ένα θεμέλιο. Μια γιγαντιαία σχάρα είναι τοποθετημένη κατά μήκος του ανοίγματος, όπου 2 μέτρα πιο κάτω, αναβλύζει απαλά λάβα στους 400 βαθμούς Κελσίου, η τέλεια θερμοκρασία για ηφαιστειακά ψητά κρέατα.
Εάν η σκέψη του να προσπαθήσετε να φάτε τη σαλάτα σας καθώς η φωτιά εκτοξεύεται στον αέρα και η λάβα εκτοξεύεται προς τα έξω σας αποθαρρύνει, μην φοβάστε. Αυτό το αδρανές ηφαίστειο γουργουρίζει ειρηνικά κάτω από την επιφάνεια από την τελευταία έκρηξή του το 1824. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
Εκτός από τις ιδιαίτερες μεθόδους μαγειρέματος, το El Diablo καυχιέται επίσης για μια εκπληκτική απόκοσμη πανοραμική θέα στο Εθνικό Πάρκο Timanfaya του Λανθαρότε, ένα απόκοσμο τοπίο με κόκκινη άμμο και ηφαιστειακά πετρώματα. Η θέα πλαισιώνεται από τα «Montañas del Fuego», ή τα βουνά της Φωτιάς, περίπου 100 ηφαίστεια που ξεπήδησαν στο νησί τον 18ο αιώνα. Μακάρι να συνεχίσουν να μαγειρεύουν μόνο τα πιάτα.