Πάπας: Το τελευταίο «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του και το ήσυχο απόγευμα πριν τον θάνατό του
Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο Πάπας έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση
Δημοσίευση 22/4/2025 | 15:51

Μικρές αλλά συγκινητικές λεπτομέρειες για τις τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου αποκαλύπτουν πηγές από το Βατικανό στο news.sky, μία ημέρα μετά την απώλεια του 88χρονου Ποντίφικα.
Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο Πάπας έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Αν και φαινόταν καταβεβλημένος, επέμεινε να βγει στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και να ευλογήσει τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, σε μία από τις πιο ιερές μέρες της Χριστιανοσύνης.
Συνοδευόμενος από τον προσωπικό του νοσηλευτή, Μαξιμιλιάνο Στραπέτι, μεταφέρθηκε με το παπικό αυτοκίνητο, ενώ το πλήθος τον υποδεχόταν με ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και φωνές «Viva il Papa» – «Ζήτω ο Πάπας».
Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Βατικανού, ο Στραπέτι τον ρώτησε πριν την εμφάνιση αν πίστευε πως θα μπορούσε να τα καταφέρει. Ο Πάπας απάντησε πως ήθελε να το κάνει.
«Σε ευχαριστώ που με έφερες πίσω στην πλατεία», του είπε ο Ποντίφικας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής του.
Το απόγευμα που ακολούθησε ήταν ήρεμο. Ο Πάπας δείπνησε κανονικά και πέρασε τις τελευταίες του ώρες με γαλήνη.