Οι απίθανες ιστορίες πίσω από δυο ιστορικά άλμπουμ
Βρέθηκαν στο Νο1 στις 4 Οκτωβρίου
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 7/10/2014 | 00:00
The Beatles – Abbey Road
Στις 4 Οκτωβρίου του 1969, το άλμπουμ «Abbey Road» των Beatles ανεβαίνει στην πρώτη θέση του UK Albums Chart. Το εξώφυλλο θα δώσει τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας, που ήθελαν τον Paul McCartney να έχει πεθάνει σε τροχαίο και να έχει αντικατασταθεί από έναν σωσία.
Οι υποστηρικτές της θεωρίας βρήκαν «αποδεικτικά» στοιχεία στο εξώφυλλο, όπως τον ξυπόλητο McCartney και την πινακίδα του VW Beetle «LMW 28IF», αναφερόμενη στο γεγονός ότι ο Paul θα ήταν 28 ετών εάν ζούσε (28 IF). Το LMW υποστηρίζεται πως είναι συντομογραφία του «Linda McCartney Weeps». Το όλο εξώφυλλο εικάζεται πως απεικονίζει μια τελετή με έναν ιερέα (John Lennon ντυμένος στα λευκά), εργολάβος κηδειών (Ringo Starr με μαύρο κοστούμι) και νεκροθάφτης (George Harrison με τζιν φόρμα εργασίας).
Εάν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας, δεν έχετε παρά να γράψετε στο Google «Paul is dead». Τα... στοιχεία θα πέσουν βροχή!
H συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε μια από τις σημαντικότερες και πιο διάσημες στην ιστορία της μουσικής, ενώ υπάρχει και live κάμερα στο σημείο, όπου μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη διάβαση. Συχνά θα πετύχετε πολλούς που προσπαθούν να μιμηθούν το πέρασμα των Beatles, προσπαθώντας να βγάλουν φωτογραφία. Δείτε την κάμερα εδώ.
Pink Floyd – Wish You Were Here
Επίσης, στις 4 Οκτωβρίου το 1975 στο Νο1 του UK Albums Chart θα βρεθεί το «Wish You Were Here» των Pink Floyd. Στο άλμπουμ υπήρχε και το αριστουργηματικό «Shine On You Crazy Diamond», που αποτελούσε φόρο τιμής στον εκλιπόντα και πρώην μέλος του γκρουπ, Syd Barrett.
Για τις ανάγκες του εξωφύλλου χρησιμοποιήθηκαν δύο κασκαντέρ: ο Danny Rogers και ο Ronnie Rondell. Ο δεύτερος ήταν ντυμένος με πυρίμαχη στολή, καλυμμένη με κοστούμι. Αρχικά ο αέρας φυσούσε από την αντίθετη κατεύθυνση και η φωτιά έκαψε το μουστάκι του άλλου. Οι δυο κασκαντέρ άλλαξαν θέση και η φωτογραφία αντιστράφηκε αργότερα.